ΟΛΟΙ (ΝΑ) ΘΕΛΟΥΜΕ να δικαιώνεται ο ΑΛΜΕΪΔΑ!

ΟΛΟΙ (ΝΑ) ΘΕΛΟΥΜΕ να δικαιώνεται ο ΑΛΜΕΪΔΑ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την απαραίτητη και ΑΛΗΘΙΝΗ στήριξη που πρέπει να έχει ο κόουτς από όλους μας…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν ένα όμορφο πρωινό, αυτό της Τετάρτης. Από εκείνα που ανήκουν στη σπάνια κατηγορία «ξύπνησα νωρίς και το γούσταρα». Ίσως πολλοί να θεωρήσουν ότι υπερβάλλω καθώς το πρωινό αυτό ξύπνημα αφορούσε σε μία απλή προπόνηση της ΑΕΚ. Κι όμως δεν υπερβάλλω καθόλου.

Είχαμε ως ρεπόρτερ να παρακολουθήσουμε ανοιχτή προπόνηση της ΑΕΚ, αν δεν απατώμαι, από εποχή Φερέρ και νωρίτερα του Σάντος, που το είχαν καθιερώσει σε μόνιμη βάση. Κι αν το χαιρόμασταν τότε, που πηγαίναμε στους Θρακομακεδόνες με κάτι ψοφόκρυα, κάτι βροχές και έναν αέρα που έλεγες «τώρα θα ξεκολλήσει κάνα ελενίτ και θα μας κόψει το λαιμό» από κάτι υπόστεγα της κακιάς ώρας, καταλαβαίνετε πόσο πιο απολαυστικό είναι να παρακολουθείς προπόνηση της ΑΕΚ στο «Σεραφείδειο».

Εκτός λοιπόν από πολύ σημαντικό για τη δική μας δουλειά, το να είναι ανοιχτή έστω μία προπόνηση την εβδομάδα, σας πληροφορώ ότι είναι και πολύ διδακτικό, αλλά και πάρα πολύ όμορφο!

Πρέπει να κατανοήσουμε τα «θέλω» του κόουτς

Και μπορεί χαριτολογώντας, ο Αλμέιδα στο τέλος να μας είπε: «συγγνώμη που γ…τε στον ήλιο», αλλά να είναι σίγουρος ότι ήταν μια απολαυστική ηλιοθεραπεία! Και μακάρι να καθιερωθεί, όπως προανέφερα, το να υπάρχει έστω και μια ανοιχτή προπόνηση την εβδομάδα για τους δημοσιογράφους.

Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κι εμάς και κατ’ επέκταση την ενημέρωση τη δική σας, το να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα «θέλω» και τα «δεν θέλω» του προπονητή. Και όσα έχει τέλος πάντων στο μυαλό του, για σχήματα, για διατάξεις, για αυτό που θέλει να παίξει η ΑΕΚ. Και πιστέψτε με, δεν αρκούν τα ματς για να το κατανοήσουμε αυτό, τουλάχιστον γρήγορα.

Και το έχω ξαναγράψει. Αφενός θα χρειαστεί χρόνος, και αφετέρου μέχρι να κατανοήσουμε όλα όσα ακριβώς έχει στο μυαλό του για την ΑΕΚ, θα μας φαίνονται και κάποια πράγματα παράξενα. Οφείλουμε να τα καταγράφουμε βέβαια, αλλά δεν σημαίνει ότι θα έχουμε και δίκιο. Και η επιθυμία όλων μας, στο κάτω κάτω της γραφής, είναι να δικαιώνεται ο προπονητής της ΑΕΚ και όχι εμείς.
Από εκεί και πέρα, απαραίτητο συστατικό για την κριτική είναι η αυτογνωσία. Είναι εύκολο για παράδειγμα να λες… «η διοίκηση δεν κάνει τα χατίρια του προπονητή», αλλά για να το πεις αυτό και να ισχύει, θα πρέπει και να ξέρεις ποια είναι τα «θέλω» του προπονητή. Καθώς επίσης και το ποια είναι τα «δεν θέλω» του προπονητή.

Μόνο οι νίκες θα διευκολύνουν τα πάντα

Προσωπικά αυτό που γνωρίζω είναι ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ότι μεταγραφική κίνηση έχει γίνει από την ΑΕΚ, αλλά και όσες δεν έχουν γίνει, έχουν να κάνουν με την απόλυτη προσαρμογή των ανθρώπων της ομάδας στα «θέλω» και στα «δεν θέλω» του Αλμέιδα.

Δηλαδή, ναι μεν εμείς είχαμε επισημάνει ας πούμε καθυστερήσεις για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και στον εξτρέμ, αλλά αυτές οι καθυστερήσεις έγιναν επειδή ο κόουτς είχε απορρίψει πολλές περιπτώσεις παικτών μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» για αυτούς που πραγματικά ήθελε.

Και πολύ καλά έκανε και ο Αλμέιδα που ήταν απαιτητικός. αλλά και η διοίκηση που τον άκουσε. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τις όποιες επόμενες κινήσεις. Τη σίγουρη του φορ και όποια άλλη είναι να γίνει.

Όλα τα προαναφερθέντα βέβαια και ακόμα περισσότερα, μπορεί να τα διευκολύνουν μόνο οι νίκες. Και η γκέλα δυστυχώς ήρθε πολύ νωρίς. Και τώρα η ομάδα είναι πιεσμένη και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Αλλά έτσι είναι – και πρέπει να είναι – η ζωή στην ΑΕΚ.

Μαθημένη στην πίεση…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X