Η ΑΕΚ ακόμη πασχίζει να φτιάξει μία καλή ομάδα, μέχρι τότε...

Η ΑΕΚ ακόμη πασχίζει να φτιάξει μία καλή ομάδα, μέχρι τότε...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr μετά την ήττα-σοκ από τον Βόλο που ανέδειξε τις εμφανείς αδυναμίες της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρώτη πίκρα ήρθε νωρίς για την ΑΕΚ φέτος. Πριν καν φύγει ο Αύγουστος.

Εντός έδρας ήττα, σε ματς που υπολογίζεις +3 στο πρόγραμμα. Όμως το ποδόσφαιρο σε μαθαίνει ότι τίποτε δεν πρέπει να υπολογίζεις, τίποτε δεν πρέπει να έχεις δεδομένο αν δεν είσαι έτοιμος. Η ΑΕΚ προφανώς και δεν είναι έτοιμη ακόμη. Το χορτάρι «φωνάζει». Ούτε για να παίξει το 3-1-4-1-1, ούτε πλήρης είναι για να παίξει κάτι άλλο. Μπερδεμένη και αγχωμένη ήταν στην Λαμία. Μπερδεμένη και αγχωμένη και στην Ριζούπολη. Αλλιώς της φέρθηκε το ποδόσφαιρο στη Λαμία, αλλιώς χθες. Εκεί κέρδισε 0-3, εδώ έχασε με 0-1.

Η ΑΕΚ έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Να δουλέψει αυτό το σύστημα που θέλει ο κόουτς, να βελτιώσει την εφαρμογή του συστήματος αυτού και να «γεμίσει» όπου πρέπει. Θα μπορούσε όλα αυτά να τα είχε κάνει νωρίτερα; Ναι. Δεν τα έκανε και το «πλήρωσε» ακριβά. Το είχα ανησυχία πριν το ματς και για αυτό το έγραψα με τέτοιο τρόπο στο blog της Παρασκευής «Ο Βόλος δεν είναι Λαμία και η ΑΕΚ του Αλμέιδα δίνει το πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ». Περισσότερο όμως και πιο δυνατά από όλους μας «φωνάζει» το χορτάρι. Και η αλήθεια δεν κρύβεται. Αυτή πρέπει να δει ο Αλμέιδα και η διοίκηση.

Λιβάι φορ; Οχι για τέτοια ματς

Στα μάτια τα δικά μου δεν υπάρχει Λιβάι Γκαρσία φορ όταν ψάχνεις να γυρίσεις το ματς και πιέζεσαι από χρόνο και τέτοια δεδομένα. Ο Λιβάι είναι φορ ειδικών καταστάσεων. Δεν είναι Αραούχο, δεν είναι καν Καρίμ για τις κινήσεις στο κουτί και πως… μυρίζεται το γκολ. Να μιλάμε ποδοσφαιρικά για να καταλαβαίνουμε και τι χρειάζεται η ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα εκτιμά ότι ο Λιβάι μπορεί να του δώσει περισσότερα πράγματα στην κορυφή από ότι στα άκρα. Όμως χθες πήρε την απάντηση των… μηδέν τελικών του Λιβάι, όταν ο Βόλος κλείστηκε πίσω. Δηλαδή, όπως καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τα περισσότερα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με κλειστές άμυνες και πολλούς αμυντικούς στην περιοχή. Για αυτό λέμε και ξαναλέμε για την ανάγκη ενός φορ γκολτζή που θα έρχεται να βοηθήσει όταν πρέπει ή και να αντικαταστήσει τον Αραούχο όταν χρειάζεται. Φορ έμπειρο. Φορ που θα έχει το γκολ.

Η ΑΕΚ επιθετικά με ανησυχεί μέχρι στιγμής. Το 3-1-4-1-1 βοηθά πολύ αμυντικά, διότι η ΑΕΚ όντως δεν δέχθηκε φάσεις χθες και δεν διαλύθηκε ανασταλτικά μετά το 0-1. Το γκολ ήρθε από ένα έξυπνο σουτ που αιφνιδίασε, κάτι που δεν έκανε η ΑΕΚ καθόλου στην αντίπαλη εστία. Στα χαφ «εγκλωβίστηκε», ο Πινέδα σε πολλά σημεία έτρεχε ανούσια παρά τη μεγάλη διάθεση που δείχνει, Τσούμπερ-Μάνταλος-Άμραμπατ ήταν μία τριάδα δίχως ουσία στο παιχνίδι τους και με ελάχιστες καλές συνεργασίες μεταξύ τους, ενώ ο Αραούχο αναγκαζόταν να φεύγει εκτός, να πηγαίνει παντού μπας και ανοίξει με κάποιο τρόπο η αντίπαλη άμυνα, η οποία ήταν αλάνθαστη. Μετά το γκολ στο 19’ λοιπόν, η ΑΕΚ έκανε μία φάση. Από κάθετη του Μάνταλου, συνδυασμό Γιόνσον-Τσούμπερ και την απόκρουση του Κλέιμαν στο 32’. Αυτό και τέλος. Μετά δεν έφτιαξε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Το ξαναγράφω. Ούτε μία κλασική ευκαιρία!

Η ΑΕΚ ακόμη πασχίζει να φτιάξει μία καλή ομάδα, μέχρι τότε...

Έχασε την ψυχραιμία της και το μυαλό της η ΑΕΚ

Ο Γκατσίνοβιτς βοήθησε πολύ με την είσοδο του και είτε δεξιά, μα περισσότερο στον άξονα, είναι εξαιρετικός συνδετικός κρίκος χαφ-επίθεσης. Ωστόσο, μόνος του ποτέ κανείς δεν μπορεί να κερδίσει μία αντίπαλη άμυνα. Διότι ο επόμενος πολύ καλός (και κορυφαίος) για την ΑΕΚ ήταν ο Γιόνσον, αλλά ως αμυντικός χαφ δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά στην επίθεση για να γίνει κομβικός.

Το επίσης ανησυχητικό είναι η ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Έχασε την ψυχραιμία της, δεν είχε καθόλου χαρακτήρα και καθαρό μυαλό και έκανε εύκολο το έργο του Βόλου. Περισσότερο από πριν. Και αυτό χρήζει δουλειάς από τον κόουτς.

Καλή η αύρα, καλή η ωραία διάθεση όλων, καλό το να παίζεις κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια ή και ακόμη καλύτερα μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά η ΑΕΚ πασχίζει ακόμη να φτιάξει μία καλή ομάδα. Μετά από 4 άσχημα χρόνια, τα 2 καταστροφικά. Και δεν μπορεί μόνο με τον κόσμο ή το νέο γήπεδο να κερδίσει. Οι λογικές αυτές προϋποθέτουν και μία πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ ακόμη δεν την έχει. Παλεύει μπας και την φτιάξει. Θέλει άμεσα και άλλες μεταγραφές, μετά τον Ελίασον. Τον φορ, δεξί μπακ και έναν αντί-Τσούμπερ οπωσδήποτε. Το συζητάω και για ακόμη έναν στόπερ. Τα «καμπανάκια» βαρούν εδώ και μέρες. Καθυστέρησε σε πολλά και το «πλήρωσε» γρήγορα στο πρωτάθλημα.


Ο Αλμέιδα δεν το βάζει κάτω και δεν βλέπω να απογοητεύεται. Έτσι τον είδα από κοντά χθες. Αλλά ήδη πράγματα δεν του βγαίνουν στο χορτάρι στο ξεκίνημα. Ούτε ο Άμραμπατ δεξιά, ούτε ο Λιβάι φορ, ούτε ο Μάνταλος τόσο κοντά στον Αραούχο. Μακάρι να βρει την λύση ο ίδιος, καθότι ξέρει καλύτερα. Πρέπει να του δοθεί χρόνος, το αξίζει και του πρέπει.

Τι να εύχεται η ΑΕΚ για να καλμάρει η κατάσταση και το κλίμα; Να χάσουν άμεσα βαθμούς και οι άλλοι. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα ζει πάλι με την έξτρα πίεση στο χορτάρι. Και δεν ξέρω αν ακόμη την αντέχει, ούσα σε φάση δημιουργίας.

ΥΓ: Ο ρέφ ήταν εκνευριστικός. Πολύ. Ως εκεί.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X