«Ο Μαύρος ο Θεός»: Το αφιέρωμα στο μεγάλο κανόνι της ΑΕΚ

Μαύρος: «Θα παίζουμε με υπερηφάνεια στο νέο γήπεδο - ΑΕΚ σημαίνει πάω για πρωτάθλημα»
Photo Credits: INTIME

Η ιστορία του Θωμά Μαύρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν 31 Μαΐου του 1954, όταν ο Θεός ήταν σε μεγάλα κέφια και έπλασε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και έναν μύθο για την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Θωμά Μαύρο.

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα και τέσσερα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Παλαιό Φάληρο, τότε που η συνοικία της Αθήνας ήταν με πολλές μονοκατοικίες, αυλές και κήπους με λουλούδια. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος με καταγωγή από τη Χίο. Ήταν, όμως, λάτρης του ποδοσφαίρου και όπως είχε δηλώσει προ πενταετίας ο Μαύρος ήταν ο άνθρωπος που του εμφύσησε την αγάπη για τον αθλητισμό. Όσο για τη μητέρα του; Είχε καταγωγή από την Πόλη με το σπίτι του πιτσιρικά Θωμά να μοσχοβολά από τα όμορφα μαγειρευτά της φαγητά.

Στο σπίτι οι γονείς του μπορεί να άκουγαν ρεμπέτικα ή νησιώτικα, αλλά εκείνος είχε άλλα ακούσματα. Του άρεσαν οι οι Doors, οι Rolling Stones και οι Beatles. Στη γειτονιά κλωτσούσε συνεχώς μία μπάλα. Έπαιζε με τα άλλα παιδιά με τις ώρες, εκτός από το μεσημέρι, όπου ο ύπνος ήταν απαράβατη ιεροτελεστία.

Και επειδή τότε ήταν άλλες εποχές, ο Θωμάς Μαύρος θυμόταν πως εκείνη την περίοδο ήταν κάτι κακό, έμοιαζε με δυσφήμιση το να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, το 2017 είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως «στην Α’ Γυμνασίου, μόλις με έβλεπαν, θυμάμαι να μου λένε: «Καλώς τον αλήτη». Ήταν μια αντίληψη που επικρατούσε ευρέως. Πάντως, δεν μου άρεσε ποτέ να δίνω δικαιώματα. Ακόμα και με τις κοπέλες προτιμούσα να συναντιέμαι πίσω από το κτίριο του σχολείου».

Στα 13 του χρόνια είδε τους γονείς του να χωρίζουν. Δεν ένιωσε θυμό, αλλά θλίψη. «Όταν είσαι παιδί και βλέπεις τους γονείς σου να χωρίζουν, πληγώνεσαι κι αισθάνεσαι υπαίτιος. Θεωρούσα ότι μπορεί να είχα συμβάλει κι εγώ στην απόφασή τους. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Προτιμούσα πάντα, ακόμα και στο ποδόσφαιρο, να αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα. Αλλά, τελικά, τα παιδιά δεν φέρουν καμία ευθύνη», έχει πει για το «καυτό» αυτό κεφάλαιο της ζωής του.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X