Ο Περέα 2,5 εκατ. και ο Λιβάγια... τσάμπα!

Ο Περέα 2,5 εκατ. και ο Λιβάγια... τσάμπα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα λάθη της ΑΕΚ και την καθυστέρηση στις μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ ξεκάθαρα με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, αλλά ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει. Μεταγραφές περιμένουμε, ο χρόνος περνάει και μεταγραφές δεν βλέπουμε. Κατανοώ και τις δυσκολίες που υπάρχουν, δε θα με ενοχλήσει αν κάποιος νέος δεν πάει στις 12, αλλά στις 14 ή στις 15 Ιουλίου στην Ολλανδία, όμως η ΑΕΚ προς το παρόν, αντί να τρέχει, περπατάει.

Υποτίθεται ότι στόχος του Δικέφαλου ήταν να φύγει για προετοιμασία και να έχει ολοκληρωμένο το ρόστερ της σε ποσοστό 70%-80%, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση και αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη νέα χρονιά. Αν δεν το καταλαβαίνουν στην ΑΕΚ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Μακάρι να μπορούσα να εμφανιστώ περισσότερο αισιόδοξος, να εστιάσω στη μεταγραφή του Γιόνσον, αλλά αυτή είναι γνωστή εδώ και μέρες και σήμερα είχαμε μόνο την επισημοποίησή της. Αν λοιπόν θέλουμε να εστιάσουμε στην ουσία, θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Αλμέιδα ήθελε και θέλει δύο νέους κεντρικούς αμυντικούς για βασικούς. Προς το παρόν το αποτέλεσμα είναι μηδέν εις το πηλίκον. Δεν νοιάζει κανέναν αν η ΑΕΚ έχει δέκα περιπτώσεις, είπαμε αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία. Σε πέντε μέρες η αποστολή «πετάει» για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ακόμα λείπουν, δύο στόπερ, το τρίτο χαφ, ένα εξτρέμ και ο φορ. Και αυτά για αρχή, διότι δεν ξέρουμε τι θα προκύψει από την αξιολόγηση του «Πελάδο» στην Ολλανδία.

Επομένως ο Αλμέιδα θα πάει για το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του χωρίς πολλά κομβικά εργαλεία στα χέρια του. Ξέρω ότι υπάρχει αντίλογος, ότι χρόνος υπάρχει, ότι υπάρχουν κάποιες επιλογές που είναι βασικές, αλλά αν η ΑΕΚ θέλει να είναι ανταγωνιστική του χρόνου οφείλει να τα πάει πολύ καλύτερα από ότι τα έχει πάει μέχρι τώρα.

Ναι έκανε δύο εξαιρετικές βάσει βιογραφικών και στατιστικών μεταγραφές, αλλά δε φτάνουν. Πρέπει να πατήσει γκάζι. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Ο τίτλος του blog

Πάμε τώρα και στον τίτλο του blog. Τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί κάποιες εξελίξεις στο ρεπορτάζ άλλων ομάδων που σε πιάνει μελαγχολία. Η τελευταία ήταν η πώληση του Περέα. Ενός παίκτη που σας είχαμε ενημερώσει πως δεν μπορεί να πλησιάσει η ΑΕΚ, γιατί θα πωληθεί γύρω στα 2,5 εκατ. Ευρώ. Μάλιστα είχα γράψει σχετικό κομμάτι και στον Δικέφαλο.

Η Στουτγκάρδη λοιπόν θα κάνει δικό της τον παίκτη και το συνολικό κόστος της μεταγραφής του θα φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς το συμβόλαιο του παίκτη. Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Επίσης προ ημερών ο Ατρόμητος πούλησε τον Κουλούρη στη ΛΑΣΚ αντί ενός εκατ. ευρώ. Για να μη γράψω ότι ο Πάοκ πούλησε κάποιον Τσόλακ ή Φόλακ όπως τον έλεγαν με τρία γκολ στη θητεία του γύρω στα 2,5 χαρτιά.

Την ίδια ώρα κοιτάς κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ΑΕΚ, ποιοτικούς -και όχι παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, όπως ήταν για παράδειγμα ο Γιακουμάκης (τον οποίο θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη γιατί έκανε τον… Μποτία να κλαίει στα αποδυτήρια όπως δήλωσε ο Βαγγέλης)- αλλά όπως ο Μπακασέτας και ο Λιβάια.

Από αυτούς τους δύο παίκτες η ΑΕΚ δεν πήρε όχι όσα πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα για τον Περέα, αλλά ούτε όσα πήρε ο Ατρόμητος για τον Κουλούρη. Όλο αυτό λοιπόν φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος και της νοοτροπίας που πρέπει να αλλάξει.

Δε γίνεται να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. Ο Μπακασέτας έφυγε για 600-700 χιλιάρικα και ο Λιβάια για τον οποίο η ΑΕΚ είχε δαπανήσει δύο και πλέον εκατ. ευρώ χωρίς να φέρει ευρώ στο ταμείο. Δεν είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, όπως και να το δει κανείς. Είναι εντελώς παράλογο. Κάποια στιγμή η ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει πιο κυνική και στις πωλήσεις και στις αποδεσμεύσεις. Θα πρέπει να μάθει να κινείται με τους ρυθμούς της αγοράς.

Στις αγορές παικτών πάντως ή στα συμβόλαια, δεν μπορεί να υπάρχει παράπονο. Η ΑΕΚ ρίχνει (και) φέτος λεφτά για το ρόστερ της και δεν ψάχνει επιλογές από πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας. Ψάχνει για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Τους χρόνους της πρέπει όμως να τους βελτιώσει. Το αν θα πιάσουν είναι μία άλλη ιστορία που θα φανεί στο χορτάρι.

ΥΓ: Η περίπτωση του Κάρλος Σαλσίδο του Τορόντο είναι δύσκολη. Το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ αν αποφασίσει να κάνει κίνηση είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Ο «Πελάδο» είναι αυτός που μπορεί να «ψήσει» τον Μεξικανό να έρθει αν επιμείνει να φύγει από το Τορόντο, διότι όπως έχει παραδεχθεί ο 28χρονος είναι ο ποδοσφαιρικός του «πατέρας». Για την αξία του δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία.

ΥΓ 2: Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι ήδη μεγάλο με παίκτες που είναι εκτός πλάνων. Ο Μαρτίνς είπε ότι θέλει 23 παίκτες και τέσσερις γκολκίπερ με ευρωπαϊκά παιχνίδια στο καλεντάρι. Ο Αλμέιδα πόσους θέλει που θα έχει μόνο ένα ματς την εβδομάδα. Αλήθεια, ακόμα και αν πάμε στον ίδιο αριθμό, δεν θα πρέπει όσοι παίκτες υπάρχουν να είναι πιο ποιοτικοί από τους περσινούς;

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X