Κάτι πρέπει να υπάρχει από... ΑΕΚ

Κάτι πρέπει να υπάρχει από... ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν, είναι και θα είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. Δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων, κι ας μην μπορούν αυτό να το κατανοήσουν καν, οι παίκτες που βρίσκονται σήμερα στην ΑΕΚ. Δεν αλλάζει αυτό, ανάλογα με την κατάσταση των δύο ομάδων ή ανάλογα με το πότε μας συμφέρει να το επικαλούμαστε. Σε κάθε μάχη της ΑΕΚ με τον ΟΣΦΠ, μάθαμε τουλάχιστον τη μέρα πριν τον αγώνα, να μην στεκόμαστε τόσο πολύ στις ποδοσφαιρικές αναλύσεις.

Αγωνιστικά, θεωρώ ότι η διαφορά των δύο ομάδων, δεν είναι τόσο χαώδης, όσο αποτυπώνεται στη βαθμολογία. Ούτε τα προηγούμενα χρόνια ήταν τόσο χαώδης. Καλύτερος ο ΟΣΦΠ, ναι, σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως θα έλεγα στην οργάνωση και στη σοβαρότητα, την τελευταία τριετία. Αλλά αγωνιστικά, όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε η ΑΕΚ να θεωρείται εκ προοιμίου χαμένη από χέρι.

Η μεγάλη διαφορά ασφαλώς εστιάζεται στην ψυχολογία. Του ΟΣΦΠ είναι στο ζενίθ και της ΑΕΚ είναι στο ναδίρ. Και η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στα ντέρμπι, κακά τα ψέματα. Τις τελευταίες ημέρες, τα Σπάτα είναι… νεκροταφείο. Ούτε ο Γιαννίκης, ούτε οι παίκτες μπορούσαν να αρθρώσουν λέξη.

Πίστη είναι…

Δεν ξέρω λοιπόν κατά πόσο είναι εφικτό να γεννηθεί… πίστη στις τάξεις της ΑΕΚ, για τις όποιες πιθανότητες έχει στο ντέρμπι της Κυριακής. Κι όμως. Κάπου πρέπει να είναι κρυμμένη αυτή η πίστη. Ίσως στον εγωισμό των παικτών, που θα παραταχτούν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ίσως κάπου αλλού, που δεν μπορούμε να δούμε.

Πίστη άλλωστε είναι να πιστεύεις αυτό που δεν βλέπεις ότι μπορεί να γίνει. Μην παρεξηγηθώ. Δεν μιλάω για τον Θεό. Ή δική μου πίστη δεν φτάνει στο σημείο να θεωρώ ότι ο Θεός ή η Παναγιά (που επικαλούταν ο Αγγελος Αναστασιάδης) ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Αναφέρομαι απλά στην πίστη, που η ίδια η ΑΕΚ, μάς έδωσε το δικαίωμα να την έχουμε, ακόμα κι όταν γνωρίζαμε από τη στιγμή που το πούλμαν ξεκινούσε για να πάει στο γήπεδο που θα έπαιζε με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, ότι θα καλούταν να αντιμετωπίσει, όχι 11 αλλά… 14. Και πολλές φορές, τα κατάφερνε. Δεν μπορεί να μην έχει μείνει τίποτα από ΑΕΚ, ακόμα και σε αυτή την τόσο ηττοπαθή σημερινή ομάδα. Δεν μπορεί…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X