Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Πιθανόν να έχουμε κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά και στην Ελλάδα»

Τραγωδία στην Κόρινθο: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 14χρονο - Τον εγκατέλειψε ο οδηγός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν κρούσματα της οξείας ηπατίτιδας που χτυπά τα παιδιά και στη χώρα μας, άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως είναι «πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί και στη χώρα μας». Το πιθανό κρούσμα ελέγχεται για τον αδενοϊό, ο οποίος πιθανολογείται ότι ευθύνεται για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά σε μια σειρά χωρών του κόσμου. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Σημείωσε ωστόσο, ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα και κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

Στις 5 Απριλίου 2022, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώθηκε για 10 περιπτώσεις σοβαρής οξείς ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά κάτω των 10 ετών, σε περιοχές της κεντρικής Σκωτίας.

Μέχρι την, 21 Απριλίου, 108 κρούσματα έχουν ταυτοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ την Τετάρτη η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι πλέον στη χώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 100 κρούσματα.

Τι είναι η ηπατίτιδα;

Είναι ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του ήπατος.

Συνήθως είναι το αποτέλεσμα μιας ιογενούς λοίμωξης, μπορεί επίσης να προκληθεί από έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών και ορισμένων γενετικών διαταραχών.

Υπάρχουν πέντε κύριοι τύποι ηπατίτιδας που προκαλούνται από συγκεκριμένους ιούς – γνωστούς ως A, B, C, D και E – αλλά κανένας από αυτούς δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει τη φλεγμονή του ήπατος σε αυτά τα παιδιά μέχρι στιγμής.

Ορισμένοι τύποι ηπατίτιδας μπορεί να περάσουν χωρίς σοβαρά προβλήματα, ενώ άλλοι μπορεί να είναι μακροχρόνιες.

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για συμπτώματα όπως ο ίκτερος.

Τα έξι συμπτώματα της ηπατίτιδας

1. Ίκτερος

2. Αλλαγή στο χρώμα τον ούρων και των κοπράνων

3. Κνησμό στο σώμα

4. Πυρετό

5. Ναυτία

6. Πόνο στην κοιλιακή χώρα

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X