Ο θησαυρός των κομπλεξικών και η κριτική για τις μεταγραφές

Ο θησαυρός των κομπλεξικών και η κριτική για τις μεταγραφές

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το γήπεδο και την ενίσχυση που δεδομένα έχει καθυστερήσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή, που πρέπει να τα ξεκαθαρίζεις και να τα κάνεις πενηνταράκια, γιατί πάντα -μα πάντα- θα βρίσκονται επιτήδειοι και κομπλεξικοί που θα πιάνουν μία τρίχα και θα την κάνουν τριχιά. Είναι αυτοί οι ξερόλες που έχουν άποψη για όλα, αλλά είναι παντελώς άσχετοι και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Είναι επίσης αυτοί οι τύποι που ενώ γράφεις για ένα θέμα, σου απαντάνε για ένα άλλο, απλά και μόνο για να το παίξουν επαναστάτες του γλυκού νερού και δήθεν ανεξάρτητοι.

Ας πάρουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα με τη σειρά και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Εγώ το έχω πει και το έχω γράψει. Την άποψή μου λέω και δεν μου καίγεται καρφί, αν συμφωνείτε ή όχι. Κρατήστε ό,τι σας κάνει, πετάξτε ό,τι δε θέλετε. Και αν δεν γουστάρετε διαβάστε όποιον σας καλύπτει. Τον… Γαβαθιώτη ας πούμε! Πάμε λοιπόν:

Υπόθεση Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια το έφτιαξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μόνο αυτός μπορούσε και μόνο αυτός το έκανε. «Πονάει» πολύ τους Ολυμπιακούς, τους Παοκτζήδες και κάποιους δήθεν ΑΕΚτζήδες. Ρίξτε μία ματιά σε αυτά που γράφονται κατά καιρούς για το γήπεδο από τους προαναφερόμενους. Σκούζουν σε καθημερινή βάση σαν τις χήρες στο κρεβάτι. Διότι οι δύο πρώτοι έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά αυτό που έρχεται. Οι… τρίτοι απλά σκούζουν γιατί κόπηκε το μέλι. Διότι ήθελαν να έχουν λόγο και τώρα δεν.

Ο Μελισσανίδης το υποσχέθηκε και το έκανε πραγματικότητα. Μέσα από απίστευτο πόλεμο και τρομερές αντιξοότητες. Και η ΑΕΚ (θα) έχει ένα παλάτι και δε θα (το) χρωστάει πουθενά! Αυτά που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα πρέπει κάποια στιγμή να καταγραφούν αναλυτικά. Αλλά δεν μπορώ να μη βάλω κάποια ενδεικτικά.

Πάρτε μία γεύση: «Κοροϊδεύει και δε θα το φτιάξει ποτέ γιατί δε γίνεται γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». «Το γήπεδο το φτιάχνει ο Κόκκαλης (λόγω της… Υπογειοποίησης) και μπαίνει στην ΑΕΚ». «Κονομάει ο Μελισσανίδης από το γήπεδο». «Δε θα μπούμε το 2022, αλλά το 2024».

Το πιο χαρακτηριστικό όμως το διάβασα χθες. Έγραφε ένας τύπος στα social: «Μα είναι δυνατόν να μην έβαλαν λίγο χόρτο παραπάνω και το χορτάρι να τελειώνει στη γραμμή του πλαγίου; Ποιος θα κάνει τάκλιν όταν πηγαίνει η μπάλα στα άκρα;».

Σας λέω αλήθεια, μου έπεσε το κινητό από τα χέρια με την ασχετοσύνη κάποιων που θέλουν να έχουν και άποψη! Εδώ δεν γνωρίζουν τα βασικά, ποιες είναι δηλαδή οι μίνιμουμ απαιτήσεις για να λειτουργήσει ένα γήπεδο και προσπαθούν να σε… πείσουν ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Υπάρχουν και οι άλλοι. Οι… οικονομολόγοι της κακιάς ώρας. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι το γήπεδο έγινε τζάμπα. Κάτι κόκκινα και ασπρόμαυρα τρολ της κακιάς ώρας και κάτι ανύπαρκτοι που νομίζουν ότι το γήπεδο είναι κάτι απλό. Είναι αυτοί που δεν έχουν μπορέσει να χτίσουν ούτε… κοτέτσι, αλλά έχουν άποψη για το πως γίνεται ένα γήπεδο.

Κάνουν και υπολογισμούς: Τόσα από την Περιφέρεια, τόσα από το Τσάμπιονς Λιγκ, τόσα από τους διάφορους «ευεργέτες», άρα δεν έβαλε μία ο Μελισσανίδης. Βεβαίως η κατασκευή του γηπέδου έχει ξεπεράσει -λόγω όσων έχουν συμβεί σε παγκόσμια κλίμακα-τα 100 εκατ. ευρώ (από τα 70-80 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός), αλλά έλα μωρέ τώρα. Μην τους χαλάς το όνειρο.

Αλήθεια αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης, θα έκανε κανένας… Γρανίτσας ή Αδαμίδης τα deal που έκανε ο Μελισσανίδης; Θα τους εμπιστεύονταν οι διάφορες εταιρείες για να τους δώσουν χορηγίες όπως για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ με την ονοματοδοσία του γηπέδου; Που αυτά τα λεφτά ακόμα δεν έχουν δοθεί, αλλά κάποιοι μπούφοι τα… υπολογίζουν στον κουμπαρά της ανέγερσης.

Και κάτι τελευταίο. Ακόμα και τζάμπα, όπως λένε οι κομπλεξικοί, αν το έκανε θα τον κατηγορήσουμε που πλέον η ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια προσφυγιάς και ξεριζωμού, θα παίζει ξανά στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας; Που υλοποίησε την υπόσχεσή του (όταν όλοι οι άλλοι μόνο έταζαν και πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες) και που έκανε το όνειρο όλων μας πραγματικότητα; Τελικά είναι πολύ μεγάλος ο πόνος.

Αρέσει, δεν αρέσει, με την «Αγιά-Σοφιά», το «Σεραφείδειο», την αναβάθμιση των Σπάτων, τα γραφεία, ο Μελισσανίδης θα ξεπεράσει σε προσφορά τόσο τον «καπετάνιο» Νίκο Γκούμα, όσο και το «θείο Λουκά». Θα αφήσει τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, ας αρχίσει τους χαρακτηρισμούς. Αδιάφορο μου είναι. Ξυδάκι…

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στις μεταγραφές

Το θέμα το γηπέδου, ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από το αγωνιστικό. Εκεί όπου υπάρχει μία ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ γεμάτη από αποτυχίες και κάζα. Και την ευθύνη για αυτά, την έχει αναλάβει και αυτή ο Μελισσανίδης. Αυτός άλλωστε είχε κάνει τις επιλογές στα πρόσωπα για να τρέξει η ΠΑΕ. Επειδή όμως ο κουλουράς φωνάζει «φρέσκα κουλούρια» πάμε να δούμε τι έχει γίνει φέτος.

Η ΑΕΚ συνέχισε τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα (που ξεκίνησε από πέρσι) και έχει κάνει μέχρι στιγμής μία συν τέσσερις μεταγραφές. Τον Τσούμπερ τον οποίο απέκτησε με αγορά πλέον από την Άιντραχτ και τους Γκατσόνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα και Βίντα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες θα τρέξουν οι διαδικασίες για την απόκτηση και του έτερου στόπερ που θα αποτελεί το βασικό παρτενέρ του Κροάτη και υπάρχει πάντα ανοικτό το θέμα του Πλάνιτς, είτε για τώρα, είτε για τον Γενάρη.

Οι μεταγραφές που έγιναν είναι ποιοτικές βάσει των βιογραφικών των παικτών, αλλά θα κριθούν όπως όλες στο χορτάρι στα επίσημα μας και όχι στα φιλικά. Γιατί και η…Γιουνάιτεντ στα φιλικά πετούσε και έριξε 4 στη Λίβερπουλ, αλλά στα επίσημα είχε φάπα εις διπλούν.

Η ΑΕΚ όφειλε να είχε κλείσει το θέμα στο κέντρο της άμυνας πολύ νωρίτερα. Θα έπρεπε να είχε βρει τον αντί-Ανσαριφάρντ εδώ και καιρό. Και θα έπρεπε για τα άκρα σε άμυνα και επίθεση να μη μαδάει τη μαργαρίτα, όπως κάνει τόσο καιρό.

Λόγω του ρεπορτάζ καταλαβαίνω τις δυσκολίες και τις… δικαιολογίες, μόνο που για το κέντρο της άμυνας δεν δικαιολογώ κανέναν. Όφειλαν να έχουν προετοιμαστεί καλύτερα και δεν το έκαναν. Πάλεψαν υποθέσεις, ενώ έτρωγαν πόρτα και αντί να προχωρήσουν συνέχιζαν μάταια. Και χάθηκε χρόνος. Και η περίπτωση του Βίντα προέκυψε τυχαία, δεν ήταν «προγραμματισμένη».

Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι έγινε υπέρβαση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μακάρι να δούμε το ίδιο και για τον παρτενέρ του, αλλά και για τις άλλες θέσεις για τις οποίες όπως έλεγε και ο Μανώλης Μαυρομμάτης: «Περιμένει, ακόμα περιμένει…».

ΥΓ: Για το θέμα με τις πλάκες στο γήπεδο θα γράψω αυτό και θα το κλείσω. Ο πατέρας μου αλλά και ένας «δάσκαλός» μου, μου έλεγαν: «Λάθη, άλλα μικρά και ανούσια και άλλα σοβαρά, κάνουν αυτοί που δουλεύουν, που εργάζονται. Κάποιες φορές από υπέρμετρη σιγουριά, άλλες από αβλεψία. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί που δεν κάνουν τίποτα και οι ξερόλες. Το θέμα είναι να τα δεις, να τα διορθώσεις και να μην τα επαναλάβεις».

Έχει λοιπόν μεγάλη πλάκα (από την αρνητική της πλευρά όμως), να βλέπεις όλους αυτούς τους δήθεν αλάνθαστους (που ευαγγελίζονται τη δήθεν διαφορετικότητα) και αριστερομάχους υπερασπιστές του δικαίου, να προσπαθούν να κατακρεουργήσουν τους εργαζόμενους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Την ώρα μάλιστα που τα ορθογραφικά και συντακτικά τους λάθη είναι για… ξεβράκωμα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X