Μία εβδομάδα πριν το πρώτο ματς η ΑΕΚ (ακόμη το) ψάχνει

Μία εβδομάδα πριν το πρώτο ματς η ΑΕΚ (ακόμη το) ψάχνει
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την καθυστέρηση της ΑΕΚ σε βασικές μεταγραφικές ανάγκες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφού πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες από την μεταγραφή του Ντομαγκόι Βίντα, την 4η μεταγραφή της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι, δεν έχουν καταφέρει τα στελέχη του κλαμπ να ολοκληρώσουν κάποια άλλη μεταγραφική κίνηση. Η δουλειά προφανώς και δεν τελείωσε με 4 κινήσεις.

Ενώ δεδομένα, όπως επικοινωνεί η ΑΕΚ, ψάχνει για ακόμη ένα στόπερ, για έναν φορ και έναν ακραίο επιθετικό. Εμείς συμπληρώνουμε (από τις πρώτες ημέρες στο Αλκμάαρ) ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες στα άκρα της άμυνας, ωστόσο η διοίκηση και ο Αλμέιδα αποφασίζουν για τις μεταγραφές και όχι εμείς. Και όσο και αν γράφουμε ή φωνάζουμε και για άλλες ανάγκες, εμείς δεν κάνουμε μεταγραφές, δεν πληρώνουμε, δεν κάνουμε μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν παίρνουμε την ευθύνη για την πορεία μίας ομάδας. Για αυτά είναι υπεύθυνοι άλλοι, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επιτυχία (ίσα-ίσα παταγώδη αποτυχία) σε ότι σχεδίασαν και ελπίζουμε η προσθήκη Κουχάρσκι και άλλων στελεχών να προσφέρει κάτι παραπάνω σε ότι σχεδιάζουν και αποφασίζουν ο Παναγιώτης Κονέ και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη του κλαμπ. Μακάρι…

Λείπουν βασικά στελέχη από την ΑΕΚ

Φτάσαμε λοιπόν μία εβδομάδα πριν την σέντρα του πρωταθλήματος (αν γίνει 20-21/8) και δεν έχει βασικά στελέχη η ομάδα και ο Ματίας Αλμέιδα στη διάθεση του. Και όσο και αν βάζει… πλάτη (σε επίπεδο χρόνου) και δεν μιλά και απλά δουλεύει ο Αργεντίνος, τα κενά δεν καλύπτονται και η κουβέντα δεν σταματά. Το ιδανικό θα ήταν ο Αλμέιδα να έχει τα κομμάτια της 11άδας, αρκετές ημέρες πριν το επίσημο ματς για να δουλέψει πάνω σε αυτά, να αφιερωθούν εργατοώρες στην προπόνηση και να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη η ΑΕΚ στο κρίσιμο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση και τα στελέχη της δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν αυτό και είναι δική τους ευθύνη. Όπως έγκαιρα έφεραν τα τρία βασικά χαφ στην Ολλανδία και πιστώνονται την καλή δουλειά, έτσι και πρέπει να παίρνουν το βάρος των ευθυνών για τα… περσινά, τα προπέρσινα και το γεγονός ότι η άμυνα και η επίθεση χρειάζονται ποιοτικά κομμάτια. Είναι η ΑΕΚ σίγουρη και ασφαλής με τριάδα στόπερ Βίντα-Τζαβέλλα-Χατζισαφί, συν τον Μήτογλου; Είναι η ΑΕΚ σίγουρη και ασφαλής για το (εύκολο) γκολ με Αραούχο και Γκαρσία; Αν ναι, ας βγουν να το πουν να τελειώσει η κουβέντα εδώ και απλά να περιμένουμε μέχρι 15 Σεπτεμβρίου τι θα έχουν κάνει… Αν όχι τότε υπάρχει πρόβλημα. Για ανάγκες που γνωρίζουμε από το τελευταίο κομμάτι της περσινής χρονιάς.

Μία εβδομάδα πριν το πρώτο ματς η ΑΕΚ (ακόμη το) ψάχνει

Παίρνει ρίσκο, μπορεί να βγει, μπορεί και όχι

Αν η ΑΕΚ πάρει νίκες στα πρώτα ματς, όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί και το ρίσκο που πάρθηκε θα έχει σβηστεί. Αν όχι, η κουβέντα θα παραμένει «ζωντανή» και αυτό θα είναι αρνητικό. Μακάρι το πρώτο, διότι η νέα προσπάθεια στην ΑΕΚ δεν πρέπει να έχει χώρο για τέτοιες συζητήσεις.

Η κριτική με επιχειρήματα και σωστές τοποθετήσεις μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μία ομάδα. Ποτέ κακό. Έτσι πρέπει να λειτουργούν τα στελέχη της ΑΕΚ και να μην αναθεματίζουν όποτε γράφουμε κάτι αρνητικό. Και κανείς από όλους μας δεν θέλει το κακό της ΑΕΚ, μόνο το καλό της. Και η φετινή χρονιά επαναλαμβάνουμε, δεν θα έχει χώρο… αποτυχίας μέσα στην «Αγιά Σοφιά». Για κανέναν. Πόσο να βάλει πλάτη ο Αλμέιδα…

ΥΓ: Η κανονική ΑΕΚ μετά από τέτοιες χρονιές δεν πρέπει να πανηγυρίζει που αποκλείονται οι άλλοι και δεν βλέπεται ο Ολυμπιακός στα πρώτα ματς της Ευρώπης. Πρώτα πρέπει να σταθεί στα πόδια της, μετά τα περσινά και μετά να δει τους άλλους.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X