ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ - Δεν είστε για τίποτα, ξεφτιλίζετε την ΑΕΚ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ - Δεν είστε για τίποτα, ξεφτιλίζετε την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ανίκανη και λίγη η ΑΕΚ ακόμα σε ματς που προηγήθηκε με δύο γκολάρες του Λιβάι, βρήκε ακόμα έναν τρόπο να τρελάνει τον κόσμο και έχασε με 3-2 από τον Αρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πραγματικό. Αυτή η ΑΕΚ είναι ανίκανη ακόμα και για τον πιο μικρό στόχο. Είναι τόσο ελάχιστη και κωμική ομάδα, που δεν μπορούσε να διατηρήσει προβάδισμα ακόμα και δύο τερμάτων. Σε μια βραδιά αγωνιστικού εξευτελισμού, η ΑΕΚ δέχτηκε απόλυτη ανατροπή από τον Αρη και ηττήθηκε με 3-2, λέγοντας οδυνηρό αντίο ακόμα και στον τελευταίο στόχο που θα μπορούσε να έχει για αυτήν την εφιαλτική σεζόν.

Η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει το ματς και δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το να παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει από το ξεκίνημα. Ετσι, ο Οφρυδόπουλος ξεκίνησε με την ίδια 11άδα που έπαιξε και την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, κρατώντας τον Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας και βάζοντας τον Μάνταλο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, μαζί με τους Σιμάνσκι και Κριχόβιακ. Η διαφοροποίηση αφορούσε μόνο το ρόλο του Λιβάι, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης με τον Αμραμπατ δεξιά.

Η ευκαιρία του Λιβάι

Εξ αρχής, φαινόταν μέσα στο γήπεδο πως η ΑΕΚ ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Είχε καταφέρει να ασφαλίσει την άμυνα της και να κρατήσει μακριά την επικίνδυνη τετράδα του Αρη, που δεν έκανε καν τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίωρο. Σταδιακά, η Ενωση αύξανε την πίεση της και έψαχνε το γκολ. Εκεί ήταν και η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ, όταν ο Ρότα έκλεψε την μπάλα, έκανε την κίνηση και έδωσε χώρο στον Κριχόβιακ, γύρισε στο σωστό σημείο, αλλά ο Λιβάι ξόδεψε απίστευτη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ είχε κατοχή της μπάλας, δύο ακόμα φάσεις με σουτ των Σιμάνσκι και Τσούμπερ. Θα μπορούσε να κερδίσει και πέναλτι ξανά σε προσπάθεια του Ελβετού που σταμάτησε στο χέρι του Φαμπιάνο, αλλά δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανάλυση της φάσης. Το χειρότερο ήταν, ότι η απώλεια της κλασικής ευκαιρίας από τον Γκαρσία άλλαξε το ρυθμό του ματς. Μετά από την ευκαιρία ο Αρης πίεσε πιο ψηλά, μπλόκαρε η ΑΕΚ την καλή κυκλοφορία που είχε μέχρι τότε. Ο Αρης έκανε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις, αλλά εκεί η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ.

Η έκρηξη του Λιβάι

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να βρει την αυτοκυριαρχία της. Να παίξει με συγκέντρωση και σίγουρες πάσες, που θα μπορούσαν να την κάνουν ξανά αφεντικό του ματς. Και εκεί ήρθε η έκρηξη της ΑΕΚ, με τον Λιβάι να γίνεται μεγάλος πρωταγωνιστής. Μέσα σε πέντε λεπτά, με δύο γκολάρες ο Λιβάι έβαλε όλο τον Αρη στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ προκαλώντας αμόκ στην εξέδρα που αντέδρασε με αλήτικες συμπεριφορές και αντικείμενα που βρήκαν στο κεφάλι τον Ρότα!

Αρχικά στο 53’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ο Χατζισαφί σέρβιρε στην περιοχή, ο Λιβάι με το κορμί του έβγαλε νοκ άουτ τον Εμπακατά και με τρομερό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Κουέστα. Ο Αρης ήταν σε πανικό και η ΑΕΚ δεν άφησε την ευκαιρία. Νέα επίθεση στο 58’, ο Τσούμπερ βγήκε από αριστερά και σέρβιρε στον Λιβάι, που μπορεί να απέκρουσε την κεφαλιά του ο Κουέστα, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0, έστω και εάν προσωρινά ο επόπτης είχε υποδείξει οφσάιντ.

Ο Αρης έψαξε τρόπο αντίδρασης με τον Μπούργος να κάνει τριπλή αλλαγή. Η πίεση του Αρη έφερε λάθος, ο Ρότα έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγουν μπροστά. Σε φάση διαρκείας, ο Ματίγια σούταρε από τη γωνία της μικρής περιοχής, ο Χατζισαφί έβαλε με αυτοθυσία το κορμί του και σταμάτησε την μπάλα. Ο Μάντεν και ο βοηθός ανακάλυψαν πέναλτι, αλλά ευτυχώς με την παρέμβαση του VAR αποκαταστάθηκε το λάθος.

Κατάρρευση της ΑΕΚ

Ωστόσο, όλη αυτή η αναμπουμπούλα συνέβαλε για να ηρεμήσει η ΑΕΚ και να βρει ξανά τη συγκέντρωση της. Η Ενωση έπαιζε με ηρεμία, δεν «μάσησε» από το σκληρό παιχνίδι του Αρη και είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, ψάχνοντας και την ευκαιρία να εκδηλώσει κάποια γρήγορη αντεπίθεση. Το παιχνίδι πήγαινε σβηστά, αλλά μια στιγμιαία αδράνεια έδωσε την ευκαιρία στον Αρη να μπει στο παιχνίδι με σουτ του Πάλμα μέσα από την περιοχή, όπου η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει (78’).

Ο Οφρυδόπουλος αντέδρασε άμεσα, καθώς είχε επέλθει και κόπωση στην ομάδα. Η πρώτη κίνηση ήρθε με την είσοδο του Μοχαμάντι αντί του Μάνταλου και ταυτόχρονη μετατόπιση του Χατζισαφί στο πλευρό του Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή. Ο Αρης πίεζε και είχε πλέον ψυχολογία. Ο Στάνκοβιτς έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ κατέρρευσε στο 86’, δεν μπόρεσε να απομακρύνει σε διαδοχικές κεφαλιές των Φαμπιάνο και Μπράμπετς και ο Μαντσίνι από κοντά ισοφάρισε. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς, ο Οφρυδόπουλος έριξε τον Αραούχο και τον Ανσαριφάρντ, αλλά στην άδεια άμυνα ήρθε και το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Ματέο Γκαρσία.

Άρης – ΑΕΚ 3-2

Δείτε πως σχολίασε και μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Αρης (Χ. Μπούργος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (62’ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μαντσίνι (88’ Γκάμα), Μπερτόλιο (62’ Γκαρσία), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα), Καμαρά (90’+ Δεληζήσης)

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (88’ Αραούχο), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82’ Μοχαμάντι), Αμραμπατ, Τσούμπερ (90’+ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία

Ο Μάντεν χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ματίγια (52’) – Κριχόβιακ (52΄), Αμραμπατ (57’), Μάνταλο (66’) και τους Παναγιώτη Κονέ και Τόλη Τερζή του Αρη για την ένταση που είχαν στο ημίχρονο.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X