Ο Αραούχο του μπάσκετ και η άρνηση της ΑΕΚ να λυγίσει

Ο Αραούχο του μπάσκετ και η άρνηση της ΑΕΚ να λυγίσει
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για άλλη μια ηρωική νίκη της ΑΕΚ και τον αρχηγό της Δημήτρη Μαυροειδή

Άλλη μια δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ, που καιγόταν για το ροζ φύλλο απέναντι στον Απόλλωνα και τελικά το κατάφερε έστω και με περιπετειώδη τρόπο.

Οι νίκες της Ένωσης φέτος έχουν πάντα κάτι ηρωικό, που τις κάνει μεγαλύτερες από ότι θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες, αλλά φέτος η κανονικότητα είναι μια λέξη που αγνοείται στα πέριξ της μπασκετικής ΑΕΚ. Όχι μόνο λόγω των απίστευτων ατυχιών που έχουν βρει την ομάδα, αλλά και λόγω των εξωαγωνιστικών προβλημάτων που αντί να λύνονται, πληθαίνουν.

Φανταστική ΑΕΚ για 30 λεπτά

Η ΑΕΚ εχθές ήταν πάρα πολύ καλή σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα και θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολύ πιο εύκολα, όμως η έλλειψη προπονήσεων προφανώς κάπου θα φαινόταν και ειδικότερα όταν ο αγώνας θα πήγαινε στο τελευταίο του κομμάτι. Δυστυχώς με όλες αυτές τις απουσίες, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να παίξουν διπλό στην προπόνηση εδώ και 1 μήνα, ενώ για να βγαίνουν στους αριθμούς, παίζει και ο βοηθός του Στέφανου Δέδα, ο Μάριος Μπατής. Καταλαβαίνει κανείς ότι με αυτές τις συνθήκες, να μπορεί να παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου για σχεδόν 30 λεπτά είναι ένα κατόρθωμα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προπονητικό επιτελείο για την δουλειά που κάνει.

Ο κόουτς Βετούλας βοήθησε στο ξεκίνημα, ώστε να βρει ρυθμό η ΑΕΚ ξεκινώντας με δίδυμους πύργους στην πεντάδα του, τον Τσαλμπούρη και τον Μπόγρη. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον αρτίστα Κολόμ να ξανανιώσει νέος και να μας δείξει όλη την γκάμα των πασών του μετά από πικ εν ρολ, διαλύοντας την άμυνα των Πατρινών, χτυπώντας στα αργά πόδια των 2 παικτών.

Η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά, τα ελεύθερα σουτ έμπαιναν και επιθετικά η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Το πρόβλημα ήταν για άλλη μια φορά στην άμυνα, ,αφού η συνύπαρξη των Κολόμ-Παππά δημιουργεί μεγάλα κενά στην περιφέρεια, κάτι που φυσικά γνωρίζουν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές και σημαδεύουν εκεί.

Ο Μαυροειδής άλλαξε το μομέντουμ

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ένωση άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες, τα σουτ δεν έμπαιναν, η κούραση έκανε την εμφάνιση της με τον Χάμερ να μην μπορεί να τρέξει ούτε για να βγει αλλαγή και ο Απόλλωνας για πρώτη φορά πέρασε μπροστά, ελέγχοντας εμφανώς τον ρυθμό του παιχνιδιού που έδειχνε να στραβώνει. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Δέδας έκανε την κίνηση-ματ, ρίχνοντας στο παρκέ τον Δημήτρη Μαυροειδή για να παίξει τα σκάρτα 10 λεπτά που άντεχε, μετά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Τι έκανε σε αυτά τα 10 λεπτά ο αρχηγός; Σκόραρε 7 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασιστ που δημιούργησαν 6 πόντους και συνολικά όση ώρα βρέθηκε στο παρκέ η ΑΕΚ κέρδιζε με +13. Το σημαντικότερο όμως ήταν, ότι ξαναπήρε το μομέντουμ του αγώνα, πάτησε γερά στα πόδια της και έκανε το παιχνίδι της. Σίγουρα στο τέλος υπήρξαν κακές επιλογές που λίγο έλειψε να στοιχίσουν το ματς, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή μετράνε οι νίκες έστω και με μισό πόντο. Ο στόχος είναι να κρατηθεί η ομάδα σε τροχιά πλέι-οφ όσο μπορεί, ώστε να περιμένει τις επιστροφές παικτών που θα την ισχυροποιήσουν στην συνέχεια.

Η επιστροφή του Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς επέστρεψε και αυτός μετά από πολύ καιρό, χωρίς να είναι 100% έτοιμος και έκανε ένα καλό επιθετικά ματς. Αμυντικά είχε τα γνωστά προβλήματα και δέχτηκε αρκετούς πόντους αλλά τουλάχιστον τους έβαλε στην επίθεση χωρίς να κάνει κατάχρηση και με σωστές επιλογές. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Αντρέα Πετρόπουλο, που και αυτός όπως ο Μαυροειδής, δεν ήταν για να αγωνιστεί, όμως τα έδωσε όλα και βοήθησε με την πιεστική του άμυνα. Ο Ράουτινς επανεμφανίστηκε και ήταν εκτός ρυθμού, αστοχώντας σε σουτ που βάζει για πλάκα, ενώ και ο Κουζέλογλου ήταν θετικός δίνοντας μάχες στην ρακέτα. Ο Κολόμ έκανε ένα μεγαλειώδες double-double (12 πόντοι-12 ασιστ) δημιουργώντας 24 πόντους για τους συμπαίκτες του, προσφέροντας μερικές φάσεις που δείχνουν το τεράστιο μπασκετικό του IQ. Φυσικά και ο Ίαν Χάμερ για άλλη μια φορά ήταν κορυφαίος, αφού και πάλι έκανε τα πάντα και στις 2 πλευρές του παρκέ με αποτέλεσμα στο τέλος να μην μπορεί να περπατήσει από την κούραση.

Μαυροειδής, ο Αραούχο του μπάσκετ

Ο Μαυροειδής, όπως και ο Αραούχο στο ποδόσφαιρο, συμβολίζουν αυτά που πρέπει να πρεσβεύει η ΑΕΚ. Φυσικά δεν συγκρίνουμε ούτε την ικανότητα τους παικτικά, ούτε το πόσο σημαντικοί είναι στην ομάδα, αλλά την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση που πρέπει να έχει κάποιος που είναι αρχηγός σε αυτήν την ομάδα. Ο Αραούχο το κάνει στο ποδόσφαιρο και αναγνωρίζεται από όλους, ο Μαυροειδής το κάνει στο μπάσκετ και έχει οικουμενική αποδοχή. Παρόλο που δεν βρίσκεται στο πικ της καριέρας του όπως ο Σέρχιο, δεν έχει τον ίδιο κομβικό ρόλο στα πλάνα του προπονητή του, εντούτοις δείχνει σε όλους τι σημαίνει παίζω για την φανέλα, τι σημαίνει μπαίνω μέσα στο παρκέ και δεν υπολογίζω τίποτα.

Δύσκολη η συνέχεια

Η ΑΕΚ με αυτήν την νίκη ανάσανε κάπως στην βαθμολογία αλλά έχει ακόμα πολλή συνέχεια αν θέλει να βρίσκεται στην εξάδα της κανονικής περιόδου. Ακολουθεί το δύσκολο μας με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, μια ομάδα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την ΑΕΚ. Πλέον δεν έχει νόημα να μιλάμε για απουσίες και επιστροφές, γιατί εδώ περιμένουμε τους τραυματίες και τελικά ενεργοί παίκτες πάνε στο νοσοκομείο. Μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούμε ότι φέτος, πολύ δύσκολα θα δούμε την ομάδα πλήρη σε κάποιο αγώνα. Αν γίνει έχει καλώς, αλλά πλέον με αυτά που συμβαίνουν μοιάζει ουτοπικό.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X