Φρέιζερ: «Είναι ευλογία να φοράς την φανέλα της ΑΕΚ»

Φρέιζερ: «Είναι ευλογία να φοράς την φανέλα της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Τιμ Φρέιζερ νιώθει ευλογημένος που αγωνίζεται στην ΑΕΚ

Η τελευταία προσθήκη ξένου ήταν και η πιο ηχηρή για την ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι. Διότι η Ένωση κατάφερε να πυροδοτήσει βόμβα, με παίκτη που έρχεται κατ’ ευθείαν από το ΝΒΑ και έχει μια ξεχωριστή πορεία πολλών ετών στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Το γεγονός άλλωστε πως οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να πείσουν τον Τιμ Φρέιζερ να έρθει στην Ευρώπη, για πρώτη φορά στην καριέρα του, σημαίνει πολλά από μόνο του.

Ο Αμερικανός «βαδίζει» στα 32 του χρόνια όμως η ποιότητά του ξεχωρίζει. Εντός, αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Άλλωστε από τις πρώτες μέρες του στη χώρα μας έχει φροντίσει να μάθει πράγματα για την ιστορία της ΑΕΚ, το τι πρεσβεύει ο σύλλογος, αλλά και τις καταβολές αυτού. Κάτι που δεν κάνουν πολλοί παίκτες που έρχονται από το εξωτερικό. Για τον Αμερικανό άλλωστε η ΑΕΚ δεν είναι απλά ένας σταθμός στην καριέρα του. Είναι μια νέα πρόκληση, μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις αρετές του σε έναν διαφορετικό ρόλο από εκείνον που είχε στο ΝΒΑ.

Άγχος και πίεση; Ούτε κατά διάνοια. Το κίνητρο είναι υψηλό, όπως και η πίστη στον εαυτό του. Κάτι που φρόντισε να φανερώσει και στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA.

Ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ έκανε τον απολογισμό του πρώτου διαστήματος της παρουσίας του στην Ελλάδα, ενώ ανέλυσε τα δυνατά στοιχεία της φετινής ομάδας. Παράλληλα, στάθηκε στο ταβάνι του συνόλου, αλλά και τις βλέψεις του για την σεζόν που διανύουμε, έχοντας έναν στόχο διαφορετικό από τους συνηθισμένους, να αφήσει το σημάδι του στην ομάδα.

Πώς θα περιέγραφες τις πρώτες σου μέρες στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ καλές, τα πράγματα κυλούν καλά. Είναι μια μεγάλη προσαρμογή για μένα, γιατί είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίζομαι στο εξωτερικό, αλλά η ΑΕΚ, οι φίλαθλοι, κάθε μέλος του οργανισμού, οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά βοηθώντας με να μπω στο κλίμα και να δω την πόλη».

Μετά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ποια είναι τα συμπεράσματα που έχετε βγάλει και τι θέλετε να βελτιώσετε ως σύνολο;

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις νίκες που έχουμε κάνει, ενώ ακόμα και στην ήττα δείξαμε πως ήμασταν εκεί. Κάναμε κάποια λάθη που υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφερναν το παιχνίδι σε διαφορετική κατεύθυνση. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Οπότε θέλουμε η ομάδα να γίνεται καλύτερη κάθε μέρα. Έχουμε πολύ δρόμο, όσον αφορά το πρωτάθλημα και το BCL, οπότε θέλουμε το καλύτερο κάθε φορά που πατάμε παρκέ. Είναι νωρίς στη σεζόν, όμως συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο ατομικά, αλλά και σαν ομάδα».

Για έναν παίκτη που αγωνίζεται για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, πόσο σε έχουν βοηθήσει οι συμπαίκτες, οι προπονητές, αλλά και οι άνθρωποι του οργανισμού να μπεις στο κλίμα μιας εντελώς νέας κατάστασης, όπου το στυλ παιχνιδιού είναι διαφορετικό;

«Πρώτα απ’ όλα μου είπαν τους κανονισμούς που υπάρχουν, μου έδειξαν τους κανόνες. Είναι δύσκολο σε πρώτη φάση γιατί οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί εδώ. Μου τους εξήγησαν όμως έναν προς έναν. Η φιλοσοφία έιναι διαφορετική επίσης. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά σε αυτό, είχαν υπομονή μαζί μου και μου εξήγησαν τους κανόνες όσο καλύτερα γινόταν και με βοήθησαν να καταλάβω πόσο διαφορετικοί είναι οι κανονισμοί».

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Τιμ Φρέιζερ που έπαιζε στο ΝΒΑ και του Τιμ Φρέιζερ που αγωνίζεται στην ΑΕΚ;

«Ο ρόλος μου είναι διαφορετικός εδώ. Κάτι που με βοήθησε να σταθώ στο ΝΒΑ για τόσο μεγάλο διάστημα είναι η ικανότητά μου να προσαρμόζομαι σε διαφορετικούς ρόλους στις ομάδες που ήμουν. Εδώ είναι διαφορετικός ο ρόλος από τότε που αγωνιζόμουν στο ΝΒΑ, όσον αφορά το να έχω τη μπάλα στα χέρια μου. Είμαι ο floor general στο παρκέ και βάζω τους συμπαίκτες μου στο κλίμα και καθορίζω το στυλ που θα παίζει η ομάδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά και με αυτό τη συγκρίνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Πόσο απολαμβάνεις τον ρόλο που έχεις τώρα στην ΑΕΚ;

«Είναι καλό για μένα. Κάθε φορά που νιώθεις την τιμή, γιατί για να είμαι ειλικρινής είναι τιμή για μένα να παίζω με αυτό τον τρόπο, να έχω τη μπάλα στα χέρια και να είμαι σε θέση να ελέγχω το παιχνίδι, ώντας προπονητής στο παρκέ. Προφανώς ακούω τον προπονητή και όλα όσα έχει να μου πει. Με εμπιστεύεται και το βλέπω αυτό το παιχνίδι. Για να πω την αλήθεια ήταν επιθυμία μου να έχω τη μπάλα. Είμαι πολύ ωραίο το συναίσθημα να έχεις τη μπάλα και να παίζεις με τον δικό σου τρόπο και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, να μάθω και να διδάξω στο παρκέ. Έχω την τύχη να παίξω με κάποιους πολύ σπουδαίους παίκτες στη διάρκεια της καριέρας μου στο ΝΒΑ. Προφανώς το παιχνίδι είναι διαφορετικό στην Ευρώπη και είναι πράγματα που κρατάω για τη συνέχεια».

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια του κειμένου

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X