Μα κι αν φύγουν όλοι από την ΑΕΚ, οι επόμενοι ίδιου επιπέδου θα είναι

Μα κι αν φύγουν όλοι από την ΑΕΚ, οι επόμενοι ίδιου επιπέδου θα είναι
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη συνεχιζόμενη μαυρίλα της ΑΕΚ, μέσα από μίζερη κατάσταση που ακόμα κι αν αλλάξει, πάλι ίδια θα είναι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι έφτασε ξανά η στιγμή στην ΑΕΚ για σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, μόλις έναν χρόνο μετά τις περυσινές σαρωτικές διαφοροποιήσεις οι οποίες είχαν διαδεχθεί κάποιες άλλες σαρωτικές, ας αναλογιστούμε και το ποιοι αλήθεια μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα διαδεχθούν πολυεπίπεδα αυτούς που θα αποχωρήσουν μετά από μια νέα σαρωτική δράση.

Συγγνώμη για την κατάχρηση της ίδιας λέξης σε μία πρόταση, δεν το συνηθίζω. Ίσως επειδή άρπαξα κι εγώ το μικρόβιο από τη μίζερη αυτή ακολουθία με την επανάληψη της ίδιας κατάστασης εδώ και μια επταετία, από την επιστροφή στην Α’ Εθνική έως σήμερα.

Ποιοι θα επιλεγούν αλήθεια στις θέσεις των Κονέ, Παπαδημητρίου και Γιαννίκη εφόσον αυτοί αποχωρήσουν και με ποια κριτήρια; Με την ίδια λογική που έως σήμερα χαρακτηρίζει το club, δηλαδή με την επιμονή να επιβάλλει πρόσωπα τα οποία είτε δεν είναι έτοιμα, είτε δεν κάνουν για τη δουλειά σε θέσεις που είναι μεγαλύτερες από εκείνους; Με το σκεπτικό ότι είναι καλά παιδιά, δουλεύουν πολύ, είναι τίμιοι, μιλούν φαρσί ξένες γλώσσες και δεν θα βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι στην περίπτωση που τους δοθεί η ευκαιρία; Ωραία όλα αυτά, καλοδεχούμενα, αρκεί να αναφερόμαστε σε κάποια νύφη επιπέδου που απεγνωσμένα αναζητεί εκλεπτυσμένο γαμπρό και όχι σε μια ποδοσφαιρική ομάδα τέτοιου επιπέδου. Ποιου επιπέδου θα μου πείτε; Σωστό κι αυτό… Εδώ και μια τετραετία, το έχουμε ξεχάσει.

Εκεί κρύβεται ωστόσο όλο το ζουμί για την (συνολικά, όχι μόνο φέτος) πιο απογοητευτική οργάνωση και στελέχωση της ΑΕΚ που έχουμε ζήσει σε εποχή ισορροπίας και νοικοκυρέματος. Διότι τούτα τα δύο, ουδείς μπορεί να τα παραγνωρίσει στον Μελισσανίδη. Μάζεψε το μαγαζί, του έδωσε ξανά υπόσταση και φρόντισε ώστε να έχει προοπτική μέσα από έργα προόδου και ζωής. Όμως μόλις αυτό συνέβη, συνέχισε να το κρατά σε ένα επίπεδο χαμηλό για το μέγεθός του.

Με ανθρώπους δίχως την απαιτούμενη κατάρτιση, φτωχές γνώσεις και περιορισμένο κύκλο δραστηριοποίησης. Κατά καιρούς δίνοντας ρόλο και άποψη ακόμα και σε παρατρεχάμενους εκτός της ομάδας που δεν έχουν σχέση με το χώρο. Δεν θα πιάσω το πως στελεχώνονται ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, ας πάρουμε τον ΟΦΗ ως παράδειγμα κι ας μελετήσουμε το οργανόγραμμά του. Είναι πιο άρτιο από αυτό της ΑΕΚ.

Αυτά που η ΑΕΚ ποτέ δεν τόλμησε είναι αυτά που πληρώνει

Με αστραπές, βροντές και λεονταρισμούς στα αποδυτήρια μετά τα ματς ή κατά τις επισκέψεις στα Σπάτα, αυτοί που γνωρίζουν πως να δουλεύουν έως ενός σημείου, δεν θα πάνε ποτέ στο επόμενο. Γιατί απλά έως εκεί είναι τα μέτρα τους. Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμένο, αποδέχομαι την οργή, δίνω δίκιο σε αντιδράσεις που γιγαντώνονται από την απογοήτευση, ειδικά όταν βλέπεις ποδοσφαιριστές που χρυσοπληρώνονται να κακοποιούν κατά τέτοιο τρόπο την ομάδα, το άθλημα αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Όμως τι κάνεις κι εσύ για να τους βοηθήσεις; Πόσο συμβάλλεις ώστε να παρουσιάζονται τόσο χειρότεροι από όσο πραγματικά είναι;

Θα ήμουν απόλυτα σύμφωνος με αυτές τις νέες σαρωτικές αλλαγές, αν γνώριζα ότι αντί του Κονέ και του Παπαδημητρίου θα προχωρούσε η ΑΕΚ σε συμφωνία με έναν δοκιμασμένο στο εξωτερικό τεχνικό διευθυντή στον οποίο θα έδινε αρχικά το ελεύθερο να επιλέξει εκείνος τον προπονητή και μαζί να δουλέψουν για την επόμενη ημέρα της ομάδας. Ανθρώπους με σοβαρό βιογραφικό που θα πάρουν τις θέσεις για να πορευτούν όπως εκείνοι ξέρουν και όχι με «κόφτες» στο Μαρούσι και παράγοντες στα πόδια τους που έχουν μακρινή συγγένεια με τον τρόπο που ένα club πρωταθλητισμού πρέπει να δομηθεί και να λειτουργήσει. Να τους αφήσει ο Μελισσανίδης να ορίσουν τους κανόνες της ομάδας, να αποφασίσουν ποιο ποδόσφαιρο πρέπει να παίζει και να δημιουργήσουν πάνω σε αυτό με όπλα τη γνώση και την κατάρτισή τους.

Επειδή όμως αυτό είναι ένα σενάριο ουτοπικό, μια συνέχεια πολύ μακρινή από αυτή που θα δούμε στην περίπτωση που όντως αποφασιστούν δραστικές αλλαγές, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Πειράματα βλέπουμε και πειράματα θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε. Δεν μας φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι, δεν είδαν φως και μπήκαν, δεν είναι σουλατσαδόροι ή αργόσχολοι, προσπαθούν για το καλύτερο με όσα μπορούν και ξέρουν. Η ευθιξία που οδηγεί σε παραιτήσεις και την οποία πολλοί (ίσως ορθώς) επικαλούνται, είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά κι αυτό ακόμα τίθεται υπό συζήτηση αν οι ίδιοι θεωρούν ότι ακουμπούν το ταβάνι των δυνατοτήτων τους.

Υπάρχει και ο Αραούχο βέβαια, ένας λόγος για να χαμογελάς. Ένας από τους ελάχιστους που αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να είσαι στην ΑΕΚ, να σκίζεσαι για πάρτη της και να την τιμάς με ήθος και αξιοπρέπεια έχοντας επίσης σπουδαία ποιότητα. Για τον Τζαβέλλα τι να πω. Ντράπηκε και η ντροπή, ό,τι κι αν άκουσε, ό,τι κι αν του είπαν. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Στον Μάνταλο φώναζαν στη Νέα Σμύρνη να μην ξαναπερπατήσει ενώ είχε πάθει ρήξη χιαστού, όμως δεν αντέδρασε. Δεν υπάρχει κακιά στιγμή εδώ, υπάρχει μόνο μια αισχρή συμπεριφορά. Κι αν οι πειθαρχικοί κανόνες του κόουτς Γιαννίκη επιτάσσουν την εκπαραθύρωση του Γέβτιτς από την 20αδα του ματς επειδή πήγε στα αποδυτήρια δίχως να ρωτήσει όταν έγινε αλλαγή στο προηγούμενο, εδώ τι ακριβώς προβλέπουν σερ;

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X