ΑΕΚ: Αυτή ίσως να είναι η πιο αποτυχημένη μεταγραφή ξένου στην ιστορία της

ΑΕΚ: Αυτή ίσως να είναι η πιο αποτυχημένη μεταγραφή ξένου στην ιστορία της
Photo Credits: INTIME

Από την ΑΕΚ έχουν περάσει κάποιοι ξένοι ποδοσφαιριστές που απογοήτευσαν ή που δεν… ακούμπησαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στην φετινή μεταγραφική αγορά, απέκτησε μόνο ξένους ποδοσφαιριστές. Οκτώ τον αριθμό. Με εξαίρεση τον Φαν Βέερτ, που όμως είναι ο πρώτος σκόρερ της περυσινής σεζόν, όλοι ήρθαν από τοπ πρωταθλήματα. Φυσικά όλα θα κριθούν στο γήπεδο.

Διαχρονικά στην ΑΕΚ έχουν περάσει ξένοι παίκτες που είτε δεν “έπιασαν”, είτε δεν… ακούμπησαν καν. Όμως η περίπτωση του Ντάβιντε Μπελότι, ίσως είναι μοναδική και ανεπανάληπτη.

Στο μακρινό Γενάρη του 2000, η ΑΕΚ χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την τελευταία μέρα, για να αποκτήσει ένα πακέτο τριών ποδοσφαιριστών. Τον Αργεντινό Καντέρο, αλλά και το εξ Ιταλίας δίδυμο Ντάβιντε Μπελότι και Φίλιπο Νταλ’ Μόρο.

Ο ένας από την Βιτσέντσα και ο άλλος από την Ρόμα. Ο αστικός μύθος λέει, πως ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, ο αείμνηστος Γιάννης Παθιακάκης, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τον δανεισμό των δυο Ιταλών. Δεν τους είχε δει ποτέ στη ζωή του και δεν είχε ακούσει καν ποτέ τα ονόματα τους. Ο ίδιος αστικός μύθος, λέει πως η ΑΕΚ ξόδεψε για τον Μπελότι, 30 εκατομμύρια δραχμές.

Τα δυο… προβλήματα

Το πρώτο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, όταν οι δυο Ιταλοί ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους στην ΑΕΚ, ήταν πως δεν μιλούσαν ούτε λέξη αγγλικά, ενώ στην ομάδα μέσα δεν υπήρχε ουδείς που να μπορεί να συνεννοηθεί στα ιταλικά. Επομένως δεν υπήρχε άλλη λύση, από το να κάνει η ΑΕΚ μια ακόμα… μεταγραφή. Απέκτησε ένα διερμηνέα, για να μπορεί να γίνει συνεννόηση με τους δυο Ιταλούς.

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X