Η κακή νοοτροπία της ΑΕΚ και τα ανησυχητικά μηνύματα πριν τον Προμηθέα

Η κακή νοοτροπία της ΑΕΚ και τα ανησυχητικά μηνύματα πριν τον Προμηθέα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα ανησυχητικά σημάδια που εμφανίζει η ομάδα και το ζευγάρωμα με τον Προμηθέα

Η ΑΕΚ έχασε πανεύκολα από τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για την ομάδα. Φυσικά σε τέτοια παιχνίδια αυτός που έχει κίνητρο είναι αυτός που θα κερδίζει τις πιο πολλές φορές, αλλά εδώ κάπου χάσαμε το μέτρο. Η ΑΕΚ υπέστη μια βαριά ήττα με 24 πόντους από μια ομάδα που δεν μπήκε καν στην οκτάδα του πρωταθλήματος.

Από τα πρώτα 2 λεπτά φάνηκε

Μπορείς να καταλάβεις την διάθεση μιας ομάδας από το πώς μπαίνει στο παιχνίδι και πόσο συγκεντρωμένη είναι σε αυτό. Από τα πρώτα 2 λεπτά η εικόνα της ΑΕΚ ήταν τρεις λαλούν και δύο χορεύουν στην κυριολεξία, δίνοντας στον ΠΑΟΚ εύκολο προβάδισμα και διαφορά. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Κανείς δεν λέει ότι η ΑΕΚ έπρεπε σώνει και καλά να κερδίσει μέσα στην Πυλαία. Ό,τι και να λένε οι προπονητές, όταν ο παίκτης ξέρει ότι το ματς είναι αδιάφορο, θα παρουσιαστεί κατώτερος των δυνατοτήτων του.

Ένα βασικό ζητούμενο για την ομάδα ήταν να μην έχει κάποιο τραυματισμό, μιας και τα playoff ξεκινούν σε μια εβδομάδα. Από εκεί και πέρα όμως η νοοτροπία που έδειξε η Ένωση σε αυτό το ματς ήταν πολύ κακή, καθώς η αδιαφορία της, οδήγησε σε μια ήττα στα όρια του διασυρμού. Γενικά η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη και υπάρχουν ελαφρυντικά για αρκετά πράγματα, αλλά η χθεσινή εμφάνιση, χαλάει την εικόνα που έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι παίκτες με τις πολλές υπερβάσεις φέτος. Το κλείνουμε εδώ και ας ελπίσουμε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή και πάμε στα πιο σοβαρά.

Ανησυχητικά μηνύματα

Μετά τον αγώνα με το Περιστέρι, είχα γράψει, ότι κάποια πράγματα σαν να έχουν χαλάσει την «χημεία» και η ομάδα φαίνεται μπερδεμένη, αλλά θεωρούσα ότι ήταν λόγω την επανένταξης του Ανγκόλα. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά η ΑΕΚ φαίνεται εντελώς απορυθμισμένη από την διακοπή και μετά. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν 2 βασικοί λόγοι.

Πρώτον, η επιστροφή του Ανγκόλα, που θέλοντας να ξαναβρεί τον ρυθμό του, έχει μπει σε ένα ροτέισον που είχε βρει τις ισορροπίες του και το έχει διαταράξει. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα αν ο Ανγκόλα ήταν ο παίκτης που θαυμάσαμε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο Κολομβιανός παρουσιάζεται αγνώριστος σε όλα τα επίπεδα και είναι αρνητικός παράγοντας για την ομάδα. Στα 3 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί από την επιστροφή του, έχει 2/21 σουτ και από αυτά 1/14 τρίποντα. Ακόμα και την έκρηξη που είχε στο πρώτο βήμα και την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός, φαίνεται ότι δεν την έχει βρει ακόμα, με αποτέλεσμα να βρίσκει τοίχο, παίρνοντας κακά ποιοτικά σουτ. Φυσικά ο χρόνος αποχής του αλλά και η φύση αυτού που έπαθε δικαιολογεί απόλυτα την κακή κατάσταση του, απλά η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη εδώ και τώρα αν θέλει να προχωρήσει στα playoff.

Δεύτερον, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι κατά την διάρκεια της διακοπής, ο Κούρο Σεγκούρα προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και να τον πάει πιο κοντά στην δική του φιλοσοφία. Αυτό σημαίνει πιο πολύ πικ εν ρολ, μεγαλύτερη χρησιμοποίηση καθαρού πενταριού και αρκετά καινούργια plays κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν για το πικ εν ρολ μπορεί να πει κάποιος ότι είναι λογικό, έχοντας τον Κολόμ να θέλει να τον εκμεταλλευτεί περισσότερο, για αυτό άλλωστε κάνει και τόσο καλά παιχνίδια τελευταία, για τα άλλα δύο ο Ισπανός παίρνει ένα ρίσκο.

Να αλλάξει τον χαρακτήρα και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες που τα λάθη δεν διορθώνονται. Δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό, μπορεί σε μια εβδομάδα να τρίβουμε τα μάτια μας, αλλά τα μηνύματα από τους 2 τελευταίους αγώνες είναι ανησυχητικά. Βάζω και τον αγώνα με το Περιστέρι γιατί παρόλο που κέρδισε η ΑΕΚ, δεν έπαιξε καλό μπάσκετ. Δείχνει σαν να προσπαθεί να παίξει κάτι και δεν της βγαίνει. Ας ελπίσουμε ότι όταν πρέπει θα εμφανιστεί μια καλύτερη ΑΕΚ, που θα έχει συγκεκριμένη στόχευση στο παιχνίδι της.

Και τώρα Προμηθέας

Θαρρείς ότι το ζευγάρι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα έχει γίνει πλέον συνήθεια αφού κάθε χρόνο σχεδόν βρίσκουν ο ένας τον άλλο. Αυτήν την φορά η Ένωση θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και το πάνω χέρι αλλά χρειάζεται προσοχή. Να πω την αλήθεια μου, προτιμούσα τον Άρη αλλά πήγε και αυτοκτόνησε μόνος του στην Πάτρα. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα της Πάτρας μπορεί να κάνει κινήσεις της τελευταίας στιγμής και να ενισχυθεί με παίκτες όπως ο Φόστερ για αρχή, αλλά και η επιστροφή του Μάκη Γιατρά.

Ο προπονητής του Προμηθέα, ξέρει τα κατατόπια, γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον και θα την μαζέψει την ομάδα του. Μην ξεχνάμε ότι ο Προμηθέας έχει ποιοτικούς παίκτες που με τις συνεχείς αλλαγές που έκανε φέτος, δεν απέδωσαν σύμφωνα με τα στάνταρ τους. Θα είναι μια πολύ δύσκολη μάχη, γιατί δεν ξέρουμε και ποια θα είναι η εικόνα της ΑΕΚ, αυτή των τελευταίων εβδομάδων ή αυτή πριν την διακοπή. Θα μάθουμε σε μια εβδομάδα που θα ξεκινήσουν τα playoff.

ΥΓ. Παικταρά Ράουτινς, να ήσουνα 3-4 χρόνια μικρότερος.

ΥΓ2. Θυμάμαι πέρσι, όταν έφυγε ο Ρογκαβόπουλος, που πολλοί έλεγαν πως τον κακομεταχειρίστηκε η ΑΕΚ, πώς έφταιγε ο Παπαθεοδώρου που δεν έπαιζε πολύ και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Φέτος τι έγινε ρε παιδιά που πήγε στην «ομάδα-πρότυπο» που «αναδεικνύει» νέους παίκτες; Γιατί βρίσκεται εκτός ομάδας και παρόλο που έχει τριετές συμβόλαιο θα αποχωρήσει μόλις τελειώσει η σεζόν; Η απάντηση είναι αυτή που γράφαμε και πέρσι, εκτός από καλός παίκτης, πρέπει να έχεις και τα μυαλά στο κεφάλι σου.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X