Τα ψέματα τέλειωσαν...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και όχι μόνο...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απομένουν λιγότερες από 24 ώρες μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος για την ΑΕΚ. Το παιχνίδι στη Λαμία με την τοπική ομώνυμη ομάδα κρύβει «παγίδες» όπως κάθε πρεμιέρα, για κάθε ομάδα. Η ΑΕΚ όμως οφείλει να κάνει αυτό που πρέπει. Να πάρει τη νίκη, έστω και με μισό μηδέν στο… 90′. Γιατί σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, το μόνο που μετράει είναι η νίκη, η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Και μόνο έτσι θα μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει ομαλά, χωρίς τριγμούς και αμφισβήτηση.

Τα φιλικά και το απόλυτο νικών σε αυτά, δεν έχουν πλέον καμία απολύτως σημασία. Ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε με όσους παίκτες είχε από την αρχή και όσους του έφεραν στην πορεία, κάλυψε απόλυτα τη διοίκηση στο θέμα των μεταγραφών και της αργοπορίας και από το βράδυ του Σαββάτου μπαίνει και αυτός όπως όλοι στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό στη διαδικασία της κρίσης.

Προς Θεού μην πιστέψει κανείς ότι τον βάζω στο στόχαστρο. Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε κάθε προπονητής πρέπει να παίρνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί από τη διοίκηση και τον κόσμο, για να δείξει το έργο του και φυσικά να του παρέχονται όλα τα κατάλληλα εργαλεία εγκαίρως για να μπορέσει να δημιουργήσει αυτό που έχει στο μυαλό του και φυσικά αυτό που έχει συμφωνήσει.

Τα παραδείγματα των ομάδων που πέταγαν στα φιλικά και απέτυχαν παταγωδώς στις επίσημες υποχρεώσεις τους είναι πάρα πολλά διαχρονικά. Η ΑΕΚ δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Η ΑΕΚ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να δείξει πως άφησε πίσω της την καταστροφική περσινή σεζόν. Ναι ξέρω πολλοί θα αρχίστε να μου γράφετε «με ποιον ρε Σταμάτη, με τον τάδε και τον δείνα;». Ναι με αυτούς. Από τη στιγμή ειδικότερα που ο Αλμέιδα δεν είπε λέξη για κανέναν εξ αυτών. Με όσους είχε λοιπόν, με όσους ήρθαν φέτος και όσους θα έρθουν.

Περί Μουκουντί

Άνοιξε περίεργη κουβέντα για τον Μουκουντί από αυτούς που μόνιμα δεν είναι ικανοποιημένοι με τίποτα. Εγώ δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός. Αλλά επειδή πάντα η κουβέντα γίνεται και ακούμε και ένα δες ποιους έχει ο Ολυμπιακός και ο Πάοκ ή ο Παναθηναϊκός, ας δούμε…

Ο Ολυμπιακός έχει τον Κωστάκη και τον Σωκράτη. Τους οποίους τους έχουν πλέον του πεταματού. Και πήγε να παίξει ευρωπαϊκό ματς με τον Σισέ και τον Μπα. Αμφότερους τους πήρε από την Αζαξιό. Οι οποίοι δεν είχαν παίξει καν στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας. Στη Β’ έπαιζαν.

Ο Πάοκ έχει τον Ίνγκασον και για να καλύψουν τον Βαρέλα και τον Κρέσπο πήραν τον… Κάργα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Νάσμπεργκ από τη Βαλερένγκα που ακόμα δεν ήρθε και βγήκε νοκ άουτ. Το δε Μιχάι που είχαν πάρει με 800 χιλιάρικα από τον Παναιτωλικό τον έστειλαν αδιάβαστο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν παίκτη που η ΑΕΚ δεν ήθελε να πάρει λόγω του προβλήματος στον αχίλλειο. Αναφέρομε στον Μάγκνουσον. Αν έκανε η ΑΕΚ σωστά ή λάθος θα φανεί στο μέλλον. Με τον Ισλανδό αντικατέστησε τον Βέλεθ, κράτησε τον… Σάρλια και τον Πούγγουρα και έχει ως πρώτη επιλογή τον Σένκεφελντ.

Η ΑΕΚ λοιπόν πήρε το Βίντα που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Και πήρε και τον Μουκουντί. Που βάσει βιογραφικού είναι πολύ καλύτερος από τους… Σβάρνα, Μήτογλου, Χνιντ, Νεντελτσιάρου. Μάλιστα ήρθε με την έγκριση του Αλμέιδα και όχι τη δική μου. Ο οποίος κάτι είδε. Το μπόι του; την καλή του τεχνική κατάρτιση; Το δυναμισμό του; Εμείς θα περιμένουμε να τα δούμε στον καθρέφτη του χορταριού.

Τι λέει το wyscout

Ο 25χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός του Καμερούν είναι ένας παίκτης που θεωρητικά βάσει του wyscout (όχι τη δική μου) μοιάζει στον Τσιγκρίνσκι. Κυρίως με τη μπάλα στα πόδια. Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζω τους αριθμούς του.

Στο δικό του «τρίτο» δηλαδή από τη γραμμή του άουτ μέχρι το ημικύκλιο της σέντρας είχε 6,68 κερδισμένες μονομαχίες και ποσοστό 68,07%. Έχανε δε μόλις 2,3 ανά παιχνίδι και από αυτές μόλις οι 0,9 ανά ματς ήταν σε «επικίνδυνο» σημείο. Στις εναέριες μονομαχίες είχε 20/30, δηλαδή ποσοστό 66,7%.

Είχε επίσης 262 ανακτήσεις μπάλας, δηλαδή 9,88 ανά αγώνα στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 155 στο δικό του «τρίτο». Όσο για τις απώλειές της είτε από χαμένη μονομαχία, είτε από λανθασμένη μεταβίβαση ήταν 110 σε όλο το γήπεδο και 41 στην άμυνά του (συνολικά).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το στοιχείο που αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού και το χτίσιμο της επίθεσης από τα μετόπισθεν. Οι προωθητικές του μεταβιβάσεις λοιπόν ήταν 137/173 με ποσοστό ευστοχίας 79,2%.

Οι 20άρες πάσες ήταν 34/55 με ποσοστό ευστοχίας 61,8%. Οι 30άρες ήταν 44/54 με ποσοστό 81,5%. Οι 40άρες ήταν 28/38 με ποσοστό ευστοχίας 87,5% και οι 40plus ήταν 31/32 (!) με ποσοστό 96,9%. Όλοι αυτοί οι αριθμοί είναι καλύτεροι του Ουκρανού. Τα υπόλοιπα στο… γήπεδο.

Καλή αρχή ΑΕΚάρα…

ΥΓ: Η ΠΑΕ ενημέρωσε πως φτάσαμε τα 25.000 διαρκείας. Το φοβερό ρεκόρ της εποχής Νικολαΐδη θα «σπάσει». Και είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Διότι η δίψα του κόσμου να επιστρέψει στο «ΝΑΟ» είναι αστείρευτη. Πλέον η ΑΕΚ θα έχει και πάλι ΕΔΡΑ. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία!

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X