Ντέμη μήπως να τους πούμε και μπράβο;

Ντέμη μήπως να τους πούμε και μπράβο;
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει όλα όσα είπε ο Νικολαΐδης στην εκπομπή του στη Nova για την ΑΕΚ και τους παίκτες της...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρακολούθησα δύο φορές όλα όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης για τους παίκτες της ΑΕΚ στην προ ημερών εκπομπή του στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Δεν διάβασα απλά τις δηλώσεις του γιατί μπορεί στην απομαγνητοφώνηση κάτι να χάθηκε, ή να είχε μείνει εκτός κειμένου και δεν ήθελα να είμαι άδικος.

Καταρχάς ξεκαθαρίζω γιατί θα βρεθούν πολλοί καλοθελητές που θα επιδιώξουν να γράψουν διάφορα, ότι τον θεωρώ ως έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είπε λοιπόν ο Ντέμης με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που… τόλμησαν να βάλουν στο κάδρο των ευθυνών και τους παίκτες και τους ζητούσαν να αναλάβουν τις δικές τους; Ότι «οι παίκτες δεν έχουν ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ». Μάλιστα. Τι άλλο είπε; Ότι «πρέπει να τους φέρεσαι καλά για να έχεις απαιτήσεις». Και τι άλλο; Ότι «θέλουν προστασία και να τους φέρονται σα βασιλιάδες». Πολύ ωραία.

Να τα πάρουμε λοιπόν ένα – ένα. Όταν κάποιος κάνει ένα προσωπικό λάθος, έχει κατά συνέπεια και ευθύνη. Άλλοτε μικρή και άλλοτε μεγάλη. Όταν μιλάμε για το λάθος του Μοχαμάντι στην επιστροφή της μπάλας στον Στάνκοβιτς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου έδωσε ασίστ στον Ελ Αραμπί, μιλάμε για ένα προσωπικό λάθος που ενδεχομένως να κόστισε την ήττα στο συγκεκριμένο ματς. Όταν μιλάμε για την αποβολή του ίδιου παίκτη στο ματς με τον Απόλλωνα είναι με δική του ευθύνη, διότι έχει ήδη κάρτα και μαρκάρει, έτσι όπως μάρκαρε στη… σέντρα.

Όταν ο Μάνταλος είναι στο τείχος στο ματς με τον ΠΑΟΚ και κάνει τη μπαλαρίνα και μετά ο Τσιντώτας πάει να αποκρούσει τη μπάλα λες και παίζει μήλα με τους συμμαθητές του στο σχολείο, έχουν ευθύνη για αυτά που κάνουν. Δεν τους χρεώνει κανένας απολύτως την αποτυχία της χρονιάς, αλλά τα λάθη που κάνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αμείβονται πλουσιοπάροχα, όπως συνέβαινε και με τον ίδιο όταν ήταν παίκτης της ΑΕΚ και οφείλουν να μη λειτουργούν σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Ας κάνουν λοιπόν τα βασικά.

Πάμε στο δεύτερο κομμάτι. Από το ρεπορτάζ που κάνω, δεν μου έχει προκύψει πως η διοίκηση δεν φέρεται καλά στους παίκτες της. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω πως γίνεται να έχεις απαιτήσεις από κάποιον που δεν έχει ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. Όταν κάποιος λειτουργεί ξέροντας πως δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, δεν τον νοιάζει και για τις συνέπειες. Όποιες και αν είναι αυτές. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλες τις δουλειές.

Επίσης δε γίνεται από τη μία να παίρνεις όσα λεφτά δεν βγάζει κανένας άλλος εργαζόμενος και να μην έχεις καμία ευθύνη. Ο επαγγελματισμός δεν σταματάει στην πλευρά των ποδοσφαιριστών. Έχουν και υποχρεώσεις. Για παράδειγμα: Δε ζητάει κανένας να βάζει ο Αραούχο ανάποδα ψαλίδια κάθε Κυριακή, αλλά όταν θα χάσει ένα γκολ από το μισό μέτρο σε κενή εστία, ε μία «ευθύνη» θα την έχει αν στραβώσει το αποτέλεσμα. Δε θα φταίει ο… φούφουτος. Δε ζητάει κανένας ο Τσιντώτας να βγάζει σουτ σαν αυτό του Χατζηγιοβάνη αλλά να μη δέχεται γκολ σαν του Κούρτιτς. Και ναι! Όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται. Όπως μπήκε εκείνο με τη Ρεάλ και χάθηκε εκείνο στη Μόσχα.

Είναι όμως άλλο πράγμα να χάνεις ένα ματς από τη Μπαρτσελόνα και άλλο να αποκλείεσαι από το… Χαϊδάρι. Εκτός αν θεωρεί ο κύριος Νικολαΐδης, πως για εκείνον τον αποκλεισμό του 2006, όταν ήταν στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ δεν ευθύνονταν παίκτες όπως οι: Χιώτης, Μόρας Κυριακίδης, Σαπάνης Ντελίμπασιτς, Παπασταθόπουλος, Λαγός, Πλιάτσικας, Καπετάνος, Λάκης και Χετεμάι… Δεν τον θυμάμαι όμως να βγαίνει και να δηλώνει ότι φταίει ο ίδιος… Οι παίκτες έφαγαν τη λέζα και ο Φερέρ!

Και ειδικά για φέτος, δεν υπάρχει ούτε ένας ρεπόρτερ της ΑΕΚ, που να έχει πει ή να έχει γράψει ότι για όλα τα κακά της φετινής απογοητευτικής πορείας βασικός υπεύθυνος είναι ο τάδε. Στον Μελισσανίδη έχει πάει η ευθύνη!

Επίσης καλό θα ήταν να μας πει ο κ. Νικολαΐδης σε ποιον δεν φέρονται καλά και από ποιον δεν θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις. Μήπως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι πληρωμένοι; Μήπως δεν προπονούνται σε ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο; Μήπως τους έχει ταράξει στα πρόστιμα η διοίκηση; Μην τρελαθούμε κιόλας…

Άφησα για το τέλος, το ότι οι παίκτες χρειάζονται προστασία. Πολύ θα ήθελα να μας εξηγήσει τι είδους προστασία χρειάζονται. Μία φορά ήταν έκρυθμο το κλίμα λόγω των αντιδράσεων του κόσμου και την επομένη στα Σπάτα υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κανένας δεν έχει πλησιάσει απειλητικά τους παίκτες. Ακόμα και στο περσινό 1-5 από τον Ολυμπιακό, κανένας δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση εναντίον τους. Μόνο τα άκουσαν στο γήπεδο από αντιπροσωπεία οργανωμένων. Κάτι που έχει συμβεί σε πολλά γήπεδα του εξωτερικού μετά από αδιανόητα στραπάτσα. Μύτη δεν άνοιξε.

Εκτός αν εννοεί ο Ντέμης ότι θα έπρεπε η διοίκηση και ο Τύπος (ειδικά αυτός που είναι φίλα προσκείμενος στην ΑΕΚ) να βγούνε και να τους χειροκροτήσουν και να τους πούνε και μπράβο και από πάνω, που αποκλείστηκαν από κάποια Βελέζ το καλοκαίρι μένοντας εκτός Ευρώπης νωρίτερα από ποτέ, που έμειναν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τον Δεκέμβρη και μετά διασύρθηκαν από τον ΟΦΗ, τον Βόλο, τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και που έχασαν την πρόκριση στο Κύπελλο στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Γιατί; Για να μην τους στεναχωρήσουν και μετά πνίξουν τον πόνο τους στη Μύκονο ή σε κάποιο άλλο εξωτικό μέρος κάνοντας διακοπές.

Sorry αλλά με αυτή τη νοοτροπία και αυτή την ποδοσφαιρική φιλοσοφία δεν πας πουθενά. Το δοκιμάσαμε άλλωστε στο παρελθόν. Θα συμφωνήσω όμως απόλυτα με κάτι άλλο που είπε ο Ντέμης. Ότι αυτούς που δεν σου κάνουν τους αλλάζεις. Και η ΑΕΚ οφείλει να αλλάξει πολλούς που λειτουργούν με τρόπο που μόνο ζημιά κάνουν στην ομάδα.

ΥΓ: Ο Νταμιάν Σιμάνσκι πάντως, στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του, αναγνωρίζει τις ευθύνες του και αυτές των συμπαικτών του για τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Βελέζ το προηγούμενο καλοκαίρι. Ιδού τι είπε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Δεν είχαμε δικαίωμα να αποκλειστούμε».

ΥΓ 2: Τα play off ξεκινάνε την Κυριακή από τη Λεωφόρο. Εκεί όπου επί της ουσίας υπογράφτηκε το «διαζύγιο» με τον Γιαννίκη. Για να δούμε λοιπόν τα χαϊδεμένα των Σπάτων θα βγάλουν αντίδραση; Έχουν το χαρακτήρα και τον εγωισμό να ξεπλύνουν την τριάρα;

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X