Tα 3 στηρίγματα της ΑΕΚ, το καλό κλίμα και η αναζήτηση πρωταγωνιστών

Tα 3 στηρίγματα της ΑΕΚ, το καλό κλίμα και η αναζήτηση πρωταγωνιστών
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για τους στυλοβάτες του φετινού ρόστερ και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ ετοιμάζονται για το ταξίδι στην Ιταλία και την συμμετοχή στο δυνατό τουρνουά στο Τέραμο.

Θα είναι ένα καλό τεστ ετοιμότητας για την ομάδα, αν συνυπολογίσουμε ότι θα έχει για πρώτη φορά σχεδόν όλο το ρόστερ διαθέσιμο (ο ΜακΓκρίφ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του). Έτσι μετά τα πρώτα 4 φιλικά που έγιναν με σύνθεση ανάγκης και αλχημείες από τον Ηλίας Καντζούρη, θα υπάρχει μια σχετική κανονικότητα.

Οδηγός το καλό κλίμα στην ΑΕΚ

Έχοντας δει την ομάδα στο Τουρνουά του Περιστερίου αλλά και βλέποντας την ανοιχτή προπόνηση στην media day, κάτι που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, είναι το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Η ΑΕΚ φέτος δημιούργησε ουσιαστικά μια καινούργια ομάδα από την αρχή, κρατώντας μόνο 4 παίκτες από την περσινή χρονιά. Ο Ηλίας Καντζούρης για να φτάσει σε αυτές τις επιλογές που έκανε τελικά και σε ξένους αλλά και σε Έλληνες, έψαξε εξονυχιστικά κάθε παίκτη. Όταν λέμε έψαξε, δεν εννοούμε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά κυρίως αυτό που δεν αφορά το μπάσκετ. Ο Έλληνας προπονητής βασίζει πολλά στο καλό κλίμα στην ομάδα και για αυτό πρόσεξε ιδιαίτερα όλοι οι παίκτες να είναι καλοί χαρακτήρες και να έχουν ομαδικότητα. Για τον κάθε ένα, προσπάθησε να μιλήσει με ανθρώπους που τους γνωρίζουν καλά, ξέρουν τον χαρακτήρα τους και πώς αντιδρούν υπό συνθήκες πίεσης, για να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη η επιλογή. Αυτόν τον πρώτο μήνα που προπονείται η ΑΕΚ, δείχνει να έχει πετύχει διάνα, ,με το κλίμα μεταξύ των παικτών και των προπονητών να είναι εξαιρετικό, να υπάρχει αλληλοσεβασμός και όρια, ενώ όποτε χρειάζεται χαλαρώνουν κάνοντας πλάκα. Φυσικά όλα αυτά θα κριθούν και θα τεσταριστούν όταν έρθουν οι δύσκολες στιγμές, εκεί που τα νεύρα θα είναι τεντωμένα και θα πρέπει να φανεί το δέσιμο που υπάρχει στα αποδυτήρια. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας για την επιτυχία μιας ομάδας, γιατί αν υπάρχουν στέρεες βάσεις σε αυτό, μπορούν να ξεπεραστούν ευκολότερα κρίσεις και δύσκολες ήττες.

Οι παίκτες-στηρίγματα

Με τα πρώτα φιλικά, που επαναλαμβάνω δεν ενδείκνυνται για ασφαλή συμπεράσματα, λόγω ελλιπούς ρόστερ, έχει αχνοφανεί κάπως ποιοι παίκτες είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τους στυλοβάτες της φετινής ομάδας. Σίγουρα ο Ηλίας Καντζούρης θέλει μια ομάδα που να έχει πολλές απειλές και όχι μόνο έναν παίκτη να σκοράρει πολύ, για αυτό και φέτος δεν αναμένεται να υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Σε αυτήν την λογική όμως φαίνεται ότι ο Φρέιζερ, ο Στρέλνιεκς και ο Μίτσελ είναι αυτό που λέμε, τα «σιγουράκια». Για τους 2 πρώτους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, ήδη έχει φανεί από τους πρώτους αγώνες ότι είναι οι παίκτες που κάθε βράδυ θα δίνουν στην ομάδα στάνταρ πράγματα, είτε αυτό είναι πόντοι, είτε δημιουργία, είτε ριμπάουντ, αλλά κυριότερα προσωπικότητα και χαρακτήρα. Ο Μίτσελ είναι ένας πολύ καλός παίκτης ρακέτας, με καλές κινήσεις που σε συνεργασία με τα γκαρντ, μπορεί να κάνει ωραία πράγματα με την φανέλα της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα όμως, η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει και άλλους πρωταγωνιστές, θα πρέπει να βρει παίκτες που θα βγουν μπροστά και θα βγάλουν χαρακτήρα. Το ποιοι και πόσοι θα είναι αυτοί, θα κρίνει εν πολλοίς και το ταβάνι της ομάδας φέτος. Από τα φιλικά πάντως έρχονται καλά μηνύματα και από τον Περσίδη, ο Κόνιαρης δείχνει να πατάει καλά στα πόδια του, ενώ μην ξεχνάμε ότι λείπει και ο παίκτης-ισορροπία για την ΑΕΚ που είναι ο Φλιώνης. Θα βοηθούσε πολύ την ομάδα, αν μπορούσε να βρει σταθερά 4-5 πρωταγωνιστές, για να δουλέψει και καλύτερα το πλάνο του κόουτς Καντζούρη που δεν έχει κάποιον κύριο εκφραστή επιθέσεων, αλλά ποντάρει στην συνολική ομαδική δουλειά.

Έχουμε δρόμο ακόμα, προέχει το Τουρνουά της Ιταλίας, να παίξει καλά παιχνίδια η ΑΕΚ και να μην έχει άλλους τραυματισμούς, ώστε στις 4 Οκτωβρίου να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

ΥΓ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει η ετήσια αξιολόγηση του ρόστερ, τώρα που πλέον έχει κλείσει και επίσημα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X