Οι «εκλεκτοί» φανερώνουν (ίσως) και το πλάνο!

Οι «εκλεκτοί» φανερώνουν (ίσως) και το πλάνο!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα κρύβει η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα να προσθέσει στο ρόστερ (και ειδικότερα στην 11άδα) τους Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό και ταυτόχρονα στοίχημα είναι δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα και το τι θέλει να δημιουργήσει μέσα από τη δουλειά που θα κάνει με όλο το team του στην ΑΕΚ.

Κανείς δεν γνωρίζει από όσους ασχολούμαστε σε καθημερινή βάση με την Ένωση τι έχει στο κεφάλι του σε αγωνιστικό επίπεδο ο Αργεντινός τεχνικός και δεν αρκούν όσα μπορεί να φτάνουν στα αυτιά μας από όσους τα μεταφέρουν. Έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί ότι κατά καιρούς κοροϊδεόυν τον κόσμο, παρουσιάζουν μια δική τους πραγματικότητα και στο τέλος (στο διαζύγιο) επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχαν ούτε σα σκέψη αυτό που… μετέφεραν για να εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.

Ποιοι ήταν αυτοί (οι σκοποί τους); Μα φυσικά όταν φέρνουν έναν νέο προπονητή να τον απογειώσουν, να χτίσουν γύρω από αυτόν ένα αποθεωτικό πλαίσιο για εκείνους, όσο περνάει ο καιρός και τα πράγματα αποδεικνύονται διαφορετικά στην πράξη, τόσο και αρχίζουν να κρατάνε αποστάσεις… Το ‘χουμε συναντήσει εκατοντάδες φορές, όχι τώρα μόνο, επί σειρά ετών! Όπως και να ‘χει δεν είναι απόλυτα κακό ωστόσο είναι δεδομένο ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη του όσα θα γραφτούν και ειπωθούν σχετικά με τον νέο προπονητή! Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Μπορεί να μας μεταφέρουν τι θέλει να παίζει, να διαβάζουμε ποια τακτική προσέγγιση είναι η αγαπημένη του, μια περισσότερο γενική ποδοσφαιρική σκέψη και μέχρι εκεί. Όμως δεν έχει μιλήσει, δεν έχει αναλύσει το σχέδιο που έχει στο κεφάλι του, δεν έχει δώσει στον κόσμο να καταλάβει τι θέλει να δημιουργήσει έστω για αρχή σε θεωρητικό επίπεδο. Αλλά και σε πιο ουσιαστικό με συγκεκριμένες αναφορές σε ποδοσφαιριστές, τα χαρακτηριστικά τους εννοώ και όχι τα ονοματεπώνυμά τους, προκειμένου να δικαιολογείται η απόκτηση του οποιουδήποτε ο οποίος θα δύναται να υπηρετήσει το πλάνο του προπονητή!

Το οποίο είναι; Γνωρίζει κανείς στ’ αλήθεια και αφού μίλησε σε βάθος μαζί του; Εκτός club εννοώ: προφανώς -και αυτό δα έλειπε- προτού αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ στη διαδικασία της συνέντευξης για να διαπιστώσουν οι ιθύνοντες αν θα τον επιλέξουν θα ήταν απόλυτα συγκεκριμένος. Στον κόσμο της ομάδας όμως δεν έχει προκύψει λέξη. Και όσα ακούω ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κόουτς «θέλει αυτό» και «θέλει το άλλο», δεν λέω ότι δεν ισχύει, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΝ! Διότι έχουμε ακούσε άλλα τόσα και ακόμη περισσότερα που έχουν αποδειχθεί… φίδια και τα ‘χουν χρεώσει μετά στον εκάστοτε κόουτς.

Τι δείχνουν οι τρεις επιλογές Αλμέιδα για τα χαφ…

 

Οι «εκλεκτοί» φανερώνουν (ίσως) και το πλάνο!

Ωστόσο με τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ, με τους εκλεκτούς πιο σωστά μιας και στο κομμάτι των προσθηκών αύριο θα γίνει η πρώτη μόλις για την Ένωση, μπορούμε να διακρίνουμε τι θα ήθελε να παίξει κατά βάση και τι αναζητεί στην ουσία των χαρακτηριστικών του κάθε ποδοσφαιριστή! Επαναλαμβάνω όταν γράφω «μεταγραφικές κινήσεις» δεν εστιάζω στα πρόσωπα κάθε αυτά, διότι μπορεί και να μην προχωρήσουν, αλλά στα αγωνιστικά στοιχεία που τα διακρίνουν και μας δίνουν μια κατεύθυνση και μια πρώτη λύση στον… γρίφο: τι θέλει να παίξει αυτός ο τύπος στην ΑΕΚ.

Για παράδειγμα το πρώτο δείγμα… γραφής εκλεκτών για τα χαφ επιβεβαιώνει και πιστοποιεί πως ο Αργεντινός τεχνικός θεωρεί ότι πρέπει να πάμε με βάση τριάδα και μοιάζει να δίνει προβάδισμα στο 4-3-3. Επιπρόσθετα με την αναζήτηση τριών βασικών για την ενδεκάδα επιβεβαιώνει ότι απ’ όσα έχει δει και καταγράψει – αναλύσει με τους συνεργάτες του, δεν του κάνουν για τη δουλειά όσοι υπάρχουν ήδη στο δυναμικό του club, τουλάχιστον όχι για βασικοί, στο ενδεχόμενο να επιλέξει τριάδα στον κιτρινόμαυρο άξονα μεσαίας γραμμής με γνήσιο κόφτη και δυο εσωτερικούς χαφ!

Αυτό αποδεικνύει η επιθυμία απόκτησης του Γιόνσον, του Πινέδα και η προσθήκη του Γκατσίνοβιτς… Απλά και ξεκάθαρα. Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να πάρει και τους άλλους δυο πλην του Σέρβου αλλά αυτός είναι ο στόχος και η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα και μας φανερώνει τα πάντα. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να χτίσει και να δουλέψει πάνω στο 4-3-3 και να αναβαθμίσει σε απόλυτο βαθμό τα χαφ του όπου είναι αλήθεια και υπογραμμίζαμε όλοι (οπαδοί και Μέσα) ότι η ΑΕΚ έχει σημαντικό πρόβλημα και δεν μπορεί να εθελοτυφλεί για καιρό ακόμη…

Από κει και πέρα προφανώς και δεν θα εστιάσει μόνο σε μια τακτική προσέγγιση. Όμως έχει σημασία να αναγνωρίσουμε ότι ΣΩΣΤΑ τα βλέπει ο Αργεντινός τεχνικός και να ευχηθούμε ακόμη πιο σωστά να τα κάνει στη πορεία της παρουσίας του στον πάγκο της ΑΕΚ. Διότι είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την ομάδα και παραμένει τεράστιο ερωτηματικό σε όλα τα επίπεδα. Επίσης στο ενδεχόμενο που δεν αποκτηθούν, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, οι Γιόνσον και Πινέδα, η διοίκηση οφείλει να βρει καλύτερους των συγκεκριμένων δυο ποδοσφαιριστών. Δεν θα αρκεί ότι απλά δεν προχώρησαν οι… εκλεκτοί και οι άλλοι δεν μας έκαναν!

Οι «εκλεκτοί» φανερώνουν (ίσως) και το πλάνο!

Υγ: Είναι αλήθεια ότι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τρέχουν τώρα, όπως Γκατσίνοβιτς, ή του Γιόνσον και άλλων τέλος πάντων που ‘χουν δει το φως της διασημότητας, έχουν απασχολήσει και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο νυν αγωνιστικός – μεταγραφικός σχεδιασμός είναι αυτός που είχε καταρτιστεί το προηγούμενο διάστημα και απλά φέρει ανάλογα την περίπτωση την σύμφωνη γνώμη του Αργεντινού προπονητή.

Αυτό δα έλειπε… Προφανώς και η λίστα που είχαν δημιουργήσει Κονέ – Παπαδημητρίου είναι απόλυτα ζωντανή για το καλοκαίρι και αν δεν συνέβαινε αυτό θα ήταν κάτι το ακραία εκτός λογικής να συμβεί αφού ο Κουχάρσκι δεν ήταν εδώ μήνες και δεν το γνώριζε προτού αναλάβει ότι θα ‘ρθει για να τρέξει τις υποθέσεις όλες επειδή γνωρίζει απ’ έξω όλα τα θέματα της ΑΕΚ και του ρόστερ της. Το θέμα δεν είναι ποια λίστα δουλεύεται αλλά αν είναι η κατάλληλη με τις σωστές επιλογές και αυτό θα κριθεί αρχικά στο τέλος των μεταγραφών και έπειτα στο χορτάρι!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X