ΑΕΚ: Τα χρήματα, οι σκέψεις και οι αποφάσεις για 11 συμβόλαια

ΑΕΚ: Τα χρήματα, οι σκέψεις και οι αποφάσεις για 11 συμβόλαια
Photo Credits: INTIME

Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που θα απασχολήσουν τη διοίκηση της ομάδας, για διαφορετικούς λόγους, αλλά με τον ίδιο προβληματισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν, ώστε η ΑΕΚ να έρθει σε μια κανονικότητα του μεγέθους της, που δεν ξέρεις πραγματικά από που να το πιάσεις. Πέραν των απαραίτητων αλλαγών σε στελεχιακό επίπεδο και την ανάγκη εύρεσης ενός προπονητή που θα μπορεί να κουμαντάρει το καράβι με ασφάλεια και πρόοδο, αποφάσεις πρέπει να παρθούν και για ένα σωρό παίκτες της ομάδας.

Ασφαλώς ο επόμενος τεχνικός θα -πρέπει να- έχει τον τελευταίο λόγο για τους παίκτες που του κάνουν ή όχι.

Ας εξετάσουμε 11 τέτοιες περιπτώσεις:

Στίβεν Τσούμπερ: Για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλλει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Ο Ελβετός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για επιπλέον τρία χρόνια, το οποίο εφόσον επικυρωθεί μέσω της αγοράς του από το γερμανικό σύλλογο, θα έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2025, με ετήσιες αποδοχές στο 1 εκατ. ευρώ. Αυτή ίσως είναι μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητη από το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας.

ΑΕΚ: Τα χρήματα, οι σκέψεις και οι αποφάσεις για 11 συμβόλαια

Ντάρκο Γέβτιτς: Ο έτερος Ελβετός της ομάδας, ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2024. Εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει ότι θέλει να τον αγοράσει, τότε θα πρέπει να καταβάλλει στη ρωσική ομάδα 600.000 ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνηθείσα μεταξύ των δύο ομάδων οψιόν αγοράς. Δεν είναι πολλά τα χρήματα, το θέμα είναι ο τρόπος διαχείρισής του.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα επιχειρήσει να τον επανεντάξει στα αγωνιστικά σχέδια της ομάδας, αν και ο ίδιος παρουσιάζεται εμφανώς απογοητευμένος από τη μεταχείριση που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2023 και θα πρέπει να υπάρξει θεαματική αλλαγή στην εικόνα του ώστε να προκύψουν λόγοι διατήρησής του στο ρόστερ της Ένωσης. Βέβαια, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ο επόμενος προπονητής.

Αντρέ Σιμόες: Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος συμπληρώνει επτά σεζόν παρουσίας στην ομάδα και το συναισθηματικό δέσιμό του με την Ένωση, είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για να το αν θα του γίνει πρόταση παραμονής ή όχι, καθώς μένει ελεύθερος κι έχει ήδη από τον περασμένο Γενάρη, αποκτήσει το δικαίωμα να μιλήσει με άλλους συλλόγους. Ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Τουρκία και Εμιράτα, άρα ίσως να προκύπτουν για εκείνον χρήματα που δύσκολα θα βρει πλέον στην ΑΕΚ.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πέρασε αρκετός χρόνος από εκείνη την επεισοδιακή ανανέωση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2020. Πλέον, ο διεθνής μέσος εισέρχεται στην τελευταία σεζόν της υπάρχουσας συμφωνίας, η οποία εκπνέει το καλοκαίρι του 2023. Άρα θα πρέπει να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων καθώς τον Γενάρη του 2023, ο 24χρονος χαφ αποκτά το δικαίωμα να υπογράψει όπου αλλού επιθυμεί.

ΑΕΚ: Τα χρήματα, οι σκέψεις και οι αποφάσεις για 11 συμβόλαια

Γεβγέν Σάκχοφ: Μένει επίσης ελεύθερος το καλοκαίρι, μετά από μια διετία γεμάτη από προβλήματα, αναποδιές και δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή που βιώνει τώρα με τον πόλεμο στην πατρίδα του. Είναι αλήθεια ότι απέχει σημαντικά από τον ποδοσφαιριστή που ήταν στα καλά χρόνια του στον ΠΑΟΚ και βρίσκεται στην ομάδα σε μια περίοδο που απαιτείται μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση στη μεσαία γραμμή της. Οπότε πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο Ιρανός στράικερ έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, ενώ ήδη κινεί τις διαδικασίες απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο, δεν είναι η θέση ξένου το πρόβλημα όσο οι απαιτήσεις που η ΑΕΚ -πρέπει να- έχει από το δεύτερο επιθετικό της. Αν δηλαδή θεωρείται επαρκής πίσω από τον Αραούχο ή αν η ομάδα πρέπει να βρει έναν άλλον στράικερ που να κοντράρει πιο πολύ τον Αργεντινό για τη θέση του βασικού και να παρέχει περισσότερη ασφάλεια όταν ο ”Τσίνο” θα απουσιάζει, καθώς κάθε σεζόν εμφανίζει κάποια μυικά προβληματάκια.

Κλεμάν Μισελέν: Θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει τον Γενάρη, αν -όπως αποκάλυψε η Equipe- η ΑΕΚ δεν είχε εγείρει υπέρογκες απαιτήσεις (2 εκατ. ευρώ) για την πώλησή του στη Σεντ Ετιέν. Δεν έχει ενθουσιάσει με την παρουσία του, ούτε είναι τυχαίο ότι έχασε τη θέση από τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν ως τρίτη επιλογή, καθώς αρχικά στα αγωνιστικά σχέδια υπολογιζόταν και ο Μιχάλης Μπακάκης. Πριν ο τελευταίος γίνει ένας από τους παίκτες που πλήρωσαν ακαριαία το μάρμαρο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από τη Βελέζ.

Εχσάν Χατζισαφί: Εδώ η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει αν ο Ιρανός -που έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος- της είναι χρήσιμος ως μια εξτρά λύση για διάφορες δουλειές. Σίγουρα η παρουσία του, από τη στιγμή που λογίζεται ως μπακ-απ του Μοχαμάντι, φράζει το δρόμο του Μάριο Μιτάι με την περίπτωση του οποίου η Ένωση πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει καθώς η παρουσία του στην ΑΕΚ Β, δεν δείχνει να τον βοηθά ιδιαίτερα.

ΑΕΚ: Τα χρήματα, οι σκέψεις και οι αποφάσεις για 11 συμβόλαια

Στράτος Σβάρνας – Μιχάλης Μπακάκης: Δεν είναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία, καθώς ο πρώτος υπολογίζεται για τις αποστολές και παίρνει κάποια σκόρπια αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο δεύτερος είναι εντελώς εκτός πλάνων. Δεν παύει όμως να πρόκειται για συμβόλαια που κοστίζουν στην ομάδα και για τα οποία πρέπει να βρεθεί κάποιου είδους λύση.

Πηγή: Sport24

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X