Ο Μελισσανίδης δίνει ζωή στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για το σπουδαίο που πέτυχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τη δική του ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει ακούσει, έχει διαβάσει τα… πάντα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τα μεγάλα λάθη του στο αγωνιστικό κομμάτι και στις επιλογές προσώπων που έκανε και κάνει, έχει δεχθεί (πολύ) έντονη κριτική από εμάς στο enwsi.gr.

Δεδομένα την πιο αυστηρή συγκριτικά με τους άλλους ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων, όπως ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος. Το δικαιολογώ στο βαθμό του ότι οι προσδοκίες στο αγωνιστικό ήταν τεράστιες μαζί του, από τότε που επέστρεψε η ΑΕΚ και κυρίως μετά το πρωτάθλημα του 2018. Και τα λάθη της διοίκησης της ΑΕΚ έφεραν την «καταστροφική» 4ετία που ακολούθησε στο χορτάρι.

Έξω από αυτό ο Μελισσανίδης ότι είπε, ότι σχεδίασε, ότι δεσμεύτηκε, ότι υποσχέθηκε, το έπραξε. Και το ορθόν είναι να του πιστωθεί στο ακέραιο, για να είμαστε και δίκαιοι στην κριτική μας. Δεν χρειάζεται ούτε αποθέωση, ούτε ανάθεμα ο Μελισσανίδης. Ξέρει ο ίδιος ποιός είναι και τι μπορεί να πετύχει με την ΑΕΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα το «γλύψιμο» και το «όλα καλά πρόεδρε» θα τα απεχθάνεται θέλω να πιστεύω και ο ίδιος…

Ένα βασικός πυλώνας του σχεδίου του για την ανυπόληπτη ΑΕΚ που παρέλαβε το «μαρτυρικό» 2013 ήταν οι εγκαταστάσεις. Δικό της προπονητικό κέντρο που συνεχώς αναπτύσσεται, δικά της γραφεία, δικό της γήπεδο στο προπονητικό κέντρο, πλέον και δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τελευταίο τον «παίδεψε» περισσότερο από το κάθε τι, χρειάστηκε να κοπιάσει περισσότερο από ότι περίμενε και ο ίδιος, αλλά στο τέλος την δέσμευση του την έκανε πράξη. Και του «πρέπουν» όλα τα μπράβο από την κοινωνία της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου-αθλητισμού.

Μόνο αυτός πίστεψε ότι μπορεί να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ξανά και έκανε τα πάντα, ότι χρειαζόταν, για να το φτιάξει. Και την Παρασκευή θα καμαρώσει το μεγάλο έργο του για την ΑΕΚ να εγκαινιάζεται και τη Δευτέρα το πρώτο επίσημο ματς. Ένα δώρο του Μελισσανίδη στον κόσμο. Ένα έργο του Μελισσανίδη για την ΑΕΚ, δίχως να την χρεώσει, δίχως να την αναγκάσει να δανειστεί. Ένα μικρό επενδυτικό θαύμα στις μέρες μας… Αφήνει μία τεράστια «κληρονομιά» στην ΑΕΚ και στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι δύσκολο να αναγνωριστεί σήμερα και χρειάζονται χρόνια για να γίνει αυτό.

Ο Μελισσανίδης δεσμεύτηκε και το έκανε

«Στόχος μας είναι να χτίσουμε το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου έζησαν γενιές και γενιές, που ζήσαμε χαρές. Θα είναι ένα παλάτι, για τον αθλητισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό. Θα υπάρξει ένα μουσείο για την ΑΕΚ και την προσφυγιά. Γι’ αυτό μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης» είπε το καλοκαίρι του 2013 στο Τατόι. Εννέα χρόνια μετά το κάνει πράξη. Μόνος του νίκησε εχθρούς, αντιπάλους, εμπόδια, «βαλτούς», ΑΕΚτζήδες που δεν ήθελαν το γήπεδο και τον ίδιο. Νίκησε (εντός και εκτός εισαγωγικών) τους πάντες. Στο θέμα του γηπέδου δεν κορόιδεψε ποτέ και κανέναν. Είπε θα το κάνει και το έκανε. Μαγκιά του που το πέτυχε.

Ο Μελισσανίδης δίνει ζωή στην ΑΕΚ

Με το γήπεδο αυτό, με το προπονητικό κέντρο που μεγαλώνει, με τα Μουσεία και όλα τα έργα, ο Μελισσανίδης δίνει ζωή στην ΑΕΚ.

Από όσους τους ασκήσαμε και του ασκούμε κριτική για ότι δεν πάει καλά, είναι πρέπον να του πιστώνεις ότι (σπουδαίο) καταφέρνει. Για να έχει ουσία και η συζήτηση στη δημόσια σφαίρα για την ΑΕΚ (μας). Και αυτά εδώ είναι σπουδαία νέα για την ιστορία του κλαμπ.

Η λύσσα που βλέπεις πλέον από τους… απέναντι κατά της ΑΕΚ είναι τρανή απόδειξη, ότι η ΑΕΚ επιχειρεί να αλλάξει επίπεδο προς τα πάνω πλέον. Ναι, το γήπεδο μόνο του δεν θα παίξει μπάλα, χρειάζεται και μία καλή ομάδα. Αλλά το βασικό είναι να το έχεις πια, όχι να το ονειρεύεσαι. Και η ΑΕΚ χάρη στον Μελισσανίδη το έχει. Το πιο όμορφο, το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα.

Μακάρι να το χαρούν όλοι την Παρασκευή και τη Δευτέρα, είτε διά ζώσης, είτε από την τηλεόραση, είτε έξω από το γήπεδο. Αυτές οι στιγμές είναι ευλογία για τον σύλλογο, ευλογία που θα της ζήσουμε όλοι μας από κοντά.

Αφιερωμένες σε όσους δεν πρόλαβαν…

Κυρ Στέλιο χαμογέλα… Φτάσαμε!

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X