Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις για τον Κριχόβιακ, βρίσκεις τον Κονέ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις για τον Κριχόβιακ, βρίσκεις τον Κονέ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την σπουδαία μεταγραφική επιτυχία της ΑΕΚ και πως αυτή συνδέεται με τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου, είχα σημειώσει ότι οι αλλαγές των «ανίκανων» όπως το οργανωμένο κίνημα φίλων της ΑΕΚ τους χαρακτήρισε και απαίτησε, είναι μια διαδικασία που στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη ενδέχεται να έχει πολύ διαφορετική ερμηνεία από αυτή που δίνει ο μέσος οπαδός. Συγκεκριμένα είχα γράψει: «ο κόσμος αντιδρά και περιμένει αλλαγές, το οπαδικό κίνημα απαίτησε να φύγουν οι ανίκανοι, ποιοι είναι όμως αυτοί και από ποιον προσδιορίζονται ως τέτοιοι; Συμμερίζεται ο Μελισσανίδης που αποφασίζει αυτή την άποψη, ή μήπως στη δική του σκέψη υπάρχουν στελέχη τα οποία αδικούνται από αυτή την προσέγγιση;».

Σκαλίζοντας λοιπόν την υπόθεση Κριχόβιακ, το γιατί, πότε, ποιοι και με ποιο τρόπο τον προσέγγισαν, χτύπησα αρκετές πόρτες, εντός κι εκτός Ελλάδας. Όποια ρεπορταζιακή πέτρα κι αν σήκωσα, θα το πω χωρίς την παραμικρή υπερβολή κι επειδή η αλήθεια πρέπει να σημειώνεται και να αναδεικνύεται, από κάτω της υπήρχε μόνο ένα όνομα: Παναγιώτης Κονέ. Αυτός κινήθηκε για να μάθει, αυτός έκανε τις επαφές, αυτός μίλησε με τους εκπροσώπους και τον παίκτη. Όταν από 5-6 διαφορετικές και μη συσχετιζόμενες -τουλάχιστον όχι απόλυτα- πλευρές και πηγές ακούς το ίδιο όνομα, δε γίνεται να το προσπεράσεις, να μην το αναφέρεις.

Στο σημείο αυτό λοιπόν, κάνω ένα μικρό πέρασμα από την πρώτη παράγραφο του κειμένου για να επισημάνω και πάλι το εξής. Έχει σημασία το ποιοι εκ των υπαρχόντων στελεχών έχουν κάνει «κλικ» στον Μελισσανίδη και ποιοι όχι. Ποιοι ενδεχομένως αδικούνται από το γενικότερο ανάθεμα και ποιοι αξίζουν τη στήριξη και την παραμονή στο σχήμα της επόμενης μέρας. Κι επειδή αντίστοιχα καλό feedback εισέπραττα για τον Κονέ και κατά τη διάρκεια της υπόθεσης Τσούμπερ, αναγνωρίζω έναν επιπρόσθετο λόγο που να δικαιολογεί την ύπαρξή του και στην επόμενη ημέρα.

Μπήκε στη δουλειά, δίχως εμπειρία και σωστή στήριξη

Ασφαλώς και δε γίνεται να μην του καταλογίζονται ευθύνες για το χάος των μεταγραφικών ανεξήγητων του Ιανουαρίου. Για το πως δηλαδή η ΑΕΚ από την αναζήτηση 5 μηνών για να φέρει έναν παίκτη της προκοπής στη θέση «6», οδηγήθηκε να πάρει έναν που παίζει στο «8», τον οποίο αρχικά είχε προσπεράσει και τον οποίο ενδεχομένως να μη δούμε καθόλου φέτος όπως πάει η δουλειά. Στον Φράνσον αναφέρομαι. Πως είναι δυνατόν να είσαι τεχνικός διευθυντής και να μη φέρεις ευθύνη γι αυτό; Κι εδώ βέβαια «σκαλίζοντας», μαθαίνεις ότι η εμμονή και επιμονή στην αδιέξοδη όπως αποδείχτηκε προσπάθεια για τον Ντανίλο Μπαρμπόζα, δεν αποτελούσε δική του προτεραιότητα. Πρέπει να καταγραφεί και να προσμετρηθεί εξίσου στην τελική σούμα.

Όχι, δεν επιδίδομαι σε προσπάθεια να βγάλω λάδι τον Κονέ, επιχειρώ να δω την αλήθεια και στα άσχημα αλλά και στα καλά που γίνονται επί των ημερών του στην ΑΕΚ. Σε ένα πόστο που δεν γνώριζε και στο οποίο ενεργοποιήθηκε δίχως να έχει την απαιτούμενη στήριξη, χωρίς το σωστό πρόσωπο δίπλα του για να τον κατευθύνει. Θεωρώ ότι ακόμα δεν υπάρχει τέτοιος και πιστεύω ότι με έναν επικεφαλής όλης της οργάνωσης, πιο έμπειρο και αποτελεσματικό, ο Κονέ θα απέφευγε και σημαντικά λάθη, όπως εκείνο του Νταντσένκο τον Ιανουάριο του 2021. Γι αυτό και από όσους συνθέτουν τώρα τη στελεχιακή παρέα, πιστεύω ότι αν αξίζει κάποιος να μείνει, είναι αυτός.

Ναι, ο Μελισσανίδης έδωσε το χρήμα και άνοιξε το δρόμο, προφανώς σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και πάλι το καλοκαίρι από τη δική του επιθυμία να δαπανήσει πολλά περισσότερα για να τον πείσει να μείνει, εφόσον ασφαλώς υπάρξουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις με βασικότερη όλων το να μείνει ελεύθερος από την Κρασνοντάρ. Αν τελικά αυτό συμβεί όμως, τον πιο κομβικό ρόλο θα έχει διαδραματίσει ο άνθρωπος που χειρίστηκε την υπόθεση και πρωτοστάτησε στις επαφές. Όποιος ρωτήθηκε και δίνοντας βάση περισσότερο στο εξωτερικό και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, έλεγε Κονέ.

Η σωστή στελέχωση παραμένει αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο

Τίποτα από όλα τα προαναφερθέντα βέβαια δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τα λάθη που έχουν γίνει και είναι ομολογουμένως σημαντικά. Επειδή όμως τελευταία βλέπουμε και μια κανονικότητα στο γήπεδο, ίσως αναθεωρήσουμε και για παίκτες που επίσης αποκτήθηκαν με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά δεν είχαν ποτέ τη σωστή κατεύθυνση από τον πάγκο. Ο Μισελέν της Λεωφόρου, μπορεί να είναι μια τέτοια περίπτωση.

Για να γίνουν ωστόσο πιο εύστοχες κινήσεις και να υποστηριχθεί καλύτερα ένα πλάνο αντεπίθεσης εντός του νέου γηπέδου, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο, πάνω από όλους, το οποίο θα εμπνέει περισσότερη σιγουριά, θα διαθέτει καλύτερες διασυνδέσεις και θα οδηγεί τους υπόλοιπους -συμπεριλαμβανομένου του Κονέ σε έναν πιο δεύτερο, υποστηρικτικό ρόλο- σε δρόμους μεγαλύτερης ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Αυτόν που θα αποτρέψει το club από τα να «λασπώνει» σε ιστορίες μηνών δίχως αποτέλεσμα, εκείνον που θα μπορεί να διαχειριστεί πολλές υποθέσεις ταυτόχρονα, έχοντας παράλληλα έτοιμο το plan b για κάθε μία από αυτές. Δεν υπάρχει τέτοιος στην ΑΕΚ, ούτε θα μπω σε ονοματολογία για το ποιος θα μπορούσε να είναι. Αυτό είναι θέμα Μελισσανίδη.

Πρέπει να τον βρει όμως, πρέπει να εντοπίσει εκείνον που θα είναι περισσότερο ενεργός και στις πωλήσεις, που θα ανοίξει ισχυρές μανατζετικές πόρτες για να τις βάλει σε μια σειρά, διότι θα πρέπει να γίνουν και τέτοιες. Ναι, να έχουμε τον Λιβάι Γκαρσία και στην «Αγιά Σοφιά», γιατί όμως να μην υπάρχει και η επιλογή της πώλησής τους με 10 εκατ., ευρώ; Ποιος θα βάλει την ΑΕΚ σε ένα τέτοιο κανάλι, ώστε να μην περιμένει μια ουρανοκατέβατη προσφορά που το πιθανότερο είναι, δίχως την απαραίτητη μεσολάβηση, να μην έρθει;

Κάθε μεμονωμένη επιτυχία, ειδικά όταν ακόμα έχει μικρό ορίζοντα όπως αυτή του Κριχόβιακ, δεν πρέπει να ξεγελά. Το μόνιμο λάθος της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, είναι η συντήρηση των πολλών διαδοχικών, ίδιων, επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων κάτω από το χαλί. Έχει φουσκώσει τόσο πολύ πια, δε γίνεται να μη το βλέπουν…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X