Ο σταθμός 80 ετών στη μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ και η επιστροφή στις ρίζες (VIDEO)

Ο σταθμός 80 ετών στη μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ και η επιστροφή στις ρίζες (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια τεράστια ιστορία 91 ετών από την ίδρυση της ΑΕΚ. Μια συγκλονιστική πορεία μέσα στον χρόνο, που συγκινεί και ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους με κοινά ιδανικά και σκέψεις. Παρά τις πρόσκαιρες ατυχίες, είναι φανερό πως η Ενωση έχει μπει σε τροχιά αναγέννησης, με σημείο αναφοράς την προοπτική του νέου «σπιτιού». Ανάλογη διαδικασία που είχε υπάρξει και πριν από 11 χρόνια, με τον εορτασμό των 80 ετών, όταν η ΑΕΚ είχε πραγματοποιήσει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν μια μέρα σαν σήμερα.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του έτους, συγκεκριμένα κατά τον Οκτώβριο, η ΑΕΚ είχε κάνει το ιστορικό ταξίδι που έφερε τον τίτλο: «Επιστροφή εις την Πόλη». Η Ενωση βρέθηκε ξανά στα μέρη της Κωνσταντινούπολης, από όπου ξεκίνησαν το δύσκολο ταξίδι στη μητέρα Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες. Επισκέφτηκε τα στενά του Πέρα, βρήκε τις ρίζες της θρυλικής Πέρα Κλουμπ, επισκέφτηκε και τιμήθηκε από το Πατριαρχείο. Ακόμα ηχούν τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν».

Η ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με τη φιλοξενία της Γαλατά Σαράϊ στην Αθήνα και το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με δύο συλλεκτικές φανέλες, με τη μια να αναγράφει το 80 χρόνια και την άλλη να είναι ρέπλικα της αρχικής φανέλας της Ενωσης το 1924. Στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης, υπήρξαν τιμές σε κορυφαίες προσωπικότητες της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας, όπως οι Νεστορίδης, Μαύρος, Σαβέβσκι, αλλά και προσωπικότητες όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X