Η ΑΕΚ τη δουλειά της στην Τρίπολη και αυτό που ζητά από τη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ τη δουλειά της στην Τρίπολη και αυτό που ζητά από τη Λεωφόρο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μεταφέρεται στο βράδυ της Κυριακής και όσα περιμένει από την ΑΕΚ στην Τρίπολη και το ντέρμπι της Λεωφόρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι όμορφο πράγμα είναι αυτό; Πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει σε σχέση με το παρελθόν; Να κυλά η εβδομάδα και να μη βλέπεις την ώρα, να μετράς αντίστροφα τις μέρες για να έρθει η Κυριακή. Ειδικά αυτή η Κυριακή, που τα έχει όλα το μενού. Και το σπουδαίο τεστ της ΑΕΚ στην Τρίπολη και το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που θα έχει προηγηθεί και θα δείξει αρκετά για το μέλλον και την πορεία των ομάδων.

Βέβαια, να πω και έναν ακόμα λόγο που περιμένει όλος ο κανονικός φίλαθλος κόσμος με λαχτάρα την αγωνιστική. Πως αυτή η ρημάδα η εξυγίανση, πέτυχε μετά από δεκαετίες, να βλέπουμε ένα πρωτάθλημα όπου ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει πάνω κάτω. Ο πρωταθλητής δεν έχει κριθεί προτού καν αρχίσει η σεζόν, υπάρχουν ανατροπές και εκπλήξεις που φουντώνουν το ενδιαφέρον, υπάρχει αίσθηση ισονομίας, ακόμα και στις (λίγες) «πιστολιές» που έχουν υπάρξει.

Τώρα θα πείτε, μα καλά, καθημερινά κυρίως από τον Ολυμπιακό, αλλά και ενίοτε από άλλες ομάδες, υπάρχει ένα ασταμάτητο νταβαντούρι για τη διαιτησία, τον Μπένετ, τον Μπαλτάκο, τον Σιδηρόπουλο, τα πάντα. Ετσι είναι, εάν έτσι τους βολεύει να νομίζουν. Σας έχω πει και άλλες φορές, πως το ζητούμενο για όλους μας είναι να χρησιμοποιούμε το μυαλό και την κρίση μας και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να τα κάνει όλα ίσιωμα για να εξυπηρετήσει την πελατεία του και τα μικροσυμφέροντα του.

Πρωταγωνιστής στην ΑΕΚ η ομάδα

Κλείνω παρένθεση, μεταφέρομαι νοητά στο βράδυ της Κυριακής. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ, το μείζον στη διαδικασία, είναι να περάσει με νίκη από την Τρίπολη. Η τελευταία προπόνηση, μας φανέρωσε νομίζω τα περισσότερα από όσα είχαμε ερωτηματικά. Ο Αραούχο θα είναι παρών (σιγά και μην το έχανε), ο Τσούμπερ θα μπει στον πάγκο ως εναλλακτική λύση (και τι πάγκος με Αμραμπατ, Μάνταλο, Γιόνσον και τον Ελβετό) και το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα θα είναι οι Μήτογλου και Τζαβέλλας.

Προκαλεί ανησυχία; Ξεκάθαρα όχι. Διότι, αυτό που υπάρχει ως βασικό χαρακτηριστικό της νέας ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι η συνοχή και η συνέπεια ως ομάδα. Μέσα από το σύνολο, αναδεικνύει τις ατομικές ικανότητες κάθε παίκτη και καλύπτει τα μειονεκτήματα του. Γι’ αυτό και στις καλές εμφανίσεις της ΑΕΚ, δεν υπάρχει παίκτης που να υστερεί και δυσκολεύεσαι να βρεις τον κορυφαίο. Γιατί πρωταγωνίστρια είναι πρώτιστα η ομάδα.

Κάποιοι έχουν μείνει ακόμα στο παρελθόν ή υπάρχουν και εκείνοι που έχουν εξ ορισμού πρόβλημα με τον Τζαβέλλα. Γνώμη μου είναι, πως κανείς δεν περισσεύει και άπαντες αξίζουν σεβασμό, ειδικά εφόσον φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Για όσα συνέβησαν πέρυσι, ακόμα και εάν τερματοφύλακας ήταν ο Ντε Χέα και στόπερ ο Φαν Ντάικ με τον Ντε Λιχτ, η ΑΕΚ θα έτρωγε τα γκολ σαν καραμελάκια. Γιατί; Γιατί η άμυνα δεν είναι υπόθεση μόνο των αμυντικών.

Οι έτοιμες λύσεις

Προφανώς, στην Τρίπολη δεν θα είναι εύκολα. Φαίνεται πως θα υπάρχουν δυσμενείς συνθήκες και μόλις πέρυσι ήταν ένα ματς που έγινε σε γήπεδο που παρέπεμπε σε «χοιροστάσιο». Ο Αστέρας φέτος είναι μια σφιχτή ομάδα, που παίζει δυνατά και έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς. Ωστόσο, η φετινή ΑΕΚ δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να σε πείθει ολοένα και περισσότερο, πως έχει τις κατάλληλες λύσεις για κάθε τύπο αντιπάλου.

Συνολικά, η ΑΕΚ έχει μια τριάδα αγώνων που πρέπει να κλείσει με θετικό τρόπο. Είναι ένα ζήτημα η απώλεια του Βίντα, που υπήρξε βασικός και αναντικατάστατος από το ξεκίνημα της σεζόν. Βέβαια, υπήρξαν και άλλες απώλειες σε όλη αυτήν τη διαδικασία, από παίκτες που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχναν βασικοί και αναντικατάστατοι. Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Από τότε να μην μπορούν να βρουν θέση στην 11άδα, γιατί εκείνος που τους κάλυψε, κάνει φοβερά παιχνίδια.

Προτιμότερη η ισοπαλία

Όταν θα τελειώσει το ματς στην Τρίπολη, η ΑΕΚ θα ξέρει που βρίσκεται και στη βαθμολογία, καθώς μια ώρα νωρίτερα θα έχει ολοκληρωθεί και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Νομίζω, το να επιλέξει κάποιος το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι το πιο δημοφιλές αυτήν την εποχή. Στα δικά μου μάτια, σαφέστατα το ιδανικό αποτέλεσμα θα είναι η ισοπαλία, που και τον Παναθηναϊκό θα ανακόψει, και τον Ολυμπιακό δεν θα φορτσάρει.

Αν πάντως έπρεπε να επιλεγεί ένα αποτέλεσμα χωρίς ισοπαλία, τότε θα έπαιρνα τη νίκη του Παναθηναϊκού. Όχι βέβαια για εθιμοτυπικούς λόγους, για όσα έχουν συμβεί την τελευταία 30ετία – υπάρχουμε και εμείς οι μεγαλοκοπέλες, που ζήσαμε τα ΄80ς και τον Βαρδινογιαννισμό και δεν ξεχνάμε – αλλά γιατί φαντάζει προτιμότερο η ΑΕΚ να πάει σε μια ευθεία σύγκρουση με τον Παναθηναϊκό. Ενας να είναι ο αντίπαλος και μάλιστα μια ομάδα που είχε ξεμάθει στον πρωταθλητισμό και ήδη έχει κάνει υπερβατικά πράγματα.

Τι συμβαίνει στις νίκες

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X