ΑΕΚ: Οι λόγοι που ο Αλμέιδα κατέληξε στην τριάδα και η σκέψη για τετράδα στην άμυνα

ΑΕΚ: Οι λόγοι που ο Αλμέιδα κατέληξε στην τριάδα και η σκέψη για τετράδα στην άμυνα
Photo Credits: INTIME

Οι λόγοι που ο Ματίας Αλμέιδα κατέληξε να «φορέσει» τριάδα στην άμυνα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία της για την έναρξη του πρωταθλήματος και το ματς στη Λαμία με την τοπική ομάδα, έχοντας ως τελευταίο τεστ το φιλικό του Σαββάτου με την Προοδευτική στα Σπάτα.

Βέβαια, η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά και η επιλογή της διεξαγωγής τριών 45λεπτων από τον Αλμέιδα, περιορίζει αισθητά τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν. Ετσι κι αλλιώς πάντως, υπάρχουν πράγματα που δείχνουν ξεκάθαρα στο μυαλό του προπονητή και ένα από αυτά είναι αναμφίβολα η τριάδα στην άμυνα.

Είναι αλήθεια, πως ο Αλμέιδα ξένισε με την επιλογή του εξ αρχής να δουλέψει πάνω σε σχηματισμούς που περιλάμβαναν τριπλέτα κεντρικών αμυντικών. Και αυτό διότι αφ’ ενός έλειπαν οι καθαροί στόπερ (η ΑΕΚ ψάχνει τουλάχιστον έναν ακόμα) και αφ’ ετέρου, είναι ζητούμενο η επάρκεια των μπακ χαφ που μπορούν να καλύψουν εκ των έσω τις απαιτήσεις.

Ωστόσο, ο Αλμέιδα έχει πειστεί πως αυτή η διάταξη ταιριάζει καλύτερα στην ΑΕΚ σε αυτήν τη φάση.

Γιατί τριάδα και η δουλεμένη τετράδα

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Αλμέιδα σε αυτήν την επιλογή είναι συγκεκριμένοι. Ο βασικότερος, πως με τριάδα στην άμυνα και γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή, δύναται να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους πολλούς και καλούς χαφ που διαθέτει.

Είτε με 3-5-2, είτε με 3-4-3, είτε με 3-4-2-1, η ΑΕΚ έχει μέσα στο γήπεδο πολλούς μέσους, που αυτήν τη στιγμή είναι η δύναμη της. Συν τοις άλλοις, έχει καλύτερη ανταπόκριση στην αμυντική λειτουργία. Εστω και εάν τα φιλικά δεν είναι πανάκεια, υπάρχει δείγμα με μόλις ένα γκολ παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X