Οι αντοχές της ΑΕΚ θα κρίνουν το πρωτάθλημα

Οι αντοχές της ΑΕΚ θα κρίνουν το πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μετρά τις δυνάμεις της ΑΕΚ πριν από μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οσα ζούμε φέτος, είναι μια ξεχωριστή υπόθεση σε σχέση με το παρελθόν. Δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός, πως έχουμε ένα πρωτάθλημα που παίζεται με πολλούς διεκδικητές, μεταξύ αυτών και την ΑΕΚ, και δίχως φθινοπωρινές απονομές, όπως στο μαύρο παρελθόν των Γκιρτζίκιδων και των Σαρρήδων, αλλά και στην πραγματικότητα που φέρνει η διακοπή μεσούσης της σεζόν για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναλογιστείτε, πως άλλοτε λέγαμε πως ο πρωταθλητής χειμώνα έχει τον πρώτο λόγο για το φινάλε και τώρα ο πρώτος γύρος θα κλείσει και ακόμα δεν θα έχει μπει καν ο χειμώνας.

Ωστόσο, αυτά τα πέντε ματς που απομένουν θα κρίνουν πολλά. Μπορεί να μην αναδείξουν πρωταθλητή, αλλά θα δείξουν πολλά για τις αντοχές των ομάδων. Πόσο θα αντέξει ο Παναθηναϊκός, αν και πόσες γκέλες θα κάνει ακόμα ο Ολυμπιακός, αν θα βγάλει άλλους λαγούς από το καπέλο ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως, πως θα ανταποκριθεί η ΑΕΚ. Ειδικά τώρα, που έχουν υπάρξει και αρκετές απουσίες σημαντικών παικτών που θα φανερώσουν για τα καλά, ποιες είναι οι πραγματικές δυνάμεις της ομάδας.

Εχει τις βασικές αρχές

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της ΑΕΚ είναι εξαιρετικά. Δεν πιάνομαι μόνο από την ατάκα και τον ενθουσιασμό που φανέρωσε ο Μελισσανίδης και οι φίλαθλοι που ξεροσταλιάζουν για ένα εισιτήριο σε ματς των «κιτρινόμαυρων». Είναι και πως έπειτα από τη διακοπή της Εθνικής, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έδειξε να επηρεάζεται, αλλά φανέρωσε σαφή σημάδια αγωνιστικής προόδου. Οσα είχαν φανεί από το Αγρίνιο έγιναν ακόμα πιο έντονα στα ματς με Ιωνικό και Αρη.

Είναι φανερό, πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της ΑΕΚ σε αυτήν τη διαδικασία. Και όσο είναι ανέφελος, μακριά από την εσωστρέφεια και την γκρίνια κακών αποτελεσμάτων, όλα παίρνουν το δρόμο τους. η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει υπόβαθρο στη δουλειά που κάνει, χτίζεται πάνω σε σταθερές και καταφέρνει να κρατά τη συνοχή της και να βελτιώνεται. Οι παίκτες φαίνεται να έχουν μπολιαστεί με τις βασικές αρχές που έχει προσπαθήσει να περάσει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο Ματίας Αλμέιδα.

Ξέμεινε δημιουργικά

Ωστόσο, τώρα υπάρχει ένα επιπλέον ζήτημα. Παίκτες που θα μπορούσαν να είναι ακόμα και βασικοί, είναι νοκ άουτ για το προσεχές διάστημα. Και όχι παίκτες της σειράς, αλλά με τα ονόματα των Τσούμπερ, Αμραμπατ, Φαν Βέερτ, Μοχαμάντι. Με τον Ιρανό μάλιστα, να έχει κάνει συγκλονιστική επιστροφή, καθώς από… αόρατος στην προετοιμασία και με θλιβερό φινάλε πέρυσι, έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο.

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως όσους καλούς παίκτες και εάν διαθέτεις, ποτέ δεν είναι αρκετοί. Ειδικά όταν υπάρχει σειρά συνεχόμενων αγώνων. Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ έχει μείνει χωρίς αλλαγές για τις μέσοεπιθετικές θέσεις, εκτός από τον Μάνταλο. Μπορεί το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα να επιβεβαίωσε, ότι η ΑΕΚ έχει βάσεις και παίκτες που έρχονται συνεχώς ως λύσεις, από τον πρωτοκλασάτο Σιντιμπέ ως το φέρελπι Κοσίδη, αλλά κινείται πλέον στο όριο για τις μέσοεπιθετικές κι επιθετικές θέσεις.

Ακόμα και ο Χατζισαφί, που με τον Ατρόμητο δοκιμάστηκε σε ρόλους στη μεσαία γραμμή, τώρα θα πρέπει να οπισθοχωρήσει στην άμυνα όσο καιρό θα λείψει ο Μοχαμάντι. Τα καλά νέα για την ΑΕΚ είναι πως αυξάνονται κατακόρυφα οι επιλογές μεσοαμυντικά. Πέραν του Σιντιμπέ (έστω και όχι σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας), η ΑΕΚ έδειξε πως μπορεί να πάρει κάποιες βοήθειες από τον Γαλανόπουλο, αλλά και από τον Φράνσον, για τον οποίο ο Αλμέιδα εκτιμά πως αν χρειαστεί σε φάσεις αγώνων μπορεί να βοηθήσει.

Ο Αλμέιδα που προσαρμόζεται

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X