Ο σωστός τρόπος αυτή την φορά
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τη διαδικασία να βρει προπονητή η ΑΕΚ και πως (επιτέλους) άλλαξε ρότα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε φορά πρέπει να μετράμε τα δεδομένα και να εκτιμούμε τις καταστάσεις διαφορετικά. Δεν μπαίνουν όλα στην χύτρα και… τέλος βγαίνει ένα πόρισμα. Η ΑΕΚ έχει γνωστά προβλήματα και μέσα από την φετινή χρονιά γιγαντώθηκαν. Επίσης, στο enwsi.gr και μέσα από κάθε blog αρθρογράφου, αλλά και από τα ρεπορτάζ μας έχουν καταγραφεί τα πάντα. Από εκεί και πέρα ο κάθε αναγνώστης βγάζει τα συμπεράσματα του και έτσι μπορούμε να συζητούμε, να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε. Ολα όμως είναι πάνω στο τραπέζι και αυτό να ξέρετε δεν είναι πάντα δεδομένο και εύκολο.

Στο τωρινό στάδιο της διαδικασίας για ανεύρεση προπονητή, η ΑΕΚ… επιτέλους το κάνει με τον σωστό τρόπο. Ξεδιάλεξε 5-6 υποψηφίους, μίλησε μαζί τους, έκανε προσωπικές επαφές και συνεντεύξεις και έχοντας πια όλα τα δεδομένα στο τραπέζι καλείται να επιλέξει ποιός θα πάρει τη δουλειά.

Το καλό και το κακό

Το ανησυχητικό είναι ότι οι υποψήφιοι είναι προπονητές με διαφορετικές φιλοσοφίες και στοιχεία. Άρα απουσιάζει το ξεκάθαρο πλάνο από πλευράς ΑΕΚ. Το σωστό πάντως αυτή την φορά είναι ο τρόπος και η διαδικασία και είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Όχι δεν είναι εγγύηση επιτυχίας όλο αυτό, αλλά πηγαίνοντας από τον σωστό δρόμο έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις εκεί που θες. Την γνώμη μου για τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ, την ξέρετε καλά. Και αυτοί. Δεν αλλάζει με όσα έχουν δει τα μάτια μας μέχρι σήμερα. Όμως θα ήταν άδικο να μην καταγράψουμε το σωστό. Για αυτό και τόσο καιρό δικαίως τους κριτικάρουμε αυστηρά, με αποτέλεσμα αυτά τα ίδια στελέχη να αντιδρούν σε όλο αυτό. Αυτό το αφήνουμε στην άκρη.

Ο σωστός τρόπος αυτή την φορά

Η ανάλυση για ΑΕΚ – Αλμέιδα

Για να είμαστε σοβαροί και απόλυτα σωστοί, πχ κανείς δεν ξέρει τον προπονητή Αλμέιδα που έχει το προβάδισμα για την θέση στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ. Όποιος τον αποθεώνει επειδή ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής κάποτε ή τον αποδομεί επειδή στην τελευταία του ομάδα τα πήγε χάλια και δεν έχει εμπειρία από την Ευρώπη, δεν μιλά ποδοσφαιρικά, αλλά… καφενειακά. Εφόσον δεν έχω εικόνα του και παραστάσεις από τη δουλειά του, δεν μπορώ να ξέρω. Καταγράφω συν και πλην.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ οφείλουν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον προπονητή-άνθρωπο και να αποφασίσουν ορθά. Εμείς όταν δούμε θα κρίνουμε. Τώρα… κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αν κάνει ή δεν κάνει, ή παίζουμε «παιχνίδια» της κάθε πλευράς. Το ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε επίπεδα που χρειάζεται γνώση, εμπειρία και να είσαι μέσα στις εξελίξεις ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται απλά η διάθεση ή να είσαι «καλό παιδί» ή και «πονηρός».

Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε μία πολύ σοβαρή δουλειά πια, που απλώνεται σε πολλές περισσότερες ειδικότητες από το «έχει παίξει ποδόσφαιρο». Και επειδή φτάνει η στιγμή της απόφασης για προπονητή, εμένα θα μου αρκεί, να τον θέλει πραγματικά η ΑΕΚ, να τον εμπιστεύεται και να τον στηρίζει ως οργανισμός και όχι μεμονωμένα κάποιοι και ο ίδιος ο προπονητής να μην κάνει ούτε βήμα σε όσα πιστεύει ότι του χρειάζονται για να πετύχει.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X