Δεν πιστεύουν πια στον Γιαννίκη, αλλά ελπίζουν και να μην καταρρεύσει

Δεν πιστεύουν πια στον Γιαννίκη, αλλά ελπίζουν και να μην καταρρεύσει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη συνέχιση της πορείας με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο καθώς στην ΑΕΚ το τραβάνε μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι από τα παράξενα που συμβαίνουν και θα εξακολουθήσουν να χαρακτηρίζουν την ΑΕΚ έως ότου παρθεί η απόφαση να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, σε δομικές τομές που θα τη βοηθήσουν να αλλάξει φύλλο πορείας. Διατηρεί στο πόστο του έναν προπονητή που πλέον είναι μάλλον ανώφελο να συζητάμε γιατί δεν έχει μέλλον στην ομάδα. Πέραν των όσων κάνει ή δεν κάνει κι έχουν αντίκτυπο στο αγωνιστικό σκέλος, μοιάζει να είναι χαμηλής απήχησης μέσα στο χώρο που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί ως στρατηγός.

Αποφάσισαν οι παίκτες να δειπνήσουν μόνοι τους, δίχως άτομα του προπονητικού επιτελείου ανάμεσά τους. Αυτό από μόνο δεν ακούγεται ευχάριστο. Αν ήταν τα γενέθλια κάποιου κι έστηναν ένα παρτάκι, όπως τότε που προκλήθηκε αρκετός ντόρος με πρωταγωνιστή τον Βράνιες, να το καταλάβω ότι ήθελαν να είναι για την πάρτη τους. Όταν όμως γίνεται μια μάζωξη για να συζητήσουν τι δεν πηγαίνει καλά και σε αυτήν δεν καλείται ο άνθρωπος που τους κατευθύνει από τον πάγκο, προκαλούνται εντυπώσεις τις οποίες αυτή την ώρα, το κλίμα στην ΑΕΚ δεν τις σηκώνει. Και για κακό να μην είναι, σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, να αναζητάς το γιατί.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει την ΑΕΚ όρθια, είναι να βρεθεί ο τρόπος ώστε να μην δούμε και τα χειρότερα που όλοι φοβόμαστε ότι υπάρχουν μπροστά. Ελπίζω να ήταν απλά μια συγκυρία, όχι ένα μήνυμα το οποίο ο καθένας μπορεί να πιάσει και να το χειριστεί ποικιλοτρόπως. Μακάρι να επρόκειτο για μια κίνηση αναγνώρισης των προσωπικών και συνολικών ευθυνών, διατηρώντας τον προπονητή εκτός του κάδρου. Είναι απλά τόσο αρρωστημένη η κατάσταση, που κάθε συμβάν σε οδηγεί αυτόματα στην πιο άσχημη σκέψη. Δυστυχώς…

Ο Γιαννίκης δεν είναι -και δεν πρέπει βασικά να αντιμετωπίζεται ως- persona non grata στην ΑΕΚ. Υπάρχουν άλλοι που ευθύνονται πολύ περισσότερο πριν από εκείνον. Ένας προπονητής που ήρθε από τα Γιάννινα είναι, με μια σεζόν ανόδου από τη Β’ και μια καλούτσικη (και μάλλον υπερτιμημένη με 9 εντός έδρας ήττες) στην Α’. Κάνει αυτά που ξέρει, όσο καταλαβαίνει και μπορεί. Σ’ έναν βαθμό, δεν του χαρίζει και η τύχη ούτε τον πυρετό της.

Το σχέδιο είναι παραμείνει για να κερδηθεί χρόνος

Ο προπονητής έχει «πνιγεί» μέσα στην εσωστρέφεια και στην ηττοπάθεια που είναι μόνιμοι σύντροφοι της ομάδας εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν κατάφερε να το αλλάξει, όμως σίγουρα δεν είναι αυτός ο απόλυτος υπεύθυνος για τη μία νίκη σε 30 παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό τις τελευταίες 4 σεζόν. Συμβαίνει συνέχεια αυτό κι ούτε εκείνος έδειξε ικανός να το αλλάξει. Έγινε κομμάτι αυτής της ιστορίας από λάθος άποψη εκείνων που τον επέλεξαν, στην εποχή που το έκαναν και με τόση αρρώστια μέσα στην ομάδα.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος εντός ΑΕΚ που να πιστεύει ακόμα στον Γιαννίκη. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιος εν τέλει τον επέλεξε και μια ποια κριτήρια έφτασε η Ένωση σε εκείνον. Ακούγονται πολλά, όμως την αλήθεια γνωρίζουν μόνον όσοι ήταν παρόντες στις συζητήσεις, ενώ πάντοτε θα αιωρείται το ερώτημα αν υπήρξαν όντως και κάποιοι -όπως για παράδειγμα ακούγεται για τον Παπαδημητρίου- που προσπάθησαν να αποτρέψουν τον Μελισσανίδη από αυτή την απόφαση. Έχει κι αυτό τη σημασία του για το πόσοι, ποιοι και πως τον επηρεάζουν ή αν η άποψή τους δεν μετράει ιδιαίτερα, κόντρα στη ορθολογικότητα και στις αρμοδιότητες των ρόλων που διαδραματίζουν.

Είναι ξεκάθαρος πάντως ο λόγος για τον οποίο ο προπονητής παραμένει στη θέση του. Η ΑΕΚ δεν θέλει να πάει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, σε τρίτη αλλαγή προπονητή από τη στιγμή που θα το κάνει και πάλι με κάποιον υπηρεσιακό. Δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμη και κατασταλαγμένη στο πως πρέπει να χειριστεί την κατάσταση, ποια πρόσωπα θα πρέπει να συνεχίσει να εμπιστεύεται και ποια θα κληθούν προς αποχώρηση, σε επίπεδο στελεχών.

Στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι ο Γιαννίκης θα καταφέρει έστω το αυτονόητο, για να κερδίσουν χρόνο. Να πάρει το ματς με τα Γιάννινα, να μην καταρρεύσει και σε αυτή την απαίτηση, ειδάλλως ακόμα και η έξοδος στην Ευρώπη θα εξελιχθεί σε αποστολή αβέβαιη. Αν δεν είναι ήδη… Εύχονται να μην ξημερώσει η Δευτέρα μετά από άλλη μία εντός έδρας ήττα που θα τους αναγκάσει να ανεβάσουν τον Οφρυδόπουλο, να προσπαθήσουν με τον Μανωλά ή όποιον άλλον θα μπορούσε να είναι εύκαιρος και διαθέσιμος για πάει την ομάδα έως το τέλος. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. Μια flat ιστορία, στο άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X