Η αλήθεια «πονάει» πολύ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης «τελειώνει» μια και καλή την προπαγάνδα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για το γήπεδο.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει το πιο όμορφο και πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα. Ένα γήπεδο το οποίο κόστισε συνολικά 82 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα η Περιφέρεια έδωσε -όχι στην ΑΕΚ- αλλά σε εργολαβίες τις οποίες πλήρωνε σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών, 20 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή της Υπογειοποίησης δεν αφορούν το γήπεδο, αλλά επειδή πολλοί θα σπεύσουν να πούνε πολλά, έχουμε απάντηση και σε αυτό. Ένα – ένα όμως για να τα καταλαβαίνουν και οι αργόστροφοι!

Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κόστισε συνολικά 82 εκατ. ευρώ. Για την κατασκευή του λοιπόν έχουν μπει άλλα 62 εκατ. ευρώ τα οποία τα έχει βάλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όλοι όσοι μπήκαν στην «ομάδα» του από τον καταραμένο Μάιο του 2013, ένα μεγάλο ποσό χρησιμοποιήθηκε από τα έσοδα της ομάδας (με την είσοδο στο Champions League) και ένα σημαντικό ποσό έβαλε και ο κόσμος με την αγορά μετοχών στη «Δικέφαλος 1924» και την αγορά διαρκείας.

Η «Αγιά-Σοφιά / Opap Arena» δε χρωστάει πουθενά! Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γήπεδο για 19 χρόνια επειδή κάποιους τους βόλευε πολύ αυτή η κατάσταση. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το «Νίκος Γκούμας» βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων για να μπει σε αυτό το «Γ. Καραϊσκάκης» το οποίο δεν άνηκε στον Ολυμπιακό, αλλά στη ΕΟΕ (ήταν το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχεία) και δεν τον χρησιμοποιούσαν μόνο οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και ο Εθνικός.

Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε με γεγονότα που προκύπτουν από επίσημες ανακοινώσεις για να τελειώσει η προπαγάνδα για τα τζάμπα γήπεδα και να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες που μόνο ζητάνε συνέχεια. Όταν λοιπόν το φαληρικό στάδιο μπήκε στο φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σωκράτης Κόκκαλης συνέστησε την εταιρεία «Καραϊσκάκη Α.Ε.» (όπου κύριος μέτοχός της ήταν ο ίδιος κατά 99,98% και κατά το υπόλοιπο 0,02% ήταν ο Λούβαρης).

Η εταιρεία αυτή πήρε δάνειο 60 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου. Το έργο ολοκληρώθηκε με fast truck διαδικασίες, δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα από προσφυγές γιατί ήταν «ολυμπιακό έργο» και η Κυβέρνηση «καθάρισε» για τα πάντα παρότι έγιναν παρατυπίες.

Το Σεπτέμβριο του 2009 ο Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε το 50% αυτής της εταιρείας στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αντί 25 εκατ. ευρώ. Το 2010 είχε συμφωνήσει να πουλήσει το υπόλοιπο 50% στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2018 αυτό το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ «λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών». Οπότε το 50% είναι στον… αέρα!

Από το αρχικό δάνειο των 60 εκατ. ευρώ τα τουλάχιστον 43 είναι διαπιστωμένο ότι δεν έχουν εξοφληθεί και υπάρχουν χρέη προς τις τράπεζες. 13 εκατ. ευρώ οφείλονται στην Alpha Bank, από 10 εκατ. ευρώ σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank, 4 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 3 εκατ. ευρώ στην Attica Bank.

Στη συμφωνία που είχε γίνει το 2004 ανάμεσα στην τότε διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη και την κυβέρνηση Σημίτη, προβλεπόταν ότι ο Ολυμπιακός για 15 χρόνια δεν θα πλήρωνε ενοίκιο στο δημόσιο για τη χρήση του φαληρικού γηπέδου. Το τότε στάδιο μετατράπηκε σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο και στη σύμβαση παραχώρησης αναφερόταν ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 η ΠΑΕ θα κατέβαλε στο δημόσιο το 15% των εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημιστικές πινακίδες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Ολυμπιακός που τώρα βρίσκεται στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν καταβάλει ούτε το ποσό αυτό. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τότε η ΠΑΕ Ολυμπιακός (επί Κόκκαλη) ήταν υποχρεωμένη να δίνει το 10% στον Ερασιτέχνη, αλλά απαλλάχτηκε και από την υποχρέωση, γι’ αυτό και τότε θέσπισε τις περίφημες εισφορές των μελών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, για να γίνει το «Γ. Καραϊσκάκης» ζημιώθηκε η ΑΕΚ αφού το γήπεδό της βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων και πέταξαν έξω την άλλη ομάδα του Πειραιά. Έχτισαν ένα σύγχρονο νέο γήπεδο 32.000 θέσεων με τις πλάτες του Κράτους, χρωστάνε 43 εκατ. ευρώ και δεν καταβάλουν το «ενοίκιο» που πρέπει εδώ και τουλάχιστον 3,5 χρόνια! Ποιοι είναι οι τζάμπες λοιπόν;

Πάμε και στο θέμα της Υπογειοποίησης. Όταν έφτιαξαν το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έγινε ανάπλαση της περιοχής; Δεν έγιναν έργα στο σταθμό του τρένου; Δεν έγιναν έργα στους γύρω δρόμους; Έβαλε έστω μία δραχμή ή ένα ευρώ ο Ολυμπιακός; Κατηγορηματικά όχι!

Πάμε και στο τελευταίο. Ποια ομάδα ευνοήθηκε από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ και άλλες περιβαλλοντικές διατάξεις»; Ο Ολυμπιακός!

Διότι με το νέο νομοσχέδιο: «Στις εγκαταστάσεις του σταδίου αυτού, πλην των κυρίως αθλητικών χρήσεων, επιτρέπεται και η χωροθέτηση των ακόλουθων συμπληρωματικών λειτουργιών: Καταστημάτων αθλητικών ειδών, αιθουσών πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, εντευκτηρίων, γραφείων, κέντρων αποκατάστασης και υποστήριξης για άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, αθλητικών τραυματισμών και βελτιστοποίησης της φυσικής απόδοσης και κέντρων παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών φροντίδας, κινησιοθεραπείας και φυσιοθεραπείας, εστιατορίων, αναψυκτηρίων και μικτών καταστημάτων τροφίμων, καθώς και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού, αναψυχής και εμπορικών χρήσεων».

Συμφωνούμε λοιπόν! Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ και φοράει ερυθρόλευκα (και δεν έπιασα καν την ιστορία με το ΣΕΦ ή το προπονητικό στο Ρέντη)! Διότι ο Μελισσανίδης ναι μεν βρήκε τρόπο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ, αλλά ΕΧΤΙΣΕ ένα γήπεδο βάζοντας πολλά χρήματα και δε χρωστάει. Ο Μαρινάκης από την άλλη το βρήκε έτοιμο από τον Κόκκαλη, όπως βρήκε και άλλα πράγματα και τα εκμεταλλεύτηκε.

Αυτό το τελευταίο είναι αφιερωμένο στον τύπο που έκανε σήμερα υποδείξεις για χαρισμένα γήπεδα και απίστευτα οφέλη σε τρίτους σε στήλη εφημερίδας.

Πάμε και στα της Θεσσαλονίκης

Επειδή όμως σε όλη αυτή την ιστορία δεν υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Πάοκ και συγκεκριμένα κάποιοι ρεπόρτερ του, οι οποίοι έκαναν επίσης ανοικτό πόλεμο στην «Αγιά-Σοφιά» και μιλούσαν για καταστροφή του Άλσους και «ΤζαμπαΣοφιά» ας πούμε και δύο λόγια για το Παλατάκι και την Τούμπα.

Το Παλατάκι χτίστηκε πάνω σε δύο οικόπεδα. Το ένα το παραχώρησε ο Ιωάννης Δεδέογλου και το άλλο άνηκε στο Δημοσίου, στο οποίο υποτίθεται ότι θα κατασκευαζόταν νοσοκομείο του ΙΚΑ. Από το 1995, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ερασιτέχνη Πάοκ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), το Κράτος είχε αναλάβει όλες τις δαπάνες για την κατασκευή του έργου, το οποίο έπρεπε κανονικά να ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμισι χρόνο.

Τελικά, όταν το έργο παραδόθηκε στον ΠΑΟΚ ως περιουσιακό του στοιχείο, είχε κοστίσει 10 δισ. δραχμές και όχι 4 δισ. όπως ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός. Το θέλετε σε ευρώ; 29,35 εκατ. ευρώ! Συν τοις άλλοις, τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου μέχρι το 2014 (!!!) τα είχε αναλάβει η ΓΓΑ!

Όσο για την Τούμπα για τους Ολυμπιακούς αγώνες της… Αθήνας, όπως ειρωνικά λένε πάρα πολλοί στη Θεσσαλονίκη, ο Πάοκ πήρε 5,9 εκατ. ευρώ για να αναβαθμιστεί το γήπεδό του σε ολυμπιακό προπονητήριο. Επίσης για την ανάπλαση της Αλάνας, μπροστά στην είσοδο των επισήμων της Τούμπας είχαν δοθεί άλλα 7,5 εκατ. ευρώ. Το σύνολο; 13,4 εκατ. ευρώ. Λεπτομέρεια σημαντική που καταντάει ΑΝΕΚΔΟΤΟ; Όταν με το καλό γίνει το νέο γήπεδο του Πάοκ, θα γίνει νέα ανάπλαση της περιοχής της Αλάνας!!!

ΥΓ: Επειδή είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν τα «πόσα χρώσταγε η ΑΕΚ στο Δημόσιο πριν το άρθρο 44», μπορούμε πολύ άνετα να κάνουμε και αυτή την κουβέντα. Προσθέστε όμως σε όλη αυτή την ιστορία και τα λεφτά που παραχώρησε η ΑΕΚ στο Κράτος από την υπόθεση Ψωμιάδη και μετά πάμε να αναλύσουμε πόσα χρωστούσαν όλοι οι άλλοι, πόσες ρυθμίσεις τους έγιναν, πόσα πλήρωσαν τελικά και ποιο ήταν το «κόστος» κάθε απόφασής τους.

Για το θέμα του γηπέδου όμως ΤΟΥΜΠΕΚΙ!

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X