Έργο και προπονητή, η πιο συγκροτημένη ΑΕΚ σε ντέρμπι στο Φάληρο

Εικόνες από το Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, η διαχείριση του Οφρυδόπουλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έφυγε από το Καραϊσκάκη χωρίς να χάσει, για πρώτη φορά από εκείνο το κερδισμένο ντέρμπι τίτλου με το γκολ του Γιακουμάκη. Μάλιστα η πραγματικότητα είναι πως από τότε μέχρι και τώρα, η χθεσινή ήταν η πιο συγκροτημένη και πειστική εμφάνιση απ’ όσες έχει κάνει η Ένωση από τότε στο Φάληρο. Και αυτό πιστώνεται φυσικά στους παίκτες, ειδικά στους δυο χαφ, αλλά και στην δουλειά του προπονητή.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος μαζί με τον συνεργάτη του Ηλία Κυριακίδη, το χθεσινό ντέρμπι το δούλεψαν πολύ. Τόσο τακτικά, όσο ακόμα και στο κομμάτι της έντασης που ήθελαν να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σ’ αυτό το ματς. Το δούλεψαν ακόμα και στην ψυχολογία των παικτών, εξ ου και ο σκόρερ αγκάλιασε τον προπονητή μετά το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι.

Η αλήθεια είναι πως ως προς τα πρόσωπα της ενδεκάδας, το αρχικό πλάνο που είχε εκπονήσει ο τεχνικός της ΑΕΚ ήταν διαφορετικό. Αλλά το χάλασε ο… κόβιντ. Όμως ο σχηματισμός, οι ρόλοι και η τακτική, ήταν αυτοί που είχαν δουλευτεί και αφορούσαν και τον τρόπο που η ομάδα θα προσπαθούσε να «μπλοκάρει» τον ΟΣΦΠ αλλά και το άπλωμα του παιχνιδιού για να τον «κτυπήσει». Και στο μεγαλύτερο κομμάτι του χθεσινού ματς, το πλάνο αυτό βγήκε. Χάλασε όμως από τα ατομικά λάθη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς περισσότερη κατοχή από τον αντίπαλο και είχε και ευκαιρίες καθαρές για να σκοράρει. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο, η γκρίνια και η δυσφορία από την εξέδρα προς την ομάδα του Ολυμπιακού, ξεκίνησε όταν η μπάλα κυκλοφορούσε πίσω από την σέντρα, διότι δεν υπήρχαν ανοικτή χώροι για να πάει μπροστά. Ενώ η αλλαγή του Μάνταλου είχε συγκεκριμένη τακτική στόχευση που πήγαινε ακόμα και μέχρι την αλλαγή του σχηματισμού σε 4-3-3, όπως έγινε στα τελευταία λεπτά.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X