Υπάρχει κλίκα στην ΑΕΚ, η κλίκα που της αλλάζει τη ζωή

Υπάρχει κλίκα στην ΑΕΚ, η κλίκα που της αλλάζει τη ζωή
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την όμορφη παρέα που έχει δημιουργηθεί και τη χαρά όλων να βρίσκονται με όλους και να παλεύουν για μία: την ΑΕΚ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κλίκα. Μία λέξη απαγορευμένη για τα ποδοσφαιρικά σύνολα και γενικότερα για τα ομαδικά αθλήματα. Όρος παρεξηγημένος ο οποίος παραπέμπει σε μερίδα ανθρώπων που απομονώνονται από τους άλλους και δρουν υστερόβουλα. Έχουμε ακούσει πολλά για τέτοιες ιστορίες σε διάφορες ομάδες, κάποια υπερβολικά και σε άλλες περιπτώσεις κοντά στην πραγματικότητα. Γινόταν λόγος και για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, αν και τα προβλήματα στην ομάδα ήταν πολύ μεγαλύτερα, τόσο δομικά όσο και αγωνιστικά, ώστε κάποιος να θεωρεί πως πράγματι αυτό ήταν το μείζον.

Σήμερα η ΑΕΚ είναι όντως μία κλίκα. Όμως δραστηριοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε ουδείς να μένει απέξω. Είναι μια κλίκα ανθρώπων που προσπαθούν να σπάσουν το κατεστημένο στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενωμένοι και πολύ αγαπημένοι για τον κοινό στόχο. Μία κλίκα απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να την πληγώσει με φαντασιοπληξίες, ανηθικότητες και πόλεμο ανηλεή γιατί εκείνη προοδεύει και αυτό είναι κάτι που δεν ήθελαν.

Τόλμησε η ΑΕΚ να σηκώσει κεφάλι; Να φτιάξει δικό της γήπεδο σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούσαν να το καταδείξουν ως μία υπόδειξη ανέφικτη, ως ένα σχέδιο κοροϊδίας από τον άνθρωπο που το εμπνεύστηκε; Βλέπεις, ακούς και διαβάζεις ασύλληπτες αθλιότητες και τόσα ψέματα ακόμη και από ανθρώπους οι οποίοι μέχρι πρότινος ευαγγελίζονταν τη δικαιοσύνη. Από εκείνους που αυτοπαρουσιάζονταν ως κατατρεγμένοι του συστήματος και τώρα έχουν γαντζωθεί από τα πλοκάμια της εύνοιας του.

Θα είναι εκεί η ΑΕΚ το Μάιο και τότε βλέπουμε…

Απέναντι σε όλους αυτούς η ΑΕΚ έχει ως όπλο την υγεία της. Έναν προπονητή που κατάφερε γρήγορα να συσπειρώσει τους ποδοσφαιριστές και να ωθήσει τη σκέψη τους στην ίδια κατεύθυνση. Αφήνω τη μπάλα απέξω, δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Με νοιάζει περισσότερο γι’ αυτούς που βλέπω ξανά τόσο ενωμένους και αποφασιστικούς. Μου αρέσει που πηγαίνω στο γήπεδο και δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος πού να γκρινιάζει επειδή δεν βρίσκει λόγους να το κάνει και όχι γιατί ήταν υπερβολικός τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι όσοι είχαν ενστάσεις και θυμό, απογοήτευση και εκνευρισμό, απόλυτο δίκιο είχαν. Σημασία έχει όμως ότι δεν νιώθουν πια έτσι.

Έχει δημιουργηθεί κάτι πολύ σπουδαίο ξανά για την Ένωση. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs και όχι τώρα, η fake εικόνα της βαθμολογίας κάποια στιγμή θα αλλάξει, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι πια η ομάδα που θα τα παρατήσει από το Νοέμβριο. Έχει δημιουργήσει πλέον τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να είναι ενεργή έως το τέλος. Και για να συμβαίνει αυτό, πέρα από την ποιότητα που υπάρχει και τη σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο, φροντίζει η κλίκα. Η παρέα που δεν θα αφήσει κανέναν παρείσακτο να χωθεί εκεί μέσα και να την πληγώσει εκ των έσω. Που δεν θα επιτρέψει σε όλη αυτή την τρομερή πολεμική η οποία έχει στηθεί γύρω της να πετύχει το σκοπό του αποπροσανατολισμού της.

Αυτό που τόσο πολύ θέλαμε, το έχουμε πια μπροστά μας. Ένα δικό μας ποδοσφαιρικό γήπεδο για να νιώθουμε ξανά δυνατοί, ασφαλείς και ενωμένοι, για να παίζει σε αυτό μια ομάδα που θα μας ενθουσιάζει με τη μενταλιτέ της, το πάθος της για το ποδόσφαιρο και την αυταπάρνηση της έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν θες πολλά πράγματα για να είσαι χαρούμενος, ειδικά όταν κατανοήσεις πως ακόμα είσαι στο ξεκίνημα μιας πολύ μεγάλης ανατροπής.

Δύσκολα θα υπάρξει πλέον χρονιά που η ΑΕΚ θα είναι κομπάρσος και όχι πρωταγωνιστής. Η εξασφάλιση αυτής της κανονικότητας είναι το πρώτο μεγάλο κεκτημένο. Τα υπόλοιπα, θα τα βρούμε στην όμορφη διαδρομή που είναι ακόμα στην αφετηρία της. Μια όμορφη δημιουργία στα σπάργανά της. ΑΕΚ!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X