Ο αρχηγός της Φόλενταμ στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ πιέζει πολύ και βγαίνει πρώτη στις μονομαχίες – Αδυναμία της το αμυντικό transition»

Ο αρχηγός της Φόλενταμ στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ πιέζει πολύ και βγαίνει πρώτη στις μονομαχίες – Αδυναμία της το αμυντικό transition»
Photo Credits: INTIME

Ο Ντέιμον Μιράνι, αρχηγός της Φόλενταμ μιλά στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που αντιμετώπισε στο φιλικό της Παρασκευής

Η ΑΕΚ στο 2ο φιλικό προετοιμασίας της κέρδισε 2-1 την Φόλενταμ στο προπονητικό κέντρο του «Alkmaarsche Boys». H Ένωση έκανε πολλά από αυτά που δουλεύει καθημερινά ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση και είχε καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Και αυτό δεδομένα αφήνει αισιοδοξία για την συνέχεια της προετοιμασίας…

Το enwsi.gr μίλησε με τον αρχηγό της Φόλενταμ, το βασικό στόπερ της, Ντέιμον Μιράνι και του ζήτησε την γνώμη του για την εικόνα της ΑΕΚ. Ο ίδιος ανέλυσε το παιχνίδι από τη δική του ματιά και σχολίασε πως έπαιξε η Ένωση στο παιχνίδι των 100 λεπτών.

«Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε τόσο καλά στο παιχνίδι. Είχε προβλήματα στο transition και βάλαμε ένα γκολ πολύ νωρίς. Μετά το γκολ η ΑΕΚ μας πίεσε πολύ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά κόρνερ και τελικά το γκολ που μας έβαλε. Στο 3ο και στο 4ο 25λεπτο είχε πολύ ενέργεια η ΑΕΚ. Μας έβαλαν μεγάλη πίεση και τελικά σκόραραν ένα γκολ από πέναλτι. Το σκορ είναι δίκαιο. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή στις μονομαχίες και μας πίεσε πολύ όταν εμείς κάναμε build up. Κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες όταν εμείς παίζαμε με μεγάλες μπαλιές και τις περισσότερες φορές κέρδισαν και πολλές δεύτερες μπάλες στο παιχνίδι. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παίζουν με μεγάλη κατοχή μπάλας οι παίκτες της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιράνι.

Εν συνεχεία ο 26χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στο αδύναμο σημείο της ΑΕΚ στο παιχνίδι της Παρασκευής τονίζοντας «Το αδύναμο σημείο της ΑΕΚ ήταν το transition, ειδικότερα στα δύο πρώτα 25λεπτα. Φτιάξαμε αρκετές φάσεις και σκοράραμε ένα γκολ. Υπήρχαν αρκετοί χώροι στην αντίπαλη άμυνα, όταν εμείς κάναμε επιθέσεις. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε πολλές φορές στην άμυνα της ΑΕΚ πιο σωστά, αλλά δεν το κάναμε».

Ο αρχηγός της Φόλενταμ στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ πιέζει πολύ και βγαίνει πρώτη στις μονομαχίες – Αδυναμία της το αμυντικό transition»

«Οι παίκτες της ΑΕΚ παίζουν με ενθουσιασμό και φανατισμό!»

Εν συνεχεία ο Ντέιμον Μιράνι μίλησε για τον Ματίας Αλμέιδα και το σχέδιο που έχει για το ποδόσφαιρο αναφέροντας: «Ο Ματίας Αλμέιδα θεωρώ ότι έχει μία πολύ καλή ιδέα για το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ θα βάλει μεγάλη πίεση στους αντιπάλους της. Ειδικότερα το κάνει με μεγάλο κίνητρο και διάθεση όταν νιώθει ότι μπορεί να κλέψει μπάλες. Οι παίκτες της με ενθουσιασμό και φανατισμό πάνε να κερδίσουν μπάλες στις μονομαχίες. Και όταν την πάρουν, κοιτάζουν αμέσως την επίθεση και προσπαθούν να παίξουν την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Όταν η ΑΕΚ έχει την μπάλα πιστεύω ότι θέλει συνεχή κίνηση, να παίζει σωστά το build up και να ψάχνει κενούς χώρους».

«Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε καλό παιχνίδι – Από κοντά Αραούχο-Γιόνσον»

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής μιλώντας για το φιλικό παιχνίδι αναφέρθηκε και στον ποδοσφαιριστή που του άρεσε περισσότερο από πλευράς ΑΕΚ. «Θεωρώ ότι ο Λιβάι Γκαρσία έκανε καλό παιχνίδι απέναντι μας, ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Επίσης Αραούχο και Γιόνσον ήταν καλοί και αποτελεσματικοί. Γνωρίζω τον Λιβάι Γκαρσία και τον Νορντίν Άμραμπατ επειδή αγωνιζόντουσαν παλαιότερα στην Ολλανδία. Και θυμάμαι πολλούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ από τα παιχνίδια του Champions League, την χρονιά που αντιμετώπισε τον Άγιαξ».

Ο αρχηγός της Φόλενταμ στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ πιέζει πολύ και βγαίνει πρώτη στις μονομαχίες – Αδυναμία της το αμυντικό transition»

Τέλος, ο Μιράνι μίλησε και για την μεγάλη προσπάθεια της Φόλενταμ μετά την άνοδο της Α’ Ολλανδίας και τους προσωπικούς στόχους του υπογραμμίζοντας «Θεωρώ ότι μπορούμε ως ομάδα να είμαστε μία έκπληξη στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σημαντικά. Αν μπορούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και συνεχίσουμε ομαδικά όλοι μαζί, τότε θα είμαστε μία ευχάριστη έκπληξη στην Eredivisie. Εγώ προσωπικά θέλω να δείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το πρωτάθλημα και να εξελίξω τις δυνατότητες μου. Θα παίξουμε πολλά δυνατά παιχνίδια, όπως ήταν αυτό με την ΑΕΚ και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου ως αρχηγός να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X