Η ΑΕΚ βγάζει τις… μπάμιες από το μενού!

«Αισχρή προσβολή για την ΑΕΚ όσα λένε αστήρικτα-αβάσιμα για τους τραυματισμούς!»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ και όσα δουλεύει ο Αλμέιδα και περιμένει τα καλύτερα για τη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως, οι καλοκαιρινές αθλητικές ημέρες περνούν με πολλή κουβέντα και λίγη ουσία. Αλλά όσα συνέβησαν στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μας έδωσαν τόσο…ζουμάκι, που μας έδωσε πολλά για να συζητάμε και να σκεφτόμαστε μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν. Είναι φανερό, πως πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες αλλάζουν και διαμορφώνουν ένα νέο, πολύ διαφορετικό σκηνικό.

Αναμφίβολα, για μια ομάδα που έχει υποστεί τα πάνδεινα – πρώτιστα από δικές της αμέλειες, αλαζονικές συμπεριφορές, λανθασμένες εκτιμήσεις – όπως η ΑΕΚ, βασική προτεραιότητα είναι να κοιτά πρώτα τα του οίκου της. Αλλά δεν μπορείς να μην κοιτάς γύρω. Η εικόνα που βγάζουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι βασικοί ανταγωνιστές των τελευταίων ετών δηλαδή, δείχνει πως εκείνα που τους έδιναν πλεονέκτημα τα προηγούμενα χρόνια, δεν υφίστανται πια.

Εχασαν το πλεονέκτημα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα που είχε συγκεκριμένη ταυτότητα. Είχε επί χρόνια έναν προπονητή, που με όσες εμμονές μπορεί να παρουσίαζε, εμφάνιζε μέσα στο γήπεδο μια ομάδα με σταθερές. Ο Ολυμπιακός είχε συμπαγή άμυνα, εκμεταλλεύονταν όσο κανείς τις στατικές φάσεις, είχε 2-3 παίκτες που έκαναν τη διαφορά δημιουργικά και ισχυρή έδρα. Ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου είχε ένα συμπαγές σύνολο, με άμυνα που δύσκολα έσπαγε, εξαιρετικό γκρουπ παικτών σε επίπεδο σχέσεων και ομάδας και βέβαια επίσης ισχυρή έδρα.

Τι βλέπει κάποιος τώρα; Ο Μαρτίνς βρίσκεται εκτός Ολυμπιακού και ο επόμενος θα είναι μια επιλογή που ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως θα ταιριάξει. Δεν έχει χρόνο, θα έχει μεγάλη πίεση και ένα ρόστερ που έχει ήδη μεγάλες ανισορροπίες και βαρίδια. Ο ΠΑΟΚ έκανε τεράστιες αλλαγές, αποφάσισε να πάει σε ανανέωση και να αποχαιρετίσει κάποιους παίκτες που είχαν άψογη επαφή με τον Λουτσέσκου και πληρώνει ακριβό τίμημα με ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Προφανώς υπάρχει χρόνος ακόμα για μεταγραφές, αλλά το πλεονέκτημα τους δεν υφίσταται πλέον στο βαθμό που υπήρχε.

Τα φιλέτα και οι…μπάμιες

Αυτά δεν θα αρκούσαν για να αλλάξουν τις ισορροπίες, αν δεν συνοδεύονταν από όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ. Η ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της τέταρτης και πιο ονομαστής μεταγραφικής κίνησης της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά, φανερώνουν πως η ΑΕΚ επιστρέφει στο ποδόσφαιρο. Εχει βάλει ξανά τη λογική στη ζωή της και προσπαθεί να βρει το σωστό δρόμο για να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο ανταγωνισμού.
Πριν από μήνες, μιλούσα με φίλο που ανήκει στους σημαντικούς γνώστες του ποδοσφαίρου με σύγχρονους όρους. Και μου έλεγε πολλές φορές μια ατάκα που με προβλημάτισε. «Δεν γίνεται μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να είναι ανταγωνιστική, να έχει φιλέτο μπροστά και…μπάμιες πίσω». Εννοώντας σαφώς, πως δεν γίνεται να κάνεις συνεχώς επενδύσεις σε εξαιρετικούς παίκτες στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά να αφήνεις τη μεσοαμυντική λειτουργία με «μπαλώματα» και «στοιχήματα».

Φέτος, βρισκόμαστε σε μια διαφορετική συνθήκη που φανερώνει πολλά για την ΑΕΚ και τη νέα λογική που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Εχοντας ήδη πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στο δημιουργικό κομμάτι από την περασμένη σεζόν (Τσούμπερ, Αραούχο, Λιβάι, Αμραμπατ), φρόντισε να κλείσει τα θέματα από τη μέση και πίσω. Τέσσερις μεταγραφές, τέσσερις παίκτες σε αυτές τις θέσεις. Και τι παίκτες! Ποδοσφαιριστές του εκατομμυρίου (και βάλε), παίκτες με σπουδαίο βιογραφικό, εμπειρία, ποιότητα.

Επιστροφή στην (ποδοσφαιρική) λογική

Διαβάστε τη συνέχεια

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X