Αλλη ΑΕΚ με τσαμπουκά και νέα αύρα κέρδισε (0-2) την Γκενκ και με μεταγραφές θα δυναμώσει και άλλο!

Αλλη ΑΕΚ με τσαμπουκά και νέα αύρα κέρδισε (0-2) την Γκενκ και με μεταγραφές θα δυναμώσει και άλλο!
Photo Credits: INTIME

Με νίκη ξεκίνησε τη χρονιά η ΑΕΚ, επικράτησε της Γκενκ με 2-0 και εντυπωσίασε με το πάθος και τη μαχητικότητα που έβγαλε στο παιχνίδι της

Αρχή γεμάτη ελπίδες για το μέλλον έκανε η ΑΕΚ, επικρατώντας στο πρώτο φιλικό με 2-0 της Γκενκ στο Βέλγιο. Ωστόσο, περισσότερο και από τη νίκη – αν και πάντα μετρά, ακόμα και σε φιλικά ματς – αυτό που προκάλεσε θετική εντύπωση και γέμισε προσδοκίες για το μέλλον, είναι πως η ΑΕΚ έδειξε ταυτότητα. Ηταν μια ομάδα με τσαμπουκά, ομαδικότητα, μαχητικό πνεύμα. Στοιχεία που προσδίδει στην ομάδα η αύρα του Ματίας Αλμέιδα, που έδειξε μια ομάδα με βασικές αρχές, που δεν υπήρχαν μέχρι πέρυσι.

Ο Αργεντινός τεχνικός σχολίασε μιλώντας στο enwsi.gr πως δεν τον ενδιέφερε το αποτέλεσμα του πρώτου φιλικού, αλλά αναμφίβολα θα έμεινε ικανοποιημένος βλέποντας παίκτες που τα έδιναν όλα για τη νίκη. Αν και ανέτοιμη, η ΑΕΚ είχε αρκετά από τα χαρακτηριστικά που θέλει να δώσει ο Αλμέιδα. Η Γκενκ ήταν σαφώς πιο έτοιμη, αλλά η ΑΕΚ αντιπαρέβαλε πάθος και ένταση, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη συνέχεια με τις μεταγραφές που αναμένονται και τα δύο ματς με Φόλενταμ και Ουτρέχτη.


Με στοιχεία Αλμέιδα

Μπορεί για την ΑΕΚ να ήταν το πρώτο φιλικό της σεζόν, αλλά αυτό που μπορούσε εύκολα να διακρίνει κάποιος, ήταν τα νέα στοιχεία που έφερε ο Αλμέιδα. Και εάν ακόμα αγωνιστικά υπήρχαν ζητήματα που φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά, δεδομένου και του χρονικού διαστήματος, αυτό που έκανε τεράστια διαφορά ήταν το πάθος, η ομαδικότητα, η διάθεση να παίξουν όλοι για όλους και να έχουν πνεύμα μαχητικότητας από την αρχή ως το φινάλε.

Η σοφτ ομάδα, που έμοιαζε να μην αλλάζει τίποτε είτε κέρδιζε, είτε έχανε, μοιάζει να αποτελεί παρελθόν. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ένα δυναμικό γκρουπ, με παίκτες που είναι αποφασισμένοι. Οχι μόνο όσοι αγωνίζονται, αλλά και εκείνοι που βρίσκονταν στον πάγκο. Εστω και εάν επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι, συμμετείχαν όλοι: πανηγύριζαν, διαμαρτύρονταν, ήταν ομάδα και αυτό έκανε τη διαφορά στη νοοτροπία της ομάδας.


Γρήγορο προβάδισμα, διαιτητής του…Κλάτενμπεργκ

Ο Αλμέιδα ξεκίνησε με διάταξη 3-5-2, όπως σας είχε ενημερώσει το enwsi.gr από τις προπονήσεις της Παρασκευής. Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς, μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μάνταλος έφερε όμορφα την μπάλα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά και ο Μουνιόθ προσπαθώντας να αποκρούσει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτό το γκολ φάνηκε πως τσίτωσε τους παίκτες και το ματς μόνο φιλικό δεν έμοιαζε.

Κάθε φάση είχε ένταση, καμία μπάλα δεν έμενε χωρίς να διεκδικηθεί. Οι παίκτες του Αλμέιδα αντέταξαν πάθος και δυναμισμό. Βέβαια, υπήρξε και ένας ανεκδιήγητος διαιτητής, που έμοιαζε βγαλμένος μέσα από τα απόκρυφα μπλοκάκια του…Κλάτενμπεργκ. Γέμισε με κάρτες τους «κιτρινόμαυρους», έδωσε ένα μαϊμουδένιο πέναλτι στην Γκενκ σε επαφή του Σιμάνσκι, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε εντυπωσιακά στη γωνία του και απομάκρυνε την εκτέλεση του Ντέσερς.


Κορυφαίος ο Μάνταλος

Η ΑΕΚ είχε διάθεση να πιέσει σε κάθε μπάλα. Είχε σε εξαιρετική μέρα τους τρεις χαφ της, με τον Μάνταλο κορυφαίο να κάνει παιχνίδι και να δίνει πολλές λύσεις ανασταλτικά. Εξαιρετικός ο Γιόνσον, απλός και άνετος στις κινήσεις του, πολλά τρεξίματα και μοίρασμα παιχνιδιού από τον Γκατσίνοβιτς. Η πίεση ψηλά βέβαια, έφερνε και κενά στην άμυνα όταν η Γκενκ κατάφερνε να απελευθερωθεί και εκεί υπήρχαν χώροι και αποστάσεις που άφηναν τρύπες.

Για την ΑΕΚ ήταν σημαντική η παρουσία του Αθανασιάδη, που είχε καίριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε. Με τον Σιμάνσκι σε ρόλο σκούπας, η άμυνα έδειχνε αρκετά ζητήματα, ο Ρότα ήταν καλύτερος αμυντικά, ο Τσούμπερ πιο καλός δημιουργικά. Πολλή δουλειά από τον Αραούχο σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού, φαινόταν να παίζει συντηρητικά ο Λιβάι σε νέο ρόλο, στην κορυφή της επίθεσης για την ΑΕΚ.

Παρά την ένταση που υπήρξε, η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε. Μπορεί η Γκενκ να είναι σαφώς πιο έτοιμη – έχει πρεμιέρα στις 24 Ιουλίου με την Μπριζ εκτός έδρας – αλλά η Ενωση είχε συγκέντρωση και συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι. Δεν επέτρεψε στους Βέλγους να βγάλουν καθαρές φάσεις, έφτασαν και σε δεύτερο γκολ: πάλι από εκτέλεση στατικής μπάλας από τον Μάνταλο, ο Αραούχο διεκδίκησε την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Μήτογλου, που με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 (33’).


Μαγεία Πινέδα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ομάδα και μαζί και το σύστημα. Η ΑΕΚ πλέον εμφανίστηκε με διάταξη 4-3-3 και μία ολόφρεσκη 11άδα, εκεί που έπαιξαν δέκα «κιτρινόμαυροι» και ο Πινέδα. Εστω και ανέτοιμος, μπορεί να μην γνώριζε καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του, αλλά ο Μεξικανός επιβεβαίωσε άμεσα πως είναι «μάγος». Τρομερές επαφές με την μπάλα, εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, παίζοντας ως εσωτερικός χαφ στην τριάδα.

Συνολικά πάντως, η εικόνα της ΑΕΚ – μολονότι έπαιζε με πολλά παιδιά της ΑΕΚ Β’ και παίκτες που ήταν σε δεύτερο ρόλο ή δανεικοί – παρέμεινε εξαιρετική. Μια ομάδα που είχε συνοχή στο παιχνίδι της, έψαχνε τρόπο να διασπάσει με ορθολογικό τρόπο την αντίπαλη άμυνα και είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Μπότο και Κοσίδη. Αλλά πιο σημαντικό ήταν πως δεν δέχτηκε ουσιαστικά ούτε μια φάση, δείχνοντας σταθερότητα και παίρνοντας τη νίκη

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Γκενκ (Β. Βράνκεν, 4-2-3-1): Βαν ντερ Βορτ, ΜακΚένζι, Αρτεάγκα, Ιτο, Χέινεν, Ντέσερς, Τρεζόρ, Χροσόβσκι, Μουνιόθ, Λούκα, Κουέστα, ενώ έπαιξαν και οι Νέμεθ, Βιδάλ, Κέλβιν, Πέιντσιλ, Λουκούμι, Γκέσενς

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα, 3-5-2, Α’ Ημίχρονο): Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Ρότα, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο, Γκαρσία

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα, 4-3-3, Β’ Ημίχρονο): Χατζηεμμανουήλ, Μισελέν, Κορνέζος, Λάτσι, Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Μπότος, Πινέδα, Γιούσης (81’ Ραντόνια), Μαχαίρας (77’ Τ. Γκαρσία), Κοσίδης

Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα στους Μουνιόθ (26’), Χροσόφσκι (47’)- Σιμάνσκι (12’), Γκατσίνοβιτς (16’), Τσούμπερ (24’), Μήτογλου (43’), Κορνέζο (84’).

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X