«Έφυγε» ο παλαίμαχος της ΑΕΚ, Νίκος Ζαγκώτσης

«Έφυγε» ο παλαίμαχος της ΑΕΚ, Νίκος Ζαγκώτσης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την απώλεια του Νίκου Ζαγκώτση, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, θρηνεί η «οικογένεια» της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Ζαγκώτσης, μεγαλωμένος στο Πέραμα από προσφυγική οικογένεια ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΑΕ Περάματος την οποία και ίδρυσαν το 1927 – τρία χρόνια μετά την ίδρυση της ΑΕΚ – Φαναριώτες πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης. Έμβλημα της ομάδας ο Δικέφαλος αετός και χρώματα το κίτρινο και το μαύρο…

Λίγα χρόνια αργότερα μεταγράφηκε από την ΑΕ Περάματος στην ΑΕΚ, αφήνοντας το δικό του στίγμα μιας και έχει γράψει την δική του ιστορία όντας ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο Καμπ Νου σε βάρος της Μπαρτσελόνα, στις 25 Αυγούστου του 1962 λίγο πριν τα εγκαίνια του χλοοτάπητα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Ζαγκώτσης αγωνίστηκε και σε αρκετές άλλες ομάδες, με σπουδαιότερο «σταθμό» του την Παναχαϊκή, με την οποία αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής, ενώ διετέλεσε και προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 16:00 μ.μ στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Σαλαμίνα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X