Πώς σβήστηκαν τα ban και τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ

Πώς σβήστηκαν τα ban και τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr περιγράφει όλο το χρονικό που οδήγησε επιτέλους στον μηδενισμό των ban

Αναμφισβήτητα το μεγάλο γεγονός όχι μόνο της εβδομάδας που πέρασε,, αλλά και της χρονιάς ήταν τα εγκαίνια που έκανε η ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά – Opap Arena». Το μυαλό και η καρδιά όλων των φιλάθλων της Ένωσης βρισκόταν εκεί όπως είναι φυσιολογικό. Έτσι πέρασε «στα ψιλά» μια είδηση, ιδιαίτερα σημαντική για το μπασκετικό τμήμα και το μέλλον του.

Λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια, έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ δεν βρισκόταν πια στην λίστα της FIBA με τις ομάδες που είχαν απαγόρευση μεταγραφών, καθώς τα ban, μηδένισαν. Η ΑΕΚ κατάφερε με δουλειά πολλών ημερών, να συμφωνήσει με όλους τους παίκτες που είχε οφειλές, ώστε να ενημερώσουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να άρουν τα ban.

1 χρόνο μετά

Η ΑΕΚ βρισκόταν στην δίνη των ban, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Οι κακές επιλογές αλλά και τα ανοίγματα, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού δεν βασίζονταν ένα ορθολογικό πλάνο, αλλά πιο πολύ στο συναίσθημα, κάτι που όπως φάνηκε παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την ομάδα. Συνήθως λένε, ότι το πρώτο βήμα για να διορθώσεις κάτι, είναι η συνειδητοποίηση του τι κάνεις λάθος. Στην ΑΕΚ αυτό το αντιλήφθηκαν πέρσι, όταν μετά την αποτυχημένη χρονιά του 2021, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από το μηδέν, μετακομίζοντας σε ένα νέο γήπεδο και φτιάχνοντας μια εντελώς καινούργια ομάδα, μπαίνοντας σε ένα άτυπο μνημόνιο. Θυμίζουμε ότι για να αγωνιστεί η ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα, έπρεπε να διευθετήσει 14 ban που είχε, κάτι που έγινε ακριβώς την τελευταία στιγμή. Δεν κράτησε για πολύ όμως, αφού στις 13 Οκτωβρίου, «έσκασε» και πάλι το πρώτο ban. Από τότε πέρασε πολύς καιρός, τα ban έγιναν 24, με την ΑΕΚ να κάνει ένα άκρως δυσφημιστικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Εδώ και καιρό η αγωνία του κόσμου για το κατά πόσο θα μπορέσει η ΚΑΕ να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες και να βγάλει δελτία η ομάδα, είχε κορυφωθεί, καθώς έβλεπε τον αριθμό 24 όχι μόνο να υπάρχει αλλά να μην πέφτει κιόλας. Από την ΑΕΚ βέβαια, εκφραζόταν μια ηρεμία και μια αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, κάτι που είχαμε καταγράψει από το ρεπορτάζ στο enwsi.gr, σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μάλιστα 2 εβδομάδες πριν, ο Τάκης Τριαντόπουλος μαζί με τον Γιώργο Χήνα, μετέβησαν στην Γενεύη για να μιλήσουν με την FIBA, ώστε να μπει ως εγγυήτρια σε κάποιες περιπτώσεις, που υπήρχε ασυμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών.

Η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, εργάστηκαν πολύ σκληρά για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες. Η Ένωση έχει φανεί ασυνεπής σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, κάτι που θέλοντας και μη, προκαλεί μια δυσπιστία στους πιστωτές. Η παρουσία του Τάκη Τριαντόπουλου έπαιξε μεγάλο ρόλο, καθώς είναι ένας άνθρωπος με κύρος, νέος στην ομάδα και τα λόγια του έβγαζαν μια σιγουριά. Δουλεύοντας μαζί με τον Γιώργο Χήνα, που είναι και πιο παλιός σε αυτήν την διαδικασία, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, με το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τους πάντες. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν εκταμίευε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό για να γίνουν οι συμφωνίες, ισάξιο περίπου με το φετινό μπάτζετ της ομάδας της ΑΕΚ.

Τι σημαίνει το «σβήσιμο» των ban και η συνέχεια για την ΑΕΚ

Εδώ θα πρέπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει όταν σβήνεται ένα ban. Με τα λεφτά που έδωσε ο Πρόεδρος της ΑΕΚ υπήρξαν δύο ενδεχόμενα. Αρκετοί από τους παίκτες, προπονητές, μάνατζερ που τους όφειλε η ΚΑΕ εξοφλήθηκαν μια για πάντα και δεν θα απασχολήσουν την ομάδα στο μέλλον. Σε άλλες περιπτώσεις που τα ποσά ήταν πιο μεγάλα, δόθηκαν προκαταβολές και τα υπόλοιπα ρυθμίστηκαν σε πολλές δόσεις, μέχρι και 18, έτσι ώστε να είναι δυνατή η τήρηση τους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ποσό που πρέπει να αποπληρωθεί, αλλά έχει μπει στο πρόγραμμα των εξόδων. Από φέτος άλλωστε, με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΟΚ με αυτό της FIBA, οποιαδήποτε μη τήρηση των δόσεων που θα οδηγήσει σε νέο ban, κατά την διάρκεια της χρονιάς, οδηγεί αυτόματα σε ανάκληση δελτίων και όχι απλά σε απαγόρευση μεταγραφών.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι οι δόσεις πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, καθώς δεν θα υπάρχει κανενός είδους ελαστικότητα από την FIBA. Η ΑΕΚ πλέον δεδομένα, έχει μπει στην περίοδο της ορθολογικότητας και είναι στο χέρι της να κάνει σωστή διαχείριση, ώστε να μην ξανά αντιμετωπίσει τα λάθη του παρελθόντος που πολλές φορές την έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X