Ο Βόλος δεν είναι Λαμία και η ΑΕΚ του Αλμέιδα δίνει το πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ

Ο Βόλος δεν είναι Λαμία και η ΑΕΚ του Αλμέιδα δίνει το πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το αυριανό ματς που είναι πολύ πιο σοβαρό και δύσκολο από ότι έχουμε καταλάβει στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη. Δεν είναι καν πλήρης σε επίπεδο 11άδας. Αυτό πρέπει να το κρατάμε συνεχώς στην άκρη του μυαλού μας, στα πρώτα ματς πρωταθλήματος.

Ακόμη περιμένει 3-4 μεταγραφές ουσίας και πρώτης γραμμής. Από την μεταγραφική της ενίσχυση Γκατσίνοβιτς-Μουκουντί δεν είναι έτοιμοι, άρα και εκτός 11άδας. Αυτό τι σημαίνει; Οτι το παιχνίδι με το Βόλο αύριο στην Ριζούπολη μπορεί να είναι μία μεγάλη «παγίδα» για μία ομάδα που θέλει να κάνει μία νέα αρχή. Ειδικά μετά το 0-3 στη Λαμία. Η ΑΕΚ προφανώς και πρέπει να ξεχάσει τι έγινε στη Λαμία. Ο Βόλος δεν είναι Λαμία. Η ΑΕΚ πρέπει να το ξέρει καλά αυτό πριν πατήσει χορτάρι αύριο στην Ριζούπολη.

Και αύριο το παιχνίδι είναι πολύ επικίνδυνο. Εγώ τουλάχιστον το παίρνω πολύ στα σοβαρά, διότι ο Βόλος με τον τρόπο που αγωνίζεται, την αγωνιστική του φιλοσοφία και τους ποιοτικούς ξένους που βρίσκει, καταφέρνει να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ. Ο τρόπος που παίζει στην επίθεση, με την εναλλαγή θέσεων, την ποιότητα στην κόντρα και το πως βγαίνει στον χώρο είναι πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους. Η ΑΕΚ το έχει «πληρώσει».

Η ΑΕΚ «παλεύει» να μάθει

Κάνει «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ και αυτό αποδείχθηκε στην πρεμιέρα όπου είχε παραπάνω τέτοιες φάσεις σε σχέση με τον Αστέρα Τρίπολης, μία ομάδα που αμυντικά ξέρει να το κάνει καλά. Και δεν το έκανε όμως. Ολο αυτό μου προκαλεί ανησυχία και καθόλου ασφάλεια απέναντι στην ΑΕΚ που ακόμη πασχίζει να μάθει το 3-1-4-1-1 του Αλμέιδα που δεν έχει όλα τα υλικά να το εφαρμόσει όπως θα ήθελε. Το παλεύει ο ίδιος, το παλεύουν και οι παίκτες. Υπάρχει τρομερή διάθεση και πάθος για να πετύχει. Όμως αγωνιστικά, η αλήθεια είναι ότι το… παλεύει ακόμη. Και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι απέναντι στην… μισή Λαμία, αν το πέναλτι του Ντε Βισέντι ήταν λίγο πιο κάτω, θα έτρεχαν τα… ποδαράκια μας και η ψυχή μας μέχρι το τέλος για την ανατροπή.

Ο Βόλος δεν είναι Λαμία και η ΑΕΚ του Αλμέιδα δίνει το πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ

Η ανετοιμότητα της ΑΕΚ και η ανασφάλεια της εντός γηπέδου σε μεγάλα χρονικά κομμάτια με το νέο σύστημα, μου προκαλούν ανησυχία για αύριο. Ελπίζω να δω ξανά το πρέσινγκ ψηλά που είδα σε μεγάλα κομμάτια στη Λαμία, ένα γρήγορο γκολ από την ΑΕΚ για να την βοηθήσει (μετά το 0-1 στη Λαμία πήρε ψυχολογία και έφτιαξε φάσεις πριν το ημίχρονο), πιο ασφαλή αμυντική λειτουργία εξ’ αρχής στο ματς και το γήπεδο να «σπρώξει» την ομάδα με θετική αύρα. Αν τα έχει αυτά η ΑΕΚ θα κερδίσει.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ πρέπει να μας πείσει μέσα από το γήπεδο, με την εικόνα της και τα αποτελέσματα, ότι μαθαίνει, βελτιώνεται και εξελίσσεται. Οι θεωρίες έξω από αυτό με αφήνουν αδιάφορο. Ότι βλέπουμε και μόνο. Η ΑΕΚ κρίνεται για ότι μας δείχνει στο χορτάρι. Και μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος έχει ένα μεγάλο στοίχημα. Παρότι ανέτοιμη και δίχως την μεταγραφική ενίσχυση που θα έπρεπε, οφείλει να ανταποκριθεί στην απαίτηση των αποτελεσμάτων. Δεν είναι καθόλου εύκολο.

ΥΓ: Αύριο θα κριθεί πιο αυστηρά και ο Ματίας Αλμέιδα. Για το scouting των συνεργατών του για τον αντίπαλο και το τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ματς με τον Βόλο. Είναι το πρώτο, πραγματικά δύσκολο τεστ για την ΑΕΚ του Αλμέιδα.

ΥΓ1: Στα συν για μένα είναι ότι η 11άδα που πήρε πολύ χρόνο στη Λαμία, θα έχει καλύτερο ρυθμό αύριο.

ΥΓ2: Ο Λε Ταλέκ το δούλεψε όλο μόνος του. Και μαγκιά του.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X