Αυτός που έφερε τον Αλμέιδα και η ανθρωπογεωγραφία των Σπάτων

Αυτός που έφερε τον Αλμέιδα και η ανθρωπογεωγραφία των Σπάτων
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης αποκαλύπτει ποιος έφερε τον Αλμέιδα γράφει για τις αλλαγές που τρέχουν και πρέπει να συνεχιστούν και έχει υστερόγραφο για τον Μπεναλουάν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήρθε λοιπόν στην Αθήνα ο Ματίας Αλμέιδα, αύριο θα γνωρίσει τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι και αμφότεροι θα σηκώσουν μανίκια γιατί έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους.

Ένα θέμα που έχει προκύψει εσχάτως αφορά το «ποιος έφερε τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ». Το ζήτημα προέκυψε επειδή κάποιοι κυρίως στα social media έχουν γνώμη επί παντός επιστητού και εμπιστεύονται για την προσωπική τους ενημέρωση είτε ρεπόρτερ Ολυμπιακού, είτε φίλα προσκείμενα σε αυτούς, είτε ακόμα και ιστοσελίδες που έχουν εντονότατη την οσμή του λιμανιού του Πειραιά!

Θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Αυτό που συνέβη προ ημερών με τον Μίλος Μάριτς. Βγήκε ο Νικολακόπουλος και είπε στον ΣπορFΜ ότι μία ομάδα που αναζητά Τεχνικό Διευθυντή μιλάει με τον πρώην «ερυθρόλευκο» παίκτη και νυν μάνατζερ. Τον Μάριτς.

Μερικές ώρες αργότερα, βγήκε ο Μίχος στον OverFM και «αποκάλυψε» ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης μιλάει με τον Μάριτς για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ακολούθησαν και μερικές ακόμα «μπάμιες» του ρεπορτάζ που τα ξέρουν όλα και επιδίωξαν να το παίξουν ιστορία, μιλώντας με άκρως υποτιμητικά λόγια για την ΑΕΚ.

Καταρχάς να πούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας, να επιλέγετε από που θα ενημερώνεστε. Δεν σας υποχρεώνει κανένας να ενημερώνεστε από «εμάς». Μπορείτε να διαβάζετε τις ειδήσεις που αφορούν την ΑΕΚ από τα… «Νέα του Πειραιά».

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει μετά η ΑΕΚ να διαψεύδει κάτι που δεν ισχύει επειδή το είπε κάποιος ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ή κάποιος φίλος από τον ευρύτερο κύκλο του λιμανιού. Και εννοείται πως δεν είναι κανένας ρεπόρτερ της ΑΕΚ «υποχρεωμένος» να ασχολείται με αυτά και να τα διαψεύδει.

Εκτός αν πιστεύετε ότι μιλούσε ο Μελισσανίδης με τον Μάριτς για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, αλλά λίγες μόλις ώρες μετά έκλεισε τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι! Φυσικά, κανένας εκ των δύο με τις αποκλειστικές «ειδήσεις» τους δεν είπε λέξη μετά το ειδησεογραφικό τους φιάσκο. Και εντάξει το ομολογώ, ότι ο Νικολακόπουλος ήταν ο έξυπνος της υπόθεσης και δεν ανέφερε τη λέξη ΑΕΚ…

Ξέρετε σε πόσες περιπτώσεις έχουν «χρεωθεί» ανάλογα πράγματα στην ΑΕΚ και στους ρεπόρτερ της; Αμέτρητες. Σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δεν είναι λοιπόν η ΑΕΚ υποχρεωμένη να βγαίνει και να ασχολείται με τον οποιονδήποτε. Δεν είναι δυνατόν να δίνει σημασία σε όλα. Ειδικά δε σε θέματα που δεν έχουν καμία βάση. Ο Μίλος Μάριτς πρότεινε στον Μελισσανίδη τον Ιβάν Λέκο. Και η υπόθεση δεν προχώρησε. Τέλος! Όταν δε βγήκε το θέμα «Μάριτς Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ», η ατάκα του ήταν συγκεκριμένη: «Αφήστε τους να γράφουν».

Επιστρέφουμε τώρα στο βασικό μας ζήτημα. Ποιος έφερε τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Η απάντηση είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τελεία! Πως προέκυψε ότι τον έφερε ο Παπαδημητρίου; Και αυτό γνωστό είναι, αλλά ας μην ανακατευτούμε άλλο με πίτουρα.

Στην ΑΕΚ τον πρότεινε ο μάνατζερ Παύλος Διαννής. Ο ατζέντης του Νάτσο Σκόκο. Από εκεί είχε «προκύψει» και η… είδηση ότι ο Σκόκο έχει πει καλά λόγια για τον Αλμέιδα. Μάλιστα ο κ. Διαννής ήταν αυτός που τον είχε συνοδέψει και στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που παρακολούθησε πριν δει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Το πρώτο τηλεφώνημα λοιπόν του κ. Διαννή ήταν στον Παπαδημητρίου. Σε όλες τις επαφές ωστόσο που έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης τους προηγούμενους μήνες, με τον Αργεντινό τεχνικό, παρόντες ήταν και ο Παπαδημητρίου και ο Κονέ (και αν για κάτι δεν μπορώ να… κατηγορηθώ είναι πως κάνω αβάντα στον Κονέ).

Αμφότεροι πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο για να τον συναντήσουν πριν γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος ήταν ενημερωμένος από την αρχή και για την υπόθεση του Λέκο και του Αλμέιδα. Και αυτός επέλεξε μετά την προσωπική επαφή που είχε μαζί του, να δώσει το χρίσμα στον Αργεντινό. Εκτός αν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τον Αλμέιδα τον έφερε ο Παπαδημητρίου επειδή τον παρέλαβε αυτός από το αεροδρόμιο…

Πάμε τώρα και στα Σπάτα

Πριν από κάποια χρόνια, όχι πολλά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει μιλώντας με ανθρώπους στο κοντινό περιβάλλον του και φίλους της ΑΕΚ πως: «Πρώτα χτίζεις το σπίτι και μετά αγοράζεις τα έπιπλά του». Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει πως η δική του απόλυτη προτεραιότητα ήταν πρώτα το γήπεδο και μετά η ομάδα.

Σε καμία περίπτωση εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να σκεφτεί, ότι κάποιες επιλογές που έκανε όχι απλά δε θα τον δικαίωναν, αλλά θα τον απογοήτευαν και θα οδηγούσαν την ΑΕΚ σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, όπως αυτό που βρίσκεται τώρα.

Τα όσα έχουν καταγραφεί την τελευταία διετία, ξεχείλισαν το ποτήρι. Οι συνεχόμενες αποτυχίες έφεραν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Πέρσι για παράδειγμα υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις και έγιναν 14 μεταγραφές! Από αυτές «έπιασαν» σε απόλυτο βαθμό λίγες, αλλά η διαδικασία της αλλαγής του ρόστερ έχει ήδη ξεκινήσει, αφού το καλοκαίρι αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον άλλες οκτώ, διότι και συμβόλαια ολοκληρώνονται και παίκτες θα φύγουν και εννοείται πως παίκτες θα έρθουν…

Η ήττα σοκ από τον Άρη και η απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου σε συνδυασμό με το «κράξιμο» από τον κόσμο προκάλεσαν ένα ντόμινο αλλαγών που θα έχει και συνέχεια. Ήταν πλέον (και) λαϊκή απαίτηση να αλλάξουν και τα… πόμολα. Και μπορεί κάποια «διαζύγια» να… ξίνισαν, αλλά η ουσία είναι πως η νέα ΑΕΚ θα έχει ελάχιστες «συνδέσεις» με το παρελθόν. Η ανθρωπογεωγραφία των Σπάτων (θα) είναι εντελώς διαφορετική!

Είτε σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, είτε με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η ΑΕΚ θα έχει πάρα πολλά νέα πρόσωπα. Καταρχάς πέρσι επικεφαλής όλων ήταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος απολύθηκε προ ημερών. Τεχνικός διευθυντής ήταν ο Παναγιώτης Κονέ και τη νέα αγωνιστική περίοδο τη θέση του θα πάρει ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι.

Ο Βασίλης Δημητριάδης είχε το ρόλο του Υπεύθυνου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος (ή απλά Γενικός αρχηγός). Αυτή η θέση πιθανότατα να μην υπάρχει τη νέα χρονιά. Έρχεται όμως ο Μπρούνο Άλβες, ο οποίος θα αναλάβει έναν ρόλο ανάλογο με αυτόν του Κριστιάν Καρεμπέ.

Όσο για τον Κονέ που προαναφέραμε, το νέο του ρόλο θα τον μάθουμε όταν ολοκληρωθεί το οργανόγραμμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πάνω από τους Στάθη Ταυλαρίδη και Φανούρη Γουνδουλάκη οι οποίοι είναι οι δύο scout του Δικεφάλου, αλλά με διευρυμένο ρόλο.

Επίσης έχουν γίνει αλλαγές και στο ιατρικό τιμ (προ μηνών έφυγε ο Χρήστος Λάλος και ανέλαβε ο Πίνδαρος Κακαβάς), άλλαξε ο εργοφυσιολόγος (ήταν ο Γρηγόρης Μπογδάνος και ανέλαβε ο Γιώργος Ζιώγας), το προηγούμενο φθινόπωρο είχαμε αντικατάσταση δύο φυσιοθεραπευτών και αναμένεται μία ακόμα, ενώ από το προσωπικό των Σπάτων αποχώρησαν οι Νίκος Κορομηλάς, Γιώργος Σίμος και Γιώργος Καλτσίδης, και σύντομα θα ανακοινωθούν οι «διάδοχοί» τους.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ, αλλά αυτές θα γίνουν σε ένα χρονικό σημείο που θα έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες όσων έχει αποφασίσει να απομακρύνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στον πίνακα που βρίσκεται στο τέλος, μπορείτε να διαπιστώσετε με μία γρήγορη ματιά, όλες τις αλλαγές. Μην «κολλήστε» σε τίτλους, καθώς στο οργανόγραμμα ενδέχεται να αναφέρονται διαφορετικά, ενώ σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να υπάρξει τουλάχιστον άλλη μία αποχώρηση εκτός από τις προσθήκες που θα γίνουν…

ΥΓ: Γραφική περίπτωση αυτός ο Μπεναλουάν. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μέχρι να μάθουμε ποιος πληρώνει το συμβόλαιό του. Μήπως ρε παιδί μου, μάθουμε και για αυτόν κάποια στιγμή ότι τον πήρε ο Άρης μέσω του Ολυμπιακού, όπως τον Ματέο Γκαρσία, ή τον άλλο τον Λίντσεϊ Ρόουζ που τον πήρε η Λέγκια μέσω του Μαρινάκη…

Αυτός που έφερε τον Αλμέιδα και η ανθρωπογεωγραφία των Σπάτων

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X