Ρούσεφ: «Ο Μελισσανίδης ξέρει τι πρέπει να κάνει για να γίνει η ΑΕΚ πρωταθλήτρια»

Ρούσεφ: «Ο Μελισσανίδης ξέρει τι πρέπει να κάνει για να γίνει η ΑΕΚ πρωταθλήτρια»
Photo Credits: INTIME

Ο Ιβάν Ρούσεφ μιλά για τις μέρες του στην ΑΕΚ, την ανυπομονησία για το νέο γήπεδο και το τι πρέπει να κάνει η Ένωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλοί ξέρουν την ατάκα «Ιβάν, ο τρομερός». Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν πως αυτή δημιουργήθηκε για χάρη του Ιβάν Δ΄ Βασίλιεβιτς που ήταν και ο πρώτος Τσάρος του βασιλείου της Ρωσίας στον 15ο αιώνα μ.Χ. Επειτα από αρκετούς αιώνες, οι συγκεκριμένες τρεις λέξεις απέκτησαν ξανά νόημα. Για χάρη του Ιβάν Ρούσεφ, με το «φαρμακερό» αριστερό πόδι που τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες.

Ο 42χρονος πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής ακαδημιών, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών ανακηρύχθηκε ο καλύτερος Νέος ποδοσφαιριστής στην πατρίδα του, γεννημένος στο Μπούργκας της Βουλγαρίας, έφτασε στη χώρα μας σε μικρή ηλικία. Κανείς δεν το περίμενε, ούτε ενδεχομένως και ο ίδιος ότι θα περνούσε μια ολόκληρη ζωή στα ελληνική γήπεδα. Στην ηλικία των 20 όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της εθνικής ελπίδων στην Βουλγαρία, Έλληνας μάνατζερ τον εντόπισε και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα.

Το Αιγάλεω ήταν και ο πρώτος του σύλλογος, με τον οποίο αγωνίστηκε για μισή σεζόν και κατέγραψε 14 συμμετοχές με απολογισμό πέντε τέρματα. Το 2001 Η ΑΕΚ, η οποία παρακολουθούσε την πορεία του, τον έκανε δικό της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, ο Ιβάν Ρούσεφ, άργησε να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» μιας και αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Αθηναϊκό και Απόλλων Σμύρνης. Το 2003 επέστρεψε και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, έχοντας για προπονητές τους Μπάγεβιτς και Σάντος και με απολογισμό 35 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Μιλώντας στο Gazzetta, o Ιβάν Ρούσεφ θυμήθηκε τη μέρα που έφτασε στη χώρα μας για να ενταχθεί στο Αιγάλεω, νοσταλγεί τις παλιές καλές ημέρες με τη φανέλα της ΑΕΚ και μιλάει για την αγάπη που ένιωσε από την πρώτη στιγμή από τους Έλληνες, τα μεγάλα του απωθημένα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πως προέκυψε η προοπτική της Ελλάδας;

«Έπαιζα Εθνική Ελπίδων. Σε έναν αγώνα Βουλγαρία Ουκρανία κάποιοι Έλληνες ατζέντηδες που παρακολουθούσαν τον αγώνα, με είδαν, με ξεχώρισαν και με έφεραν στην Ελλάδα. Ήμουν 20 ετών τότε».

Σου είχε περάσει τότε από το μυαλό ότι θα περάσεις μια ολόκληρη ζωή στην Ελλάδα;

«Όταν ήρθα εδώ δεν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Μετά 22 χρόνια στην Ελλάδα νιώθω και Έλληνας. Μου έδωσε ευκαιρίες αυτή η χώρα, την αγάπησα κι εγώ και πιστεύω την τίμησα. Έχω ελληνική υπηκοότητα πλέον και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».

Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις με μία λέξη την ΑΕΚ ποια θα ήταν;

«Λατρεία…»

«Νοσταλγώ τον σφυγμό του γηπέδου»

Ποιος αγώνας είναι αυτός που θυμάσαι μέχρι σήμερα;

«ΑΕΚ – Ολυμπιακός τη σεζόν 2004/05 με 70.000 ΑΕΚτζήδες στο ΟΑΚΑ. Απερίγραπτο συναίσθημα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Τι σου έχει λείψει από την ΑΕΚ;

«Είμαι πάντα κοντά στην ΑΕΚ. Είμαι στην ομάδα των βετεράνων της ΑΕΚ και δίνουμε αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θυμόμαστε τα παλιά, συζητάμε τα καινούρια. Ωστόσο σαν παίκτης νοσταλγώ τον σφυγμό του γηπέδου. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δίνουν ένα ιδιαίτερο παλμό στον αγώνα και στον μεταδίδουν».

Έζησες από μέσα το εγχείρημα Νικολαΐδη το καλοκαίρι του 2004. Πώς κρίνεις εκείνη την εποχή;

«Από τις καλές εποχές της ΑΕΚ. Είχαμε μέσο όρο 40.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος στήριξε πάρα πολύ την ομάδα. Βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ σταθήκαμε πάρα πολύ άτυχοι με αποτέλεσμα να χάσουμε 1-0 και μαζί και το πρωτάθλημα».

Πως βλέπεις την πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια;

«Μετά το πρωτάθλημα το 2018 δυστυχώς η πορεία είναι φθίνουσα. Πιστεύω όμως ότι ο κύριος Μελισσανίδης ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για την ΑΕΚ και το έχει αποδείξει, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει ώστε να δούμε πάλι την ΑΕΚ πρωταθλήτρια».

«Παίκτες και προπονητές να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας»

Ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζεις από τη φετινή σεζόν της ΑΕΚ;

«Έχει κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ όπως τους Σέρχιο Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία και Στίβεν Τσούμπερ»

Ποιο θεωρείς ότι είναι το λάθος της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια;

«Οι λάθος επιλογές μερικών προπονητών και παικτών. Ελπίζω προσεχώς να μην επαναληφθούν και να επιλεχθούν παίκτες και προπονητές που να μπορούν να σηκώσουν το ειδικό βάρος της φανέλας της ΑΕΚ και της ιστορίας της».

Ποιον θεωρείς ιδανικό για προπονητή στην ΑΕΚ;

«Ακούγονται αρκετά ονόματα. Θα ήθελα έναν προπονητή με εμπειρία ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων υψηλού επιπέδου».

Ανυπομονείς για το νέο γήπεδο;

«Όλοι εμείς οι ΑΕΚτζήδες ανυπομονούμε. Είναι το όνειρό μας «το δικό μας σπίτι». Η «Αγία Σοφία» μας είναι η Ιστορία μας, η δύναμή μας».

Έχεις κάποιο απωθημένο στην καριέρα σου;

«Αγωνίστηκα σε όλες τις εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας παίδων, νέων και ελπίδων, ήμουν και αρχηγός, αλλά δεν αγωνίστηκα στην εθνική ανδρών».

Θα προτιμούσες να παίξεις με την Εθνική Βουλγαρίας, να πάρεις πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ή να παίξεις στην Αγία Σοφιά;

«Παρά το ότι το πρώτο ήταν το απωθημένο μου, θα ήθελα να πάρω το πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Να συνεχίσουν να πιστεύουν στην ομάδα μας. Να είναι δίπλα της όπως είναι, να έχουν ποδοσφαιρικό ήθος και ενωμένοι με κοινό όραμα να καμαρώσουμε την ΑΕΚΑΡΑ μας, πρωταθλήτρια ξανά στο σπίτι μας στην Αγία Σοφιά».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X