Όταν ζητούσαν την παραίτηση του Μπάρλου

Όταν ζητούσαν την παραίτηση του Μπάρλου

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει μία ιστορία από τα παλιά για την ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επειδή πολλοί θα σπεύσουν να πούνε και να γράψουν ότι με τα παρακάτω θα επιδιώξω να κάνω αβάντα στον Μελισσανίδη, θα ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι το συγκεκριμένο blogδεν έχει καμία -μα καμία- απολύτως σχέση μαζί του. Δεν συγκρίνω ούτε πρόσωπα, ούτε καταστάσεις, ούτε εποχές στην ΑΕΚ. Απλά καταγράφω κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Αλλωστε όσα είχα να γράψω για τον Μελισσανίδη τα έγραψα στο προπροηγούμενο blog και από κάτω υπήρξαν 333 σχόλια, όπως με ενημέρωσε ο Σταύρος που έχει τη διαχείριση του site. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από όσα έγραψα, δεν διάβασα κανένα από τα σχόλια, γιατί πολύ απλά δεν το κάνω ποτέ και φυσικά ποτέ δεν απαντώ. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ανοίξω διάλογο, ειδικά με troll της πλάκας που παραφράζουν κάθε λέξη. Πάμε λοιπόν…

Ο Λουκάς Μπάρλος ήταν είναι και θα είναι ένας «μύθος» στην ιστορία της ΑΕΚ. Επειδή κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη, ή πολύ απλά δεν ξέρουν ιστορία, γράφουν και λένε ότι θέλουν. Ή χρησιμοποιούν επιλεκτικά κομμάτια της ιστορίας. Εγώ θα αναφερθώ λοιπόν στους αγνώμονες και μηδενιστές εκείνης της εποχής…

Το Δεκέμβριο του 1976 λοιπόν τη χρονιά της πορείας στους «4» της Ευρώπης, υπήρξε πρωτοσέλιδο που ζητούσε από τον Μπάρλο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ! Ήταν υποκινούμενο από συγκεκριμένη μερίδα παραγόντων. Μάλιστα στο τέλος εκείνης της ανεπανάληπτης χρονιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση για να φύγει (!) ο «θείος Λουκάς» και τότε με μία κίνηση «ματ» κέρδισε τις εκλογές. Ποια ήταν αυτή; Εφερε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ!


Στη συνέχεια η ομάδα με τον Δικέφαλο στο στήθος έγινε ο φόβος και ο τρόμος όλων! Πήρε νταμπλ, πήρε το πρωτάθλημα, έριξε 6άρες σε Ολυμπιακό και Πόρτο, έφτιαξε τη Σκεπαστή,έβαλε υποθήκη το σπίτι του, αλλά ο Μπάρλος εν τέλει δεν άντεξε οικονομικά. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να φέρει παικταράδες και η ποιότητα της ομάδας έπεσε. Επί των«τελευταίων» προεδρικών ημερών του μάλιστα η ΑΕΚ είχε χάσει 4-0 στην Τούμπα και είχε δεχθεί 6 γκολ από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τα θύματα της Θύρας 7… Αλλά ακόμα και η δική του παντοδύναμη ΑΕΚ έχασε το δεύτερο σερί νταμπλ στον τελικό από τον Πανιώνιο αν και προηγήθηκε.

Ο κόσμος λοιπόν που αποθέωνε τον Μπάρλο, ξέχασε με συνοπτικές διαδικασίες τα πάντα και δεν δίστασε να τον «κρεμάσει» στα… μανταλάκια. Το ημερολόγιο γράφει 4/1/1981 και η ΑΕΚ έρχεται ισόπαλη με τον Εθνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-0, λίγες μέρες μετά το 1-1 στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη. Εξω από τη Θύρα 18 τη θύρα των επισήμων, ο κόσμος είναι έξω φρενών και φωνάζει συνθήματα…

«Μπάρλο παραιτήσου», «Ή ΑΕΚ δεν πεθαίνει» και «Εξω ο Μπάρλος από την ΑΕΚ».Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αθλητικής Φωνής, υπήρχε και συνέχεια καθώς ο κόσμος ζητούσε από τον Βάσο Χατζηιωάννου να πάρει το ταχύτερο δυνατό την ΑΕΚ στα χέρια του. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής: «Οι αυθόρμητες αντιδράσεις των απλών και αγνών οπαδών της ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πρέπει να τονιστούν».

Τι ακολούθησε εκείνης της εποχής; Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος και τα «πέτρινα χρόνια». Κακό πράγμα να είσαι αγνώμων. Πολύ κακό.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ και πάλι!

Στο προηγούμενο blog είχα γράψει ότι τα ψέματα τελείωσαν. Στη Λαμία φανερώθηκαν αδυναμίες «χτυπητές». Για 35’ δεν βλέπαμε μία κανονική ΑΕΚ και όπως είπα και στο σχόλιο της ημέρας με έναν κανονικό αντίπαλο (πιο δυνατό και χωρίς απουσίες) θα είχαμε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.


Δεν ξέρω πόσο θα βελτιώσει την άμυνα ο Μουκουντί, δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει ο Γκατσίνοβιτς όταν πάρει τη θέση στην ενδεκάδα. Ίσως να έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα. Ομως είναι πολύ κακό να μην έχει η ΑΕΚ βρει παίκτη για τα δεξιά που να καλύπτει όλη την πλευρά όπως κάνει αριστερά ο Τσούμπερ και έναν παίκτη για back up του Αραούχο.

Εμένα δεν μου αρέσουν οι αλχημείες, ούτε οι μεσοβέζικες λύσεις. Εμένα. Αλλά εγώ δεν επιλέγω, δεν αποφασίζω και δεν πληρώνω για παίκτες. Προτιμώ λοιπόν να γκρινιάξω για πράγματα ουσίας. Κουχάρσκι και Κονέ έχουν αργήσει να φέρουν τους παίκτες που χρειάζεται η ΑΕΚ για να γίνει ακόμα καλύτερη.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και η ομάδα έχει ΚΕΝΑ! Μην χρονοτριβείτε άλλο και καλύψτε τα!

Περί… Νέας Φιλαδέλφειας

Αφησα για το τέλος κάτι «προσωπικό». Στο σχόλιο της ημέρας στο Enwsi.gr στις 16/8 είχα πει κατά λέξη: «Είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ η ΑΕΚ να παίξει το ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στο Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτά που απομένουν είναι τρία πράγματα. Όι άδειες από Περιφέρεια, Αστυνομία και Περιφέρεια… Το πιθανότερο -για να μιλήσουμε με ποσοστά κατά 90%- η ΑΕΚ θα υποδεχθεί το Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια…».

Επειδή την ελληνική γλώσσα τη γνωρίζω μια χαρά, ουδέποτε είπα ότι θα παίξουμε 100% ή σίγουρα, ή δεδομένα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι σπίτι χτίζεις και σου λένε θα μπεις στο τέλος του μήνα και τελικά δεν μπαίνεις.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα για να πετύχουμε το ιδανικό, που θα ήταν να ξεκινήσουμε άμεσα να αγωνιζόμαστε στο γήπεδο μας. Μετά από εξονυχιστικά λεπτομερή ανάλυση όλων των δεδομένων κι εξάντληση όλων των πιθανοτήτων σε σχέση με το δικό μας γήπεδο, καταλήξαμε πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να γίνει αυτό, δε θα ταίριαζαν με την ιστορική περίσταση της επιστροφής μας στην Νέα Φιλαδέλφεια στον βαθμό που απαιτείται. Κρίθηκε προτιμότερο μέσα από αυτή τη διαδικασία, να κληθούμε όλοι μας να κάνουμε λίγες ακόμη μέρες υπομονή, λίγες ακόμη μέρες επαναλαμβάνουμε, έτσι ώστε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ στην OPAP Arena να γίνει στις συνθήκες που αρμόζουν και στην ομάδα και στον κόσμο της και να είναι όλα όπως πρέπει να είναι».


Εγινε δηλαδή αυτό το 10% που όλοι απευχόμασταν! Βεβαίως η ΑΕΚ αν ήθελε θα μπορούσε να μπει και να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το επιβεβαίωσε και ο κ. Ανδριόπουλος. Αλλά όταν ο project manager σου λέει αυτά (μιλώντας στην κάμερα της Cosmote), τότε τελειώνει η κουβέντα: «Δεν πρέπει να βιαστεί η ΑΕΚ να μπει δύο ημέρες νωρίτερα και να τις πληρώσει μετά με 60 μέρες μικροπροβλήματα. Έδώ που φτάσαμε μετά από 9 χρόνια και 2 μήνες δεν μετρούν οι πέντε ή οι επτά ημέρες, μετρά το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το στείλω στη διοίκηση της ΑΕΚ, σε όλους όσοι αγοράσαμε εισιτήρια διαρκείας, στους ποδοσφαιριστές, στον Δήμο, σε όλους όσοι περιμένουν το γήπεδο. Να κάνουν την υπομονή που συνδέεται με την ποιότητα. Γιατί, όπως βλέπετε,έχουν μείνει μέρες. Αλλά αν, για παράδειγμα, βιαστούμε μια μέρα και δεν λειτουργήσουν σωστά τα scoreboards ή ο φωτισμός, ή δεν προλάβετε εσείς, η Cosmote, να στήσετε σωστά τον μηχανισμό σας για τη σωστή παραγωγή, κι επειδή το έχω ξαναζήσει παλαιότερα με το«Καραϊσκάκη», μετά αυτό θα το πληρώσουμε τρεις μήνες όλοι μαζί».

Ή ΑΕΚ λοιπόν ΕΠΕΛΕΞΕ να μη δώσει τα ματς στο «Σεραφείδειο» με μόλις 3.500 κόσμο(ακόμα χειρότερα δηλαδή) ή κεκλεισμένων των θυρών (τραγικό). ΕΠΕΛΕΞΕ να μην παίξει σε ένα γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ όπου είναι παρατημένο από τη μέρα που έφυγε και ετοιμάζεται για το ράλι Ακρόπολις. Το επέλεξε γνωρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά ήθελε να έχει μία ΕΔΡΑ γιατί φέτος δεν πρέπει να χαθεί ούτε μισός βαθμός με ομάδες τύπου Βόλου.

ΥΓ: Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ η αντίδραση των ανθρώπων που πλήρωσαν πολλά λεφτά για ένα διαρκείας. Προσέξτε η αντίδραση και όχι ο μηδενισμός και ο κανιβαλισμός.Μιλάμε άλλωστε για ανθρώπους που μπορεί να στερήθηκαν ακόμα και τις διακοπές τους για να βγάλουν διαρκείας στην «Αγιά-Σοφιά».

Ολοι όσοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το «παρών» και στα δύο ματς με Βόλο και ΠΑΣ, τα οποία τα πλήρωσαν, έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν πίκρα ή και εκνευρισμό. Δε γίνεται όμως να φτάνουμε στο άλλο άκρο. Να ισοπεδώνουμε τα πάντα και ειδικά το θέμα του γηπέδου.

Στα μάτια τα δικά μου, η ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν είχε «υφάκι». Αν κάποιος θέλει να πιαστεί από τις λέξεις θα το κάνει έτσι και αλλιώς. Δεν μπορώ όμως να μη γράψω ότι θα μπορούσε η ΑΕΚ να βρει έναν άλλο τρόπο για να «αποζημιώσει» τον κόσμο της.

Ακόμα μπορεί. Στα εγκαίνια του γηπέδου ως επιβράβευση που κανένας δεν πήγε το διαρκείας του πίσω… Γιατί από όσο γνωρίζω κανένας δεν πήγε μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα; Δώρο ένα κασκόλ σε κάθε έναν που θα μπαίνει στο γήπεδο (και έχει διαρκείας) και μία έκπτωση (όσο αντιστοιχεί στα δύο ματς) για τη νέα χρονιά. Ποτέ δεν είναι αργά…

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X