«Κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης»: Ο Σ. Λαβρόφ προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας (VIDEO)

«Κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης»: Ο Σ. Λαβρόφ προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO «στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ και προειδοποίησε ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση τη Δευτέρα, επισήμανε ότι η Μόσχα θεωρεί τα “δυτικά όπλα” θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία διά αντιπροσώπου και εξοπλίζει αυτόν τον αντιπρόσωπο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», πρόσθεσε.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε πραγματική και σοβαρή την πυρηνική απειλή, επισήμανε όμως ότι η Ρωσία επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων,

Τόνισε παράλληλα ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, κατηγόρησε ωστόσο τον Ουκρανό πρόεδρο, έναν πρώην ηθοποιό που εξελέγη το 2019, ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται. «Είναι καλός ηθοποιός (…) αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.

«Η καλή θέληση έχει και τα όριά της. Και αν δεν είναι αμοιβαία, δεν συμβάλλει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», είπε ο Λαβρόφ. «Αλλά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την ομάδα (που επέλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Η «κατάσταση» στην Ουκρανία θα λήξει με μια συνθήκη, όμως το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο στρατιωτικό πεδίο, κατέληξε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Απαντώντας στον Ρώσο ομόλογό του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούλεμπα υποστήριξε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ επιχειρεί να «φοβίσει τον κόσμο για να μην υποστηρίξει την Ουκρανία».


AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X