Αυτή η ΑΕΚ έπρεπε (και πρέπει) να αλλάξει σε μία μέρα

Αυτή η ΑΕΚ έπρεπε (και πρέπει) να αλλάξει σε μία μέρα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος διάβασε όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και αναλύει στο enwsi.gr πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να αλλάξει η ΑΕΚ άμεσα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα και μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αν δεν ήταν η αφορμή της κοπής πίτας, δεν ξέρω αν θα πήγαινε να πω την αλήθεια.

Είναι πολύ απογοητευμένος τα τελευταία 24ωρα από όσα βλέπει και μαθαίνει και δεν τον αδικώ. Η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς λειτουργεί και έχει αποτελέσματα (πολύ) κάτω από τα στάνταρ της. Μόνο που όσοι είναι απογοητευμένοι, σε σχέση με τον Μελισσανίδη, έχουν μία μεγάλη διαφορά.

Ο Μελισσανίδης αποφασίζει και πράττει, οι υπόλοιποι όχι. Αρα από τον ίδιο περιμένουμε…

Τι περιμένουμε λοιπόν

Χωρίς περιστροφές και πολλά λόγια, αυτή η ΑΕΚ έπρεπε να αλλάξει σε μία μέρα. Μεταφορικά, σε μία μέρα, έπρεπε να έχει πάρει τις αποφάσεις που πρέπει ο ιδιοκτήτης της για να πάμε στην επόμενη σελίδα. Με στελέχη που θα έχουν βιογραφικό επιπέδου πρωταθλητισμού, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς. Η ΑΕΚ δεν έχει κουράγιο και υπομονή να της βγουν τα στελέχη της (από τον πρώτο ποδοσφαιριστή, προπονητή, κλπ, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο). Να δημιουργήσει τις συνθήκες και την νοοτροπία για αυτό που πρέπει να είναι η ΑΕΚ και τώρα απέχει ακόμη.

Ναι, ο Μελισσανίδης στην ηλικία που είναι και με το γήπεδο «ανοιχτό» ακόμη σε ζητήματα για να ολοκληρωθεί, δεν έχει τον χρόνο που πρέπει για να αφιερώσει στην ομάδα. Σε αυτό μαζί του. Και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει για να μπορεί να παρακολουθεί και να ακολουθεί τις εξελίξεις του ο ίδιος. Το ξέρει καλά πιστεύω. Η ΑΕΚ χρειάζεται ένα αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα. Έναν αθλητικό διευθυντή με γνώσεις και εμπειρία, όχι «μαθητές» και στελέχη επιπέδου Σκόντα Ξάνθης που υποβιβάστηκε.

Δεν με ενδιαφέρει αν αυτό το όνομα θα «ακουμπά» στην ιστορία της ΑΕΚ. Με ενδιαφέρει να είναι παραγωγικός, αποτελεσματικός και να λειτουργεί σε επίπεδο ΑΕΚ. Ο Παναγιώτης Κονέ και ο Γιάννης Παπαδημητρίου δυστυχώς δεν αντέχουν το επίπεδο ΑΕΚ και το δείγμα που έχουμε είναι ικανό πια για να έχουμε συμπεράσματα. Και ο Μελισσανίδης εφόσον αποφάσισε να πορευτεί με τα ίδια πρόσωπα για το προσεχές διάστημα, πρέπει να δημιουργήσει το πεδίο για τις αλλαγές ενόψει της νέας σεζόν.

Να δουλέψει από τώρα τις αλλαγές

Αν την Τετάρτη δεν πάνε καλά τα πράγματα με τον ΠΑΟΚ, θα μιλάμε για μία… καμένη χρονιά. Αν συνεχίσει, το Κύπελλο είναι ένας στόχος για να κρατήσει ενεργό το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αλλά η ΑΕΚ πρέπει έτσι και αλλιώς να δουλέψει την επόμενη μέρα της.

Ο Μελισσανίδης θα πάρει όλες τις αποφάσεις γιατί αυτός είναι το αφεντικό. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Και ο Μαρινάκης, και ο Σαββίδης και ο Αλαφούζος, αυτοί καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας και αποφασίζουν τα πρόσωπα στα κλαμπ τους. Τώρα ο Μελισσανίδης είναι απέναντι σε μία κομβική στιγμή, διότι έρχεται το νέο γήπεδο που ο ίδιος με κόπο και επένδυση «σηκώνει» μόνος του. Και τα λάθη εκεί μέσα θα είναι «μεγαλύτερα», από πολλές πλευρές.

ΥΓ: Το «εγώ φταίω» του Μελισσανίδη, αφορά πρωτίστως τις επιλογές του. Σε πρόσωπα και πράγματα. Το ξέρουν καλά πια και τα πρόσωπα εντός ΑΕΚ.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X