Γερμανία: Με «αύρα» ΝΒΑ και τη δύναμη της έδρας στον δρόμο της Εθνικής στο Eurobasket 2022

Γερμανία: Με «αύρα» ΝΒΑ και τη δύναμη της έδρας στον δρόμο της Εθνικής στο Eurobasket 2022
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Γερμανία θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής ομάδας στα προημιτελικά του Eurobasket 2022 και το SDNA αναλύει την εικόνα της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, που βασίζει πολλά σε τέσσερις πολύ σημαντικούς πυλώνες πάνω στο παρκέ, αλλά και στην δύναμη της Mercendes Benz Arena!

Αυτή η βερσιόν της εθνικής ομάδας της Γερμανίας δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Διότι τώρα υπάρχουν προσωπικότητες, ταλέντο, εμπειρία και δίψα για μεγάλα πράγματα. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία είναι που έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής τα «πάντσερ» στη διοργάνωση και τα έχουν φέρει μέχρι και τα προημιτελικά του Eurobasket.

Στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ μετράει 5 νίκες και 1 ήττα, από την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Βλέπετε, ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς έπρεπε να επιστρατεύσει ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση στο φετινό τουρνουά για να μπορέσει να καταβάλει την αντίσταση των Γερμανών. Και να τους κερδίσει (σχεδόν) μόνος του. Τότε μέτρησε 36 πόντους και 10 ριμπάουντ για να λυγίσει τους Γερμανούς.

Η ήττα αυτή όμως δεν πτόησε την Γερμανία σε καμία περίπτωση. Διότι στον… όμιλο του θανάτου είχε καταφέρει να ρίξει στο καναβάτσο τόσο την Γαλλία (76-63 στην πρεμιέρα), όσο και την Λιθουανία (109-107, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια του τουρνουά). Δύο νίκες που ήρθαν με δύο διαφορετικούς τρόπους και ήρθαν να δείξουν πως φέτος η Γερμανία έχει μέταλλο και χαρακτήρα ομάδας που δεν εγκαταλείπει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.

Στο φετινό τουρνουά άλλωστε έχει 4 παίκτες που αποτελούν τους πυλώνες της πάνω στο παρκέ. Η απουσία του Μο Βάγκνερ ανέτρεψε αρκετά από τα σχέδια του Χέρμπερτ μεν, αλλά στο τέλος της ημέρας ο πολύπειρος προπονητής, που την σεζόν 2007-08 πέρασε από την Ελλάδα και τον πάγκο του Άρη, ενώ στον γερμανικό πάγκο διαδέχτηκε τον Χένρικ Ροντλ, κατάφερε να βρει τις λύσεις για να παρουσιάσει μια ομάδα δυνατή και άκρως ανταγωνιστική.

Μια ομάδα με ξεκάθαρη επιρροή από το ΝΒΑ, μιας και τα πιο σημαντικά «όπλα» της είναι παίκτες που γράφουν τα δικά τους χιλιόμετρα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο Ντένις Σρέντερ είναι το άλφα και το ωμέγα της ομάδας. Ο Γερμανός πλέι μέικερ βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση του και πραγματοποιεί εξαιρετικό τουρνουά, έχοντας πάρει στα χέρια του τη μπαγκέτα του ηγέτη. Γεγονός που αποτυπώνεται και στους αριθμούς του με 19 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 7 ασίστ κατά μέσο όρο, ο Σρέντερ είναι αυτός που δίνει την κατεύθυνση στο παιχνίδι των Γερμανών.

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X