Ξεφτίλα(ς), αλλοίωση και καμπανάκι!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει το ντέρμπι, τις αποφάσεις του Καμπάκοφ και την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εποχής παλιάς σκληρής παράγκας! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η διαιτησία του γνωστού και μη εξαιρετέου Γκεόργκι Καμπάκοφ στο ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο είχαμε πολλά χρόνια να το ζήσουμε. Επειδή όμως θέλω να είμαι απόλυτα δίκαιος θα χωρίσω το ματς σε δύο σκέλη με έναν αστερίσκο.

Το πρώτο σκέλος είναι η διαιτησία. Ο Καμπάκοφ, μετά από όλα όσα προηγήθηκαν με τον Σιδηρόπουλο έδειχνε να είναι σε υπηρεσία και μάλιστα εντεταλμένη! Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού έρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι. Διότι δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει προηγηθεί εξόφθαλμο επιθετικό φάουλ του Σπόραρ στον Χατζισαφί. Και πιο πριν δεν υπάρχει καν κόρνερ, αλλά άουτ! Και να δεχθώ ότι το άουτ δεν το είδε ξεγελάστηκε και ο VARίστας δεν μπορεί να παρέμβει. Στο πέναλτι όμως υπάρχει ξεκάθαρα -στα δικά μου μάτια- ΔΟΛΟΣ! Διότι το σπρώξιμο είναι οφθαλμοφανέστατο και ο VARίστας πετάει… χαρταετό!

Πάμε και στη δεύτερη περίπτωση της χθεσινής εμετικής διαιτησίας. Το δεύτερο πέναλτι του Παναθηναϊκού. Η παράβαση υπάρχει αλλά είναι εκτός περιοχής! Αν ήθελε ο Καμπάκοφ να το παίξει Παπουτσέλης είναι δικαίωμά του, αλλά σε μία εποχή όπου υπάρχει το VAR, δεν υπάρχει καμία λογική να δίνεται πέναλτι σε αυτή τη φάση! Κάτι που πολύ απλά αποδεικνύει ότι και εδώ κάτι περίεργο έχει συμβεί. Δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση! ΚΑΜΙΑ!

Δε θα σταθώ καν στην κίτρινη στον Πινέδα επειδή… χόρευε. Διότι δεν προκάλεσε. Αν του την έβγαλε για καθυστέρηση, τότε έχω μία απορία για τον Βούλγαρο. Στον Μπρινιόλι πως και δεν έβγαλε. Σε κάθε ελεύθερο έδινε ρεσιτάλ καθυστέρησης, αλλά δεν το… πρόσεξε μάλλον.


Για να κλείσω το κεφάλαιο διαιτησία, αξίζει να σημειώσω τα παρακάτω για να μη νομίζουν κάποιο ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν. Η διαιτητική τετράδα στο ντέρμπι ήταν οι εξής: Καμπάκοφ διαιτητής, Μαργαρίτοφ (α’ βοηθός), Βαλκόφ (β’ βοηθός) και Στογιάνοφ (VAR). Αυτή ακριβώς ήταν η σύνθεση στο ματς ΑΕΚ – Μπράγκα. Με αυτόν διαιτητή η ΑΕΚ είχε ηττηθεί τον Απρίλιο του 2021 από τον Πάοκ με το γκολ buzzer beater του Μουργκ, όπου δεν είχαν αποβληθεί ο Αουγκούστο για εκτός φάσης αγκωνιά στον Τάνκοβιτς και ο Ζίφκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν είχε πιάσει από πίσω με τα χέρια τον Γκαρσία και έφευγε στην κόντρα!

Με τον ίδιο διαιτητή, τους ίδιους επόπτες, τον ίδιο VARίστα είχε διεξαχθεί και το Πάοκ – ΑΕΚ την 1η Μαΐου του 2022! Εκεί όπου είχε ακυρωθεί ως… οφσάιντ το γκολ του Τσούμπερ, που ούτε με τη γραμμή δεν επιβεβαιωνόταν, υπάρχουν άλλες δύο φάσεις που μέχρι σήμερα είναι αντικείμενο σοβαρής κουβέντας. Η πρώτη είναι το πλεονέκτημα του Γκαρσία που έκοψε χωρίς κανένα λόγο και η άλλη είναι με το φάουλ στον Τσούμπερ που όχι μόνο δεν το έδωσε, αλλά έδωσε στην εξέλιξη της φάσης φάουλ και κάρτα στον Άμραμπατ.

Παράγκα υπάρχει εις βάρος της ΑΕΚ!

Δεν ξέρω αν έχει κάνει παράγκα ο Αλαφούζος, ή ο Μαρινάκης, ή η ΝΔ, αλλά ένα είναι γεγονός και μάλιστα αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχει παράγκα εις βάρος της ΑΕΚ. Της ΑΕΚ που ελέγχει την… ΕΠΟ και την «παίζουν» έτσι τα «κοράκια». Δηλαδή αν δεν την είχε τι θα ζούσαμε; Έλεος πια…

Όποιος πάντως από την ΑΕΚ ασχολείται με τη διαιτησία και το παρασκήνιο εγώ έχω καταλάβει κάτι πολύ απλό: Ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! Δεν με νοιάζει αν τον λένε Γιάννη, Κώστα ή Πέτρο, αλλά τέσσερα χρόνια τώρα έχει γίνει ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ των πάντων. Τον γλεντάνε πρωί, μεσημέρι και βράδυ και ούτε που το έχει πάρει χαμπάρι. Ας το κοιτάξει λίγο ο Μελισσανίδης αυτό. Διότι στο τέλος της ημέρας, αυτός θα φταίει!

Αγωνιστικά η ΑΕΚ ήταν ΧΑΛΙΑ, αλλά…

Για να κερδίσεις ένα ντέρμπι πρέπει να είσαι νοητικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά πανέτοιμος. Η ΑΕΚ δυστυχώς δεν ήταν! Επίτηδες χθες δεν έκανα καν ανάρτηση στα social media, διότι στη Λεωφόρο το κεφάλι έβραζε. Γύρισα σπίτι, είδα ξανά το ματς και μετά έγραψα blog.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος αγωνιστικά. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι παίκτες του το ήθελαν περισσότερο. Έβλεπες πως έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα σε κάθε φάση. Δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, είχε δοκάρια, ενώ η ΑΕΚ απείλησε ελάχιστα. Κέρδισε όμως ελέω διαιτησίας!

Επειδή παίζουμε ποδόσφαιρο, όλοι γνωρίζουν δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός είχε τις φάσεις, αλλά η ΑΕΚ προηγήθηκε. Και αν δεν υπήρχε το «κοράκι» το ματς δεν γυρνούσε. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανέναν. Όλοι έχουν ευθύνη για ότι έγινε χθες. Ο Μελισσανίδης, η διοίκηση, ο Αλμέιδα και οι παίκτες! Δεν πρόκειται όμως να εθελοτυφλούμε. Ειδικά αν θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ να πηγαίνει μπροστά.


Το λανθασμένο ρίσκο του Αλμέιδα

Στο 58’ ο Αλμέιδα έκανε τέσσερις αλλαγές. Έξω οι Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον και Γκατσόνοβιτς και μέσα οι Μοχαμάντι, Μάνταλος, Ελίασον και Άμραμπατ. Ο Αργεντινός είπε ότι έκανε αλλαγές για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Μόνο που την έκοψε στη μέση. Από εκείνο το σημείο και μετά, χωρίς «κόφτη», κάθε επίθεση του Παναθηναϊκού «βρωμούσε» κίνδυνο. Δεν υπήρχε καν παίκτης να κόψει τη μπάλα, ή να πιέσει σωστά τα αντίπαλα χαφ. Διότι Μάνταλος και Πινέδα που ήταν τα… 2 στο 4-2-4 που επέλεξε να παίξει, δεν έκοβαν ούτε με βαλέ σε ξερή! Τέτοιο «έγκλημα» δεν κάνουν ούτε στο ερασιτεχνικό!

Το ότι η ΑΕΚ δεν δέχθηκε και τρίτο γκολ οφείλεται στην τύχη και στον Στάνκοβιτς. Όσο για την ανάπτυξη, επιεικώς ανύπαρκτη. Είτε πηγαίναμε σε γιόμα, είτε από τα δεξιά με τον Άμραμπατ να βάζει το κεφάλι κάτω και να κάνει σέντρα. Κανένα, μα κανένα συνδυαστικό παιχνίδι και αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα. Με αυτό το στιλ θα βγάλουν άχρηστο και τον Ελίασον…

Face to face…

Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ και σε κάποια πρόσωπα. Αν στην ΑΕΚ μετά τη χθεσινή εμφάνιση σταθούν μόνο στη διαιτησία, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Διότι αν δεν είδαν το πρόβλημα στα μετόπισθεν, πολύ απλά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ! Χατζισαφί και Μοχαμάντι το λέμε μήνες τώρα πως δεν κάνουν. Ειδικά ο δεύτερος χθες έδειξε ότι δεν είναι για σημαντικά παιχνίδια. Και καταντάει ανέκδοτο να έχεις δύο παίκτες, από την ίδια χώρα, μη κοινοτικούς που να μην κάνουν έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ αριστερό μπακ.

Ο Γκαρσία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση την τελευταία φάση του αγώνα ήταν ΚΑΚΙΣΤΟΣ. Πολλές χαμένες μπαλιές, παρατούσε φάσεις και ήταν εκτός τόπου και χρόνου! Απορώ γιατί έμεινε μέσα και έπρεπε να βγει ο Αραούχο που έδωσε την ασίστ, ενώ έχασε και δύο ευκαιρίες.

Άφησα για το τέλος τον Τζαβέλλα. Εγώ ήμουν που έγραψα ότι στα τρία πρώτα ματς, είχε κάνει καλές εμφανίσεις. Μπορεί με τη Λαμία να έκανε μία γκέλα, αλλά τη διόρθωσε. Χθες ήταν για γέλια και για κλάματα όλες -μα όλες- οι αντιδράσεις του. Έπεσε πάνω στον Παλάσιος και τον χτύπησε «κεραυνός», έκανε σαν κλόουν στην κίτρινη κάρτα και στο τέλος αντί να παίξει μπάλα, έκανε και καθυστέρηση λες και κερδίζαμε. Δεν ξέρω πότε θα είναι έτοιμος ο Μουκουντί, αλλά αν είναι να έχω τέτοιο Τζαβέλλα, καλύτερα να κρατάγαμε τον… Κορνέζο!


ΥΓ: Όταν αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τη Σλάβια Πράγας, όλοι οι ρεπόρτερ του έλεγαν πως στην ΑΛΛΟΙΩΣΗ δεν μπορείς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο. Χθες το βράδυ έβαλαν όλοι τους τα δάχτυλο πιπίλα! Ήταν όλα κανονικά!

ΥΓ 2: Το ότι η ΑΕΚ έχει τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία, θα έπρεπε να κάνει τον Μελισσανίδη έξαλλο! Δεν ξέρω τι θα κάνει, πως θα το κάνει, αλλά οφείλει να προστατέψει την ΑΕΚ! Ας τα κάνει όλα… ΩΠΑ! Διότι οι υπάλληλοί του είναι πολύ ΛΙΓΟΙ!

ΥΓ 3: Στο -6 από την κορυφή την 4η αγωνιστική. Ναι μεν τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά ταυτόχρονα κάπως έτσι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έγινε τελικός!

ΥΓ 4: Έβγαλε ανακοίνωση λέει ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία και τις… καθυστερήσεις. Ρε δεν πάτε να… κουρευτείτε. Βλέπετε όμως πως παίζετε επικοινωνιακά το παιχνίδι…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X