«Ζωντανή» η ΑΕΚ για την Ευρώπη, η επίθεση «καθάρισε» (2-3) τον ΠΑΣ Γιάννινα!

«Ζωντανή» η ΑΕΚ για την Ευρώπη, η επίθεση «καθάρισε» (2-3) τον ΠΑΣ Γιάννινα!
Photo Credits: INTIME

Με την επίθεση να πετά «φωτιές», η ΑΕΚ νίκησε και τη θλιβερή άμυνα της και πήρε το πρώτο τρίποντο στα πλέι οφ επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στα Γιάννινα με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να μείνει ζωντανή για την Ευρώπη, επικρατώντας με 3-2 του ΠΑΣ στα Γιάννινα. Επειτα από τις χθεσινές νίκες των Αρη και Παναθηναϊκού και όσα είχαν κάνει οι «κιτρινόμαυροι» από το ξεκίνημα της διαδικασίας, η ΑΕΚ χρειαζόταν οπωσδήποτε το πρώτο της τρίποντο στη διαδικασία των πλέι οφ και το βρήκε χάρη στην εξαιρετική επίθεση της. Απέναντι σε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που ξεχωρίζει για την καλή αμυντική της συνέπεια, η ΑΕΚ βρήκε πολλές φάσεις, σκόραρε τρεις φορές και πανηγύρισε τη νίκη που τη φέρνει ξανά στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Βέβαια, για ακόμα ένα παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν «κούκλα» μπροστά και «πανούκλα» πίσω. Στην παραμικρή πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ έδειχνε έτοιμη να καταρρεύσει. Απίθανα λάθη από τον Μήτογλου, τεράστια προβλήματα σε Χατζισαφί και Ρότα στα άκρα της άμυνας και μια μεσαία γραμμή που κάποια στιγμή δεν υπήρχε, παρά τη μετατροπή του σχηματισμού σε 4-3-3. Και μέσα σε όλα αυτά, ένας εχθρικός Μανούχος που άφηνε το σκληρό παιχνίδι και επέτρεψε στον Περέα να τελειώσει το ματς δίχως κάρτα, αν και μοίραζε ξύλο δεξιά και αριστερά.

Με 4-3-3 και γκολ από τον Κριχόβιακ

Αυτήν τη φορά, ο Οφρυδόπουλος το πήρε απόφαση και το τόλμησε, να διαφοροποιήσει το σχηματισμό της ΑΕΚ. Ετσι, μετά από πολύ καιρό, η Ενωση εμφανίστηκε με διάταξη 4-3-3, έχοντας ως κόφτη τον Σιμάνσκι και τους Κριχόβιακ, Μάνταλο εσωτερικούς μέσους. Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της αρχικής 11άδας, η παρουσία του Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του κάκιστου Μοχαμάντι των τελευταίων αγώνων, αλλά και η επιστροφή του Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας.

Η ΑΕΚ πήρε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Προσπαθούσε να πιέσει σωστά ψηλά και σε μία τέτοια φάση, ο Κριχόβιακ κατέβασε ωραία για τον Μάνταλο, εκείνος πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα για τον Τσούμπερ, που γύρισε στην περιοχή και ο Πολωνός που είχε κάνει την κάθετη κίνηση, εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση της άμυνας του ΠΑΣ και με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν (4’).

Κατέρρευσε στην πρώτη πίεση

Η ΑΕΚ γέμισε αυτοπεποίθηση και αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο, στον τρόπο που αναπτύσσονταν και μπορούσε να φτάνει σε ευκαιρίες. Ο Αραούχο είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν ήταν καθόλου καλός στις τελικές επιλογές του και οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, ο Αργεντινός έφτασε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να κυριαρχεί και να κάνει το παιχνίδι της, αρκούσε μια στιγμή για να αρχίσει πάλι να δείχνει εικόνα κατάρρευσης. Ο Περέα βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τον Ρότα και σέρβιρε στον Σάλιακα, αλλά το γκολ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, επειδή ο Κολομβιανός ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Ωστόσο, μπορεί η ΑΕΚ να απέφυγε την ισοφάριση, αλλά φάνηκε πλέον να μην έχει τρόπο να κρατήσει την μπάλα.

Λύτρωση από τον Ρότα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στα άκρα, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Σάλιακα που δεν μπορούσε να ανακοπεί στο ένας εναντίον ενός από τον Χατζισαφί, ενώ και ο Περέα έκανε θραύση.  Η ΑΕΚ υπέφερε, με τον Μήτογλου αλλού να πατά και αλλού να βρίσκεται και υπήρξε ένα εφιαλτικό 10λεπτο. Σταδιακά, μετά το 35’ η ΑΕΚ άρχισε πάλι να βρίσκει την ηρεμία της και να κερδίζει μέτρα στη μεσαία γραμμή.

Ετσι βγήκαν και οι πρώτες επιθέσεις έπειτα από μεγάλο κενό διάστημα. Ο Λιβάι δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής στη σέντρα του Αραούχο, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ για να πάει ήρεμα στα αποδυτήρια. Ο Τσούμπερ, που είχε πολλές πρωτοβουλίες, αλλά και αρκετές λανθασμένες επιλογές, αυτήν τη φορά επέλεξε σωστά όντας στον άξονα, πέρασε δεξιά στον επερχόμενο Ρότα, που άφησε άγαλμα τον Πίρσμαν και με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0.

Θρίλερ ως το φινάλε

Τα πράγματα έδειχναν να βαίνουν ιδανικά για την ΑΕΚ, αλλά με την ομάδα που υπάρχει φέτος ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ηρεμία στο παιχνίδι και να ελέγχουν το ρυθμό, η ΑΕΚ έμοιαζε όσα πάνε και όσα έρθουν. Και έτσι, δεν άργησε να γίνει η ζημιά. Ο Σάλιακας τρύπησε ξανά την άμυνα της ΑΕΚ από δεξιά, γύρισε παράλληλα μέσα στην περιοχή και όλοι παρακολουθούσαν απλά τον Περέα να σκοράρει από κοντά (52’).

Η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητική και να κάνει τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιεστεί και να κλειστεί στην περιοχή του. Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, πολλές αστοχίες και το ματς πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού. Ωστόσο, αρκούσε μια καλή επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ, για να ξεκλειδώσει η νίκη. Ο Κριχόβιακ πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Λιβάι, εκείνος γύρισε τη σωστή στιγμή στον Αραούχο και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-3 (70’).

Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ έλυσε το γόρδιο δεσμό, καθώς αφ’ ενός γέμισε ξανά με αυτοπεποίθηση και ηρεμία τους «κιτρινόμαυρους», αλλά έκοψε και τα φτερά των γηπεδούχων που κατάλαβαν, ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Ο Μανούχος άφηνε τις «καρμανιόλες» του ΠΑΣ να χτυπούν στο ψαχνό και να προκαλούν εκνευρισμό, αλλά ο Οφρυδόπουλος έριξε στο ματς τον Σιμόες και λίγο μετά τον Σβάρνα (σε σχηματισμό 3-5-2). Αλλά ακόμα και τότε, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τελειώσει το ματς με ηρεμία, καθώς στις καθυστερήσεις ο Περέα νίκησε τον Σβάρνα και έκανε θρίλερ τα τελευταία λεπτά.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (62’ Μέντες Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78’ Κόντε), Περέα

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (78’ Σιμόες), Κριχόβιακ (88’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (83’ Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (88’ Ανσαριφάρντ)

Ο Μανούχο χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γκαρντάφσκι (54’), Σάλιακα (76’) – Μάνταλο (72’).

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X