Ο Γαλανόπουλος επέλεξε το ποδόσφαιρο από την απομόνωση

Ο Γαλανόπουλος επέλεξε το ποδόσφαιρο από την απομόνωση
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου για το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει βάλει ποτέ με την καριέρα του στην ΑΕΚ ο Κώστας Γαλανόπουλος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν το δεύτερο καλοκαίρι μετά από εκείνο το 2020 κατά τη διάρκεια του οποίου ζήσαμε ένα μικρό σίριαλ με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Η εκπαραθύρωσή του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της πρώτης ομάδας και η ένταξή του στο γκρουπ των κομμένων έγινε για έναν ξεκάθαρο λόγο: τη μη αποδοχή της πρότασης που η ΑΕΚ του είχε κάνει για συνεργασία επιπλέον ενός έτους. Άλλωστε ο διεθνής μέσος είχε πάρει το μήνυμα ότι δεν θα πάει στην Ολλανδία, αν δεν υπογράψει.

Τελικά ο Γαλανόπουλος έκανε αυτό που έπρεπε, αποφάσισε το σωστό. Επέλεξε το ποδόσφαιρο και την ευκαιρία να επιστρέψει σε αυτό δυναμικά, παρά την απομόνωση που δεδομένα θα του επιφύλασσε μία συνεχιζόμενη αρνητική στάση από την ΑΕΚ. Δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να ενταχθεί ξανά στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας εφόσον δεν δινόταν οριστική λύση στο θέμα του συμβολαίου του.


Δεν το κάνω για να γίνω αυτόκλητος υπερασπιστής του, ούτε επειδή είναι τόσο λίγοι πλέον οι Έλληνες παίκτες που έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα και παραμένουν στο δυναμικό της. Το τονίζω απλά επειδή ο Κώστας είναι ένας αληθινός ΑΕΚτζής, όχι από εκείνους που πουλάνε τρέλα και οπαδιλίκι για να τα έχουν καλά με τους οργανωμένους, αλλά ένα παιδί το οποίο ξεπήδησε από τα σπλάχνα της ΑΕΚ και έγινε άντρας εντός αυτής. Ένας ποδοσφαιριστής που όταν ήταν αγοράκι ,τον έπαιρναν από το χεράκι και τον πήγαιναν στο (παλιό) γήπεδο για να αποκτήσει από μικρός το μικρόβιο.

Θα ήταν πολύ άσχημο και για τις δύο πλευρές να χωρίσουν. Διότι ο Γαλανόπουλος δεν έχει δείξει ακόμα αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσει με συνέχεια και συνέπεια στην ΑΕΚ, λόγω των μεγάλων ατυχιών που τον βρήκαν στην πορεία του αλλά και κάποιων λαθών που συντελέστηκαν και δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Θα ήταν πολύ άσχημο να φύγει και αυτός όπως τόσοι και τόσοι για να τον δούμε να μεγαλουργεί σε κάποιο άλλο club ενόσω εμείς θα σκεφτόμαστε τι δεν κάναμε πάλι σωστά για να τραπεί σε φυγή ένας παίκτης που έχει δεθεί τόσο πολύ με την ομάδα.


Το είπε και ο ίδιος προς τιμήν του σε αυτό θα σταθώ και εγώ. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα. Ο Κώστας είναι καλά, νιώθει απόλυτα δυνατός και έτοιμος γι’ αυτό και μέχρι να επιστρέψει η αποστολή από την Ολλανδία θα μπει σε ρυθμό προπόνησης με την ΑΕΚ Β. Ούτως ώστε να ενταχθεί στο πλήρες πρόγραμμα της πρώτης ομάδας όταν αυτή επιστρέψει από το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Έχει διπλό δρόμο πλέον να καλύψει καθώς όλοι όσοι βρέθηκαν στο Άλκμααρ έχουν μπολιαστεί με τη φιλοσοφία του Αλμέιδα και αποκτήσει προβάδισμα στις επιλογές του, χώρια το έδαφος που πρέπει να καλύψω λόγω της πολύμηνης απουσίας του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει μπροστά του ο Γαλανόπουλος, το πιο δύσκολο από κάθε άλλη φορά.

Είναι ωστόσο ευτύχημα το ότι μένει μαζί μας. Είναι μία εξοχή εξέλιξη για τον ίδιο και για την ΑΕΚ που δεν νοείται να χάνει τα δικά της παιδιά και έπειτα να τα βλέπει να αναπτύσσονται εκτός αυτής. Είναι επίσης μία επιπλέον λύση σε μία ήδη γεμάτη μεσαία γραμμή, με προοπτική να μπει και αυτός γρήγορα στο ευρύτερο rotation στα χαφ και να δώσει λύσεις με την ένταση και το τρέξιμο που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Πολλοί μπορούν να με βρουν υπερβολικό, όμως για μένα ήταν το πιο ευχάριστο νέο που είχε έως σήμερα καλοκαιρινή καθημερινότητά της ΑΕΚ. Και πλέον περιμένω από εκείνον να αφήσει πίσω όλες τις αναποδιές και γρήγορα να εξελιχτεί σε πολύτιμο εργαλείο για τον Αλμέιδα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X