Μπαλτάκος σε προέδρους ΕΠΣ: «Με την έλευση του νέου αρχιδιαιτητή οι αδικίες θα ρυθμιστούν»

Μπαλτάκος σε προέδρους ΕΠΣ: «Με την έλευση του νέου αρχιδιαιτητή οι αδικίες θα ρυθμιστούν»
Photo Credits: INTIME

Ο Κλάτενμπεργκ ενδέχεται να προσληφθεί από την διοργανώτρια αρχή ως σύμβουλος της για το πρότζεκτ «επαγγελματική διαιτησία»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΕΠΟ δεν αλλάζει ρότα στο θέμα του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και στις 15 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής είναι «τελειωμένος» για την ΚΕΔ, παρά τα «θέλω» των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζου και Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ΔΣ της λίγκας στην τελευταία συνεδρίαση του ομόφωνα εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ο Κλάτενμπεργκ ενδέχεται να προσληφθεί από την διοργανώτρια αρχή ως σύμβουλος της για το πρότζεκτ «επαγγελματική διαιτησία», ωστόσο δεν θα έχει καμία σχέση με την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Γι’ αυτό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Αλαφούζος πρότεινε η επαγγελματική διαιτησία να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του υφυπουργείου αθλητισμού και όχι της Ομοσπονδίας. Πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί σε μία αφρικανική χώρα, δεν πρόκειται όμως να εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει την απόλυτη στήριξη της FIFA και θα ακολουθήσει το γράμμα των κανονισμών της για να αλλάξει σελίδα η διαιτησία.

Δεδομένο είναι ότι θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στη σύνθεση της ΚΕΔ και τα νέα μέλη της ίσως προχωρήσουν και σε κάποιες αλλαγές στους πίνακες διαιτητών και παρατηρητών. Χθες, ο Μπαλτάκος μιλώντας με προέδρους ΕΠΣ φέρεται να τους είπε, μετά τα παράπονα που δέχθηκε για τους νέους πίνακες διαιτησίας, ότι «με την έλευση του νέου αρχιδιαιτητή οι αδικίες θα ρυθμιστούν».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣ Ηρακλείου χαρακτηρίζει τον Άγγλο αρχιδιαιτητή «τουρίστα» και στηλιτεύει όλη του την παρουσία, τον παχυλό μισθό του και την γενικότερη συμπεριφορά του.

«Βγάλτε ανακοίνωση»

Δεν… παίζεται ο Λευτέρης Αυγενάκης. Σε σύσκεψη της ΕΠΣ Ηρακλείου παράγοντας κατήγγειλε ότι ο υφυπουργός αθλητισμού επικοινώνησε με προέδρους σωματείων και τους ζήτησε να τον ευχαριστήσει δημόσια για την επιχορήγηση που τους έδωσε!

Σε δημοσίευμα ιστοσελίδας (neakriti.gr) αναφέρονται τα ακόλουθα: «Εντύπωση προκάλεσε η έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν τα σωματεία κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με επίκεντρο το Μητρώο αλλά και την συμπεριφορά του ίδιου απέναντί τους. Ήταν χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του προέδρου των Ασιτών κ. Δημήτρη Μανουσάκη, που κατήγγειλε τις πρακτικές Αυγενάκη και τη συμπεριφορά του απέναντι στους ερασιτέχνες παράγοντες. Μάλιστα ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης τους έπαιρνε τηλέφωνο και τους ζητούσε να βγάλουν ευχαριστήρια ανακοίνωση επειδή πήραν την επιχορήγηση μέσω του Μητρώου! Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις με έντονη δυσαρέσκεια για το Μητρώο και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και από άλλα σωματεία, όπως η Βόνη, ο Ποσειδώνας, ο Άγιος Δημήτριος, με τους παράγοντες να «βράζουν» κατά του Αυγενάκη».

Ο υφυπουργός αθλητισμού δίνει στα σωματεία 1.600 ευρώ από τον δημόσιο κορβανά και ζητάει να τον ευχαριστήσουν. Ακολουθεί πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές…

Πηγή: LiveSport

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X