Η ΑΕΚ δεν έχει δει ακόμα τον Τσούμπερ που θέλει όμως έχει τον Γκατσίνοβιτς χάρις στον Τσούμπερ

Η ΑΕΚ δεν έχει δει ακόμα τον Τσούμπερ που θέλει όμως έχει τον Γκατσίνοβιτς χάρις στον Τσούμπερ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το κομβικό σημείο της απόκτησης του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ίσως του πιο πολύτιμου συνολικά παίκτη της ΑΕΚ έως σήμερα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμα αναβλύζουν ενθουσιασμό και υψηλές προσδοκίες τα επτά πρώτα ματς του Στίβεν Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Κι ας έχει περάσει ένας χρόνος από εκείνον το μαγικό μήνα του Ελβετού. Με πέντε γκολ, δύο ασίστ και εντυπωσιακές παρουσίες, όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, είχαμε πιστέψει ότι θα είναι το μόνιμο σημείο αναφοράς. Σήμερα, στην ομάδα του Αλμέιδα, θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Όταν θα είναι καλά…

Ο Τσούμπερ είναι αναμφίβολα καλός παίκτης. Κι όλοι επίσης -μηδενός εξαιρουμένου ξανά- συμφωνήσαμε ότι η μακρά περίοδος ντεφορμαρίσματος πέρυσι, οφειλόταν σε σημαντικό βαθμό, στο ανύπαρκτο ποδοσφαιρικό σχέδιο της ΑΕΚ. Φέτος, όμως, τα κόζια άλλαξαν. Στο ποδόσφαιρο του Αργεντινού κόουτς, η δουλειά που κάνουν οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον απαιτεί υψηλά στάνταρτς αντοχών, τρεξιμάτων, προσήλωσης και δουλειάς μέσα στο γήπεδο.

Ο Τσούμπερ θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ, όταν με το καλό επιστρέψει, για να καλύψει χαμένο έδαφος δύο θλάσεων ώστε να βρει χώρο και να παίξει. Έως τότε, θα περιορίζεται όπως και ο Άμραμπατ, σε ρόλο επιδραστικής αλλαγής. Ασφαλώς και αυτό, είναι ένα πολύ απαραίτητο συστατικό για να διατηρηθεί η ομάδα στα ίδια επίπεδα. Ο τρόπος δουλειάς του Αλμέιδα και οι τεράστιες απαιτήσεις του στην ένταση και στην πίεση, θα δημιουργούν μυϊκά ζητήματα. Όλοι οφείλουν να είναι έτοιμοι για να μπουν στην ενδεκάδα με τρόπο που δεν θα γίνεται κουβέντα για εκείνους που θα απουσιάζουν.

Όπως το έκανε ο Σιμάνσκι όταν τραυματίστηκε ο Γιόνσον, όπως ο Ρότα όσο περιμένουμε να βρει τον εαυτό του ο Σιντιμπέ, όπως οφείλουν τώρα που είναι εκτός ο Βίντα, να ανταποκριθούν ο Μήτογλου ή ο Τζαβέλλας. Δεν τους λέει τυχαία ο Αλμέιδα στις προπονήσεις ότι «όλοι είστε απαραίτητοι, όλοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να είστε βασικοί». Ξέρει και ο ίδιος ότι θα υπάρχουν απώλειες και δεν θα αλλάξει τον τρόπο δουλειάς του για να το αντιμετωπίσει διαφορετικά. Θα βασιστεί σε εκείνους που σήμερα είναι πιο πίσω.

Γιατί αν δεν είχαμε τον Τσούμπερ, δεν θα είχαμε και τον Γκατσίνοβιτς

Η αγορά του Τσούμπερ αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Αλμέιδα. Ήταν (και είναι) επίσης υπέρμαχος της άποψης ότι ο Ελβετός χάθηκε πέρυσι για μήνες μέσα στη γενικότερη ασχήμια της ΑΕΚ. Επίσης, τις ημέρες εκείνες δεν ήταν ήταν βέβαιος για τους παίκτες που θα αποκτηθούν και κατά πόσο θα αποδειχθούν έτοιμοι για να το υπηρετήσουν. Άλλο τι λέει η σκέψη και άλλο τι δείχνει το γήπεδο. Έγινε το σωστό, ο Ελβετός έμεινε στην ΑΕΚ και ο περαιτέρω σχεδιασμός μπήκε στις ράγες. Θα έπρεπε να υπάρχει μία βάση.

Η αγορά του Τσούμπερ, ωστόσο, ήταν και το κλειδί για τη συμφωνία με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος είχε μια καλή πρόταση από τον Παναθηναϊκό και δεν είχε ιδιαίτερο λόγο να φύγει. Ήταν καλά εκεί, τον αγαπούσαν και τους αγαπούσε. Όμως η ΑΕΚ του παρουσίασε μια άλλη προοπτική την οποία είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει με ακόμα πιο δυνατά επιχειρήματα χάρις στη συμφωνία με τον Τσούμπερ.

Ο Μαλένοβιτς, ατζέντης και των δύο, έπαιξε κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Αν η Ένωση είχε προσπεράσει τη συμφωνία με την Αϊντραχτ και δεν πλήρωνε τα χρήματα για την αγορά του Ελβετού, πολύ δύσκολα θα έβαζε τον πελάτη του στη διαδικασία να σκεφτεί την ΑΕΚ. Έτσι γίνονται οι δουλειές στο ποδόσφαιρο, το γνωρίζετε καλά αυτό.

Προσοχή, ώστε να μην προκαλούνται και παρεξηγήσεις. Η ΑΕΚ την απόφαση για τον Τσούμπερ την πήρε ανεξάρτητα από την υπόθεση του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος μάλιστα της είχε προταθεί τον περασμένο Γενάρη, όταν δηλαδή πήγε στον Παναθηναϊκό. Όμως, εδώ ισχύει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η Ένωση, έχοντας άριστες σχέσεις με τον Μαλένοβιτς λόγω Τσούμπερ, ήξερε ότι θα φέρει στα μέτρα της και την υπόθεση Γκατσίνοβιτς, τον οποίο παρακολουθούσε στενά στο εξάμηνό του στον ΠΑΟ.

Στα αρχικά σχέδια του Αλμέιδα, αμφότεροι λογίζονταν ως βασικοί. Για να δημιουργηθεί ξανά αυτή η συνθήκη, τώρα που ο Γκατσίνοβιτς «πετάει» και ο Τσούμπερ χωλαίνει μέσα στη δίνη των διαδοχικών μυϊκών τραυματισμών, θα πρέπει ο Ελβετός να επιστρέψει και να δουλέψει πολύ. Σωματικά και πνευματικά. Είναι μια ακριβή επένδυση και πρέπει να αποδώσει για την ΑΕΚ διότι δεδομένα θα τον χρειαστεί. Και αυτή, είναι ίσως πιο κομβική περίοδος στη συνολική καριέρα του διεθνούς ακραίου μεσοεπιθετικού.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X