ΕΟΔΥ: Γιατί δεν ανακοινώνονται όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό κάθε μέρα

ΕΟΔΥ: Γιατί δεν ανακοινώνονται όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό κάθε μέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την αποτύπωση του αριθμού θανάτων από κορωνοϊό στις καθημερινές επιδημιολογικές εκθέσεις.

Να τονισθεί πως τελευταία ασκείται κριτική στον τρόπο ανακοίνωσης των ημερήσιων θανάτων από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία έχουν αυξηθεί οι θάνατοι που δεν ανακοινώνονται ανά 24ωρο και προκύπτουν από τη διαφορά στο σύνολο των θανάτων, ανάμεσα σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «η ακριβής αποτύπωση του αριθμού των θανάτων και της διαχρονικής τους τάσης προκύπτει με βάση την ημερομηνία θανάτου και όχι με βάση την ημερομηνία δήλωσής τους / καταγραφής στο μητρώο και κατά συνέπεια της ανακοίνωσής τους.

Ο ισχυρισμός ότι δεν ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός θανάτων ανά ημέρα δεν ισχύει, αφού στο Διάγραμμα 2 της ημερήσιας έκθεσης οι στήλες που εκφράζουν τον αριθμό νέων θανάτων παρουσιάζονται με βάση την ημερομηνία θανάτου. Σε κάθε στήλη αναγράφεται και ο αριθμός των θανάτων εκείνης της ημέρας (ανεξάρτητα με το πότε δηλώθηκαν).

Στην έκθεση, ο ημερήσιος αριθμός των νέων θανάτων έχει οριστεί ως ο αριθμός θανάτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 του μητρώου εντός των τριών τελευταίων ημερών. Παρόλα αυτά και οι θάνατοι προηγούμενων ημερών προστίθενται στο Διάγραμμα 2 σε προηγούμενες ημερομηνίες.

Εν κατακλείδι, όλοι οι θάνατοι ανακοινώνονται και περιλαμβάνονται στην έκθεση και δεν απαιτούνται υπολογισμοί όπως αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αν θέλει κανείς να γνωρίζει ανά ημέρα πόσα άτομα κατέληξαν.

Σημειώνεται ότι, η καθυστέρηση δήλωσης είναι εγγενές χαρακτηριστικό κάθε συστήματος επιτήρησης παγκοσμίως. Τα δεδομένα είναι δυναμικά και μπορεί να αλλάζουν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X