ΑΕΚ: Θέμα και στη Γερμανία η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλέξη Αλβανό

ΑΕΚ: Θέμα και στη Γερμανία η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλέξη Αλβανό
Photo Credits: INTIME

Το Γερμανικό Handball World έκανε εκτενή αναφορά στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στην ΑΕΚ έκανε αίσθηση και στο εξωτερικό.

Tο Γερμανικό και πολύ γνωστό σάιτ Handball World έκανε εκτενή αναφορά στο «διαζύγιο» με τον Δημήτρη Δημητρούλια αλλά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλέξη Αλβανό οποίος είναι πολύ γνωστός στην Γερμανία αφού έπαιξε εκεί για οκτώ χρόνια σε πέντε διαφορετικές ομάδες.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και άλλη μια ήττα στον πρώτο τελικό για το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ Αθηνών χώρισε τους δρόμους της με τον προπονητή Δημητρούλια.  Διάδοχός του θα είναι ο πρώην επαγγελματίας της Bundesliga, Αλέξης Αλβάνος, όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ιστοσελίδα του. Ο  Δημήτρης Δημητρούλιας απολύθηκε αμέσως μετά το 26-29 της ΑΕΚ Αθηνών στο πρώτο παιχνίδι της τελικής σειράς με τον Ολυμπιακό.  Ο σύλλογος επιβεβαίωσε επίσημα τον χωρισμό από τον Δημήτρη Δημητρούλια αυτό το Σάββατο: «Η οικογένεια της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του». Ο διάδοχός του παρουσιάστηκε λίγο αργότερα: «Ο Αλέξης Αλβανός αναλαμβάνει την ομάδα στα μέσα των τελικών. Ένας από τους καλύτερους αθλητές στην ιστορία του αθλητισμού στη χώρα μας και  προπονητής της ομάδων της ακαδημίας μας αναλαμβάνει προπονητής της ανδρικής ομάδας», ανέφερε ο Ελληνικός σύλλογος. Ο Αλέξης Αλβανός είναι βοηθός προπονητή από το 2019 και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας της ΑΕΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας 2020 και το τρεμπλ το 2021.

Ο Αλβάνος έπαιξε στη Handball Bundesliga με τη VfL Gummersbach, την HSG Wetzlar και προσωρινά με τη Rhein-Neckar Löwen. Έπαιξε επίσης για τους TuS Nettelstedt-Lübbecke και HBW Balingen-Weilstetten πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Εκεί κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2012/13 και κατέκτησε το κύπελλο -όπως και το 2017/2018. Μετά από μια τελευταία σεζόν ως παίκτης στην ΑΕΚ, είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου από το 2019.»

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μετά από την 3ετία του στον Πανελλήνιο ο Αλέξης Αλβανός έπαιξε στην Γερμανία στους εξής συλλόγους:

HBW Balingen-W. 2011 – 2012

TuS N-Lübbecke    2009 – 2011

Ράιν-Νέκαρ Λόουεν 2009 – 2009

VfL Gummersbach 2006 – 2009

HSG Wetzlar 5  2004 – 2006

ΑΕΚ: Θέμα και στη Γερμανία η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλέξη Αλβανό

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X