«OPAP Arena»: Επιθυμία Μελισσανίδη 50 Πόντιοι να χορέψουν «Σέρρα-Πυρρίχιο»!

ΑΕΚ: Σκέψεις για «σκούπα» από τον Μελισσανίδη!
Photo Credits: INTIME

Ετοιμάζονται μεγάλα πράγματα για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 17η Σεπτεμβρίου 2022 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την οικογένεια της ΑΕΚ.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας που μαρτύρησε μαζί με τις κόρες της, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα, θα γίνουν τα θυρανοίξια του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η OPAP ARENA θα ανοίξει τις πύλες της και θα υποδεχτεί τον κόσμο της ομάδας του «Δικέφαλου αετού» που περίμενε καρτερικά σχεδόν 20 χρόνια το πέρασμα στη γη της δικής της επαγγελίας.

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Γι’αυτήν την ξεχωριστή ημέρα για τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό ετοιμάζεται μία φαντασμαγορική εορτή. Ήδη το όνομα που έχει αναλάβει την οργάνωση της τελετής μπορεί να μας προϊδεάσει για αυτό που θα δει ο κόσμος μπροστά στα μάτια του. Η διακεκριμένη χορογράφος, Άρτεμις Ιγνατίου έχει διατελέσει Ιέρεια και βοηθός Χορογράφου στις τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα εγκαίνια του γηπέδου της Ένωσης θα έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα! Σε αυτήν την εκδήλωση είχε καθηλώσει τον κόσμο ο χορός «Σέρρα», ο Πυρρίχιος που έχουν διασώσει μέχρι σήμερα οι Πόντιοι. Ο αείμνηστος ποιητής και στιχουργός, Χρήστος Αντωνιάδης, αποκαλεί τον χορό «ως αφήγηση της ιστορίας του Πόντου, αλλά με το σώμα».

Ο Πυρρίχιος είναι ο αρχαιότερος ελληνικός πολεμικός χορός. Οι χορευτές χόρευαν κρατώντας ασπίδα και δόρυ και φορώντας περικεφαλαία. Στην πολιορκία της Τροίας, ο Αχιλλέας, χόρεψε τον Πυρρίχιο πάνω στην πλατφόρμα των καυσόξυλων πριν παραδώσει τον Πάτροκλο στη νεκρική πυρά.

Το 2004 δεκάδες χορευτές πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και χόρεψαν πάνω σε βάθρο. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sportdog.gr, για τη γιορτή της ΑΕΚ ετοιμάζεται να χορέψει Πυρρίχιο ένας πολυπληθής αριθμός Ποντίων χορευτών (κατά πιθανότητα θα ξεπεράσουν τους 50), οι οποίοι θα δώσουν έναν πολύ δυναμικό τόνο τη βραδιά των εγκαινίων, υπό τους ήχους της κεμεντζές και του ρυθμού του νταουλιού.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X